Επιλογή Σελίδας

Της Βάσως Πρεβεζιάνου

Γιουβέντους, Σιένα, Γκροσέτο, Πεσκάρα, Τζένοα, Τορίνο, Ντόρτμουντ, Σεβίλλη, Τορίνο ξανά, Λάτσιο και είχε ξεχάσει που ακριβώς ήθελε να πάει ο Ιταλός επιθετικός, ο οποίος χρειάστηκε να παρεκλίνει πολλές φορές από την πορεία του για να καταλήξει το 2016 και να είναι τέσσερα χρόνια μετά, αφού έκλεισε τα 30 του πια αυτός για τον οποίο μιλούν όλοι. 

Επιτέλους, δηλαδή! Ο Ιμόμπιλε, βέβαια, δεν ήταν ακριβώς ποτέ αυτός τον οποίο περίμεναν στην Ιταλία ότι θα γίνει ο νέος μεγάλος «μπόμπερ» της χώρας. Για μια χώρα, μάλιστα, που έχει βγάλει επιθετικούς όπως ο Ρομπέρτο Μπάτζιο, ο Κριστιάν Βιέρι, ο Αλεσάντρο Ντελ Πιέρο, ο Φραντσέσκο Τότι, ο Πάολο Ρόσι και ο Φίλιπο Ιντζάγκι, ο Ιμόμπιλε ούτε στο… μικρό δαχτυλάκι του δεν ήταν από αυτούς που θα μπορούσαν να φτάσουν αυτούς τους θρύλους. 

Για την ακρίβεια, τα… φώτα στράφηκαν στον επιθετικό της Λάτσιο όταν έκανε ένα ξέσπασμα τη σεζόν 2013-14 πετυχαίνοντας 22 γκολ σε 33 παιχνίδια με την Τορίνο. Κέρδισε έτσι τη μεταγραφή στη Ντόρτμουντ, όπου χωρίς υπερβολή «πάτωσε» βρίσκοντας δίχτυα μόνο έξι φορές και αποχωρώντας τελικά από τη Βεστφαλία μόλις ένα χρόνο μετά. 

«Δεν νομίζω πως είχα κακή χρονιά στη Ντόρτμουντ. Υπήρχαν προβλήματα στα αποδυτήρια, δεν ήταν η Ντόρτμουντ που ήξερα. Η κατάσταση ήταν δύσκολη ακόμη και για τους Γερμανούς και εγώ ήμουν ένας Ιταλός που μόλις είχε πάει εκεί. Πέτυχα 4 γκολ στο Τσάμπιονς Λιγκ, θα μπορούσα όμως να έχω προσφέρει περισσότερα. Λυπάμαι για το πως εξελίχθηκαν τα πράγματα. Είναι δύσκολο να μάθεις γερμανικά, αλλά τουλάχιστον με τον Γιούργκεν Κλοπ υπήρχε μεταφραστής. Ο Τόμας Τούχελ με… πάγωσε και ήταν δύσκολη η κατανόηση» είπε ο ίδιος εξηγώντας τους λόγους της αποτυχίας. 

Ακολούθησε ο δανεισμός του στη Σεβίλλη με τα ίδια, τραγικά αποτελέσματα. Ήταν 25 χρόνων, αλλά δεν έδειχνε τότε ότι μπορούσε να ξεφύγει τελικά από τη μετριότητα.

Μια πενταετία μετά ο Ιμόμπιλε είναι ένας άλλος. Διέψευσε αυτούς που δεν τον πίστευαν, πρόπερσι έβαλε 29 γκολ σε 33 αγώνες, πέρυσι έβαλε 17 γκολ σε 15 παιχνίδια πρωταθλήματος με τους «λατσιάλι» και φέτος τρέλανε κόσμο οδηγώντας την ομάδα στην πρώτη τετράδα του πρωταθλήματος και στο Τσάμπιονς Λιγκ της επόμενης περιόδου και φτάνοντας ο ίδιος σε μια κορυφή που πριν από μερικά χρόνια φάνταζε αδύνατο να κατακτήσει: πρώτος σκόρερ στην Ευρώπη. 

Ο Ιμόμπιλε έβαλε 36 γκολ φέτος στη Serie A και ξεπέρασε τόσο τον Ρόμπερτ Λεβαντόφσκι όσο και τον Κριστιάνο Ρονάλντο και πήρε το «Χρυσό Παπούτσι». Ισοφάρισε και την κορυφαία επίδοση του Γκονζάλο Ιγκουαίν στην Serie A.

«Τα όνειρα γίνονται πραγματικότητα. Είμαι πολύ χαρούμενος και υπερήφανος για ό,τι πέτυχα, ειδικά αν κοιτάξω πίσω και δω από που ξεκίνησα. Αν αληθινά πιστεύεις, κάποιες φορές τα όνειρα γίνονται πραγματικότητα. Θέλω να ευχαριστήσω τον προπονητή μου, τους συμπαίκτες μου, τα ρεκόρ μου είναι για όλη την ομάδα. Θέλω να ευχαριστήσω τους φιλάθλους μας, που με στήριξαν. Είναι εκπληκτικό να έχεις την δική σου θέση στην ιστορία του ποδοσφαίρου».

Τι άλλαξε τα τελευταία χρόνια για να φτάσει ο Ιμόμπιλε σε αυτή τη θέση στην ιστορία του ποδοσφαίρου; Δουλειά και αυτοπεποίθηση. Αυτά του έλειπαν. Όταν κατάλαβε τι χρειαζόταν, έσκυψε το κεφάλι και δούλεψε: το σώμα και το μυαλό. «Το γκολ είναι τα πάντα για εμένα. Είναι η ζωή μου, το οξυγόνο μου. Μου δείνει αυτοπεποίθηση για το επόμενο παιχνίδι όταν σκοράρω. Προφανώς και δεν είναι δυνατόν να σκοράρω σε κάθε αγώνα, αλλά όταν το κάνω είμαι πραγματικά πολύ ευτυχισμένος. Και όταν αρχίζεις να σκοράρεις, απλά θέλεις να συνεχίσεις να το κάνεις διότι απλά είναι τόσο όμορφο το συναίσθημα» είπε ο ίδιος μιλώντας πριν από λίγους μήνες στην επίσημη ιστοσελίδα της Serie A. 

Και είναι αλήθεια πως φέτος στην Ιταλία ο ανταγωνισμός είναι μεγάλος: από πέρυσι είναι εκεί ο Ρονάλντο, τη φετινή σεζόν πήγε ο Ρομέλου Λουκάκου, υπάρχει επίσης και ο Λαουτάρο Μαρτίνες. 

Και δεν είναι μόνο τα γκολ του, είχε φέτος και οκτώ ασίστ, κάτι που σημαίνει ότι είχε συνδρομή σε 44 γκολ της Λάτσιο στο πρωτάθλημα. Άλλες δύο φορές στην καριέρα του έχει βγει πρώτος σκόρερ στο πρωτάθλημα, αλλά την τρίτη θα ήθελε να πάρει και το «Χρυσό Παπούτσι». Και είναι δικό του! Έστω και αν ο δρόμος για να φτάσει ως εκεί είχε πολλές… στροφές.

Πηγή: Sport DNA

Pin It on Pinterest

Shares
Share This