Επιλογή Σελίδας

Του Αλέξη Σπυρόπουλου

Την αμέσως προηγούμενη φορά εδώ, σημειώναμε πως ο ΠΑΟΚ έχει φανερά θέματα με τραυματισμούς/αποκαταστάσεις. Με την υγεία/διαθεσιμότητα των ποδοσφαιριστών του. Ομολογουμένως ήταν αρκετά δύσκολο η φαντασία μας να φτάσει, ως το σημείο ότι ο ΠΑΟΚ θα μπορούσε να έχει ζήτημα και με τις…κάρτες υγείας των ποδοσφαιριστών του. Αυτό, ούτε ο κύριος Μπαλτάκος με τον κύριο Λαγαρία γίνεται να το σώσουν.

Η υπόθεση θυμίζει αρκετά, το ανεκδοτικό περιστατικό με τα χαμένα στον δρόμο δελτία των παικτών του Αρη πριν πάνε να παίξουν στην έδρα του Αθηναϊκού τη χρονιά του πρώτου υποβιβασμού το 1996-97. Προσφέρεται για καζούρα…στις επόμενες δεκαετίες, εάν δεν ήταν κάτι τόσο σοβαρό. Οσο σοβαρό φαίνεται, κι ακόμη περισσότερο. Συνέβη στο κορυφαίο επίπεδο της Σούπερ Λιγκ, κάτι που είναι εντελώς απίθανο να συνέβαινε στον Ηρακλή Πρασινάδας με τον φίλο μου Γιώτη Γραμμενόπουλο, στο πρωτάθλημα Κ-18 της ΕΠΣΑ, ή ακόμη και στις αγωνιστικές δοκιμασίες των παιδιών της Γ’ Λυκείου που θέλουν να εισαχθούν στη Γυμναστική Ακαδημία. Μόνον, ίσως, στο πρωτάθλημα Τύπου…

Πριν τις όποιες συνέπειες, να δούμε το πραγματικό συμβάν αυτό καθαυτό. Ευρισκόμαστε ενώπιον του, κατά την εκτίμησή μου συνταρακτικού, γεγονότος ότι δώδεκα ποδοσφαιριστές αγωνίστηκαν, για την ακρίβεια οκτώ αγωνίστηκαν και τέσσερις ήταν στον πάγκο για ν’ αγωνιστούν εάν τους καλούσε ο ανυποψίαστος προπονητής, δίχως κάλυψη ιατρικής ευθύνης. Εξ αμελείας, στα προηγούμενα ματς. Το χειρότερο, εν γνώσει τώρα. Μία αναμέτρηση που μες στο μυαλό μου, εφόσον προϋπήρξε η γνώση, κακώς, κάκιστα, τελέστηκε. Τι πάει να πει, ενημερώθηκαν και παρά ταύτα συμφώνησαν οι εκπρόσωποι των ομάδων; Δηλαδή υποκατέστησαν τη βεβαίωση του καρδιολόγου, ο κύριος Δημητριάδης και ο κύριος Καρυπίδης;

Κανονιστικά, το αυτονόητο θα ήταν η διαδικασία να τρέχει αυτοματοποιημένη. Οποιος δεν φέρει βεβαίωση, δεν έχει δικαίωμα να παίξει, τελεία. Υστερα, αυτοματοποιημένα επίσης, επέρχεται η κύρωση. Δεν είχες “βεβαιωμένους” ποδοσφαιριστές να κατεβάσεις, χάνεις το ματς 3-0, και -3 πόντοι ή ό,τι άλλο γράφει το κιτάπι, πάμε παρακάτω. Η αυτοματοποίηση σώζει. Από (δυνητικά) νταραβέρια 48 ωρών, ένσταση ή όχι ένσταση. Από (ας τα πούμε) “ηθικά” ζητήματα και διλήμματα. Που στο προκείμενο, κανένα ηθικό ζήτημα δεν ανακύπτει, να βαραίνει συνειδησιακά την ΑΕΚ. Δεν φταίει η ΑΕΚ, εάν αναδεικνύεται ότι ο ΠΑΟΚ έχει (και) άλλα ελλείμματα να θεραπεύσει. Κι ανεξάρτητα ποιος βγαίνει δεύτερος ποιος τρίτος, μάλλον αυτό στο τέλος της ημέρας είναι το όφελος του ΠΑΟΚ. Το σοκαριστικό έναυσμα που δεν αφήνει στον ιδιοκτήτη ούτε χαραμάδα δεύτερης σκέψης. Η μοναδική επιλογή είναι η αναδιοργάνωση, σε άλλη βάση, του κλαμπ.

ΑΕΚ-ΠΑΟΚ την Τετάρτη, ήταν παιγνίδι με πολύ αγωνιστικό ενδιαφέρον. Το (αμέσως μετά το CAS) πενθήμερο κοινόβιο και ο άλλος αέρας στην Αθήνα, αναζωογόνησαν τον ΠΑΟΚ εναντίον των δύο υψηλότερων αντιπάλων του στα πλέι-οφ. Εκανε τη δουλειά, μολονότι εξακολουθεί να υποφέρει στο να βρει το γκολ. Αλλά (εξακολουθεί να υποφέρει) και στο να αμύνεται ορθολογικά εναντίον, όχι οργανωμένης πίεσης, φούριας. Επίσης η ΑΕΚ που δεν έκανε τη δουλειά, πήρε άφθονο υλικό για το σπίτι του προπονητή ενόψει τελικού κυπέλλου. Το ενενηντάλεπτο υπήρξε πλούσιο, στο να αναλύσουν και να καταλήξουν τι πηγαίνει περισσότερο στην ομάδα, τι δεν της βγαίνει αβίαστα, πότε έχουν ισορροπία ή ανισορροπία, πότε κρύβουν την εστία τους στον αντίπαλο ή πότε αφήνουν το μέτωπο ανοιχτό κ.λπ.

Αλλ’ ως γνωστόν, το ελληνικό ποδόσφαιρο συχνά, πολύ συχνά, ακυρώνει το σκέλος “ποδόσφαιρο” και φέρνει μπροστά το σκέλος “ελληνικό” με ό,τι αυτό καταλαβαίνουμε ότι συνεπάγεται. Οι σταρ του σόου, είναι όλοι οι άλλοι εκτός από τους σταρ. Ο Ολυμπιακός αντιμετωπίζει υποβιβασμό, και η ΑΕΚ με μία ένσταση αντικανονικής συμμετοχή…παίρνει τον τίτλο. Τον ίδιον τίτλο, τον οποίον ο Ολυμπιακός δεν τον κατακτά αήττητος επειδή την περασμένη Κυριακή στο Καραϊσκάκη έλειψε η παρατηρητικότητα στην ημερομηνία λήξης των καρτών υγείας. Τρ-Ελλάς!

Πηγή: Sport DNA

Pin It on Pinterest

Shares
Share This