Επιλογή Σελίδας


 

Bonjour!

Επιτέλους γαλλικό ποδόσφαιρο και πάλι…

Τέσσερις και πλέον μήνες από την οριστική διακοπή όλων των επαγγελματικών και μη, ποδοσφαιρικών δραστηριοτήτων, η Γαλλία κάνει την επανεκκίνησή της, έστω και σύντομη. Δύο τελικοί αυτοί του Coupe de France και του Coupe de la Ligue αυτή και την επόμενη Παρασκευή έως την έναρξη της νέας σαιζόν 2020/21 στις 22 του Αυγούστου.

Μετά απ’ αυτό το σύντομο πρόλογο, πάμε και στα αμιγώς ποδοσφαιρικά. Στις τέσσερις γραμμές του αγωνιστικού χώρου του Stade de France, θα διασταυρώσουν τα ξίφη τους Paris St.Germain και Saint-Etienne σε μια μονή αναμέτρηση παρουσία 5.000 θεατών.

Η κρισιμότητα αυτού του ματς, μεγάλη. Από τη μια οι Παριζιάνοι του Thomas Tuchel θα επιδιώξουν να εδραιώσουν την εντός έδρας κυριαρχία τους και αυτή τη σαιζόν, πετυχαίνοντας το treble, με όλους τους εγχώριους τίτλους και από την άλλη οι Stephanois του Claude Puel να προσπαθήσουν ως άλλος Δαυίδ κόντρα στο Γολιάθ να κλέψουν τη νίκη, το τρόπαιο και να εξασφαλίσουν μια θέση στο Europa League του 2020/21. Αν πάντως κυριαρχήσει το φαβορί, δηλαδή η Paris St.Germain, αυτό το εισιτήριο πηγαίνει στην ομάδα που κατέκτησε την 5η θέση στο Championnat, που δεν είναι άλλη από τη Nice.

Πολυνίκης του θεσμού η ομάδα της πρωτεύουσας με 12 κατακτήσεις, 6 συνεχόμενες παρουσίες (μαζί με τη φετινή) από το 2015 και 22 συνολικά τίτλους τα τελευταία 6 χρόνια. Αντίθετα η Saint-Etienne μετρά 5 Κύπελλα αλλά μόλις το 1982 την τελευταία παρουσία της σε τελικό Κυπέλλου. Ιδιαίτερα ισχυρή και η πρόσφατη παράδοση στις μεταξύ τους αναμετρήσεις, αφού η Paris St.Germain παραμένει αήττητη στις τελευταίες 20 επίσημες αναμετρήσεις σε όλες τις διοργανώσεις κόντρα στη Saint-Etienne, που γυρνά στο 2012 για να βρει την τελευταία της νίκη (2-1 στο Παρίσι).

Στην κατάσταση που βρίσκονται οι ομάδες, μικρή σημασία έχουν τα αγωνιστικά νέα δεδομένου ότι οι αμφότερες μετρούν μόνο φιλικά από τη στιγμή που μπήκαν στις επίσημες προπονήσεις τους εδώ και περίπου ένα μήνα. Σαρωτική σαφώς η Paris St.Germain και εδώ με τρεις νίκες σε ισάριθμα φιλικά και 20-0 συντελεστή τερμάτων, όμως κυρίως επί αντιπάλων που δεν μπορούν να θεωρηθούν ως ισχυρά τεστ ενόψει των αναμετρήσεων για το Champions League του Αυγούστου.  

Στοιχηματικά λοιπόν, δεν μπορούμε να παραβλέψουμε το φαβορί σε αυτή την αναμέτρηση. Σαφώς και δεν υπάρχει λόγος να πάμε σε σημείο, προτιμότερα τα γκολ. Αξίζει το 1.70 στα 4 ή περισσότερα γκολ – που θα είναι και η βασική μας επιλογή – ενώ τα 2 γκολ στο ημίχρονο ή και ο άσος με τρία ή περισσότερα γκολ διαφορά θα ήταν εξίσου δυνατές επιλογές.

Καλή επιτυχία σε ό,τι επιλέξετε!

Συνοπτικά:
Coupe de France – Finale
22:10 Paris St.Germain – AS Saint-Etienne Over 3.5 Goals (1.77) 1-0 FT

Pin It on Pinterest

Shares
Share This