Επιλογή Σελίδας

Το πιο ακριβό παιχνίδι στον πλανήτη ετοιμάζεται να γίνει αύριο το βράδυ στο Γουέμπλεΐ με την Φούλαμ να κοντράρεται με την Μπρέντφορντ για μια θέση στην νέα Πρέμιερ Λιγκ που αρχίζει στις 12 Σεπτεμβρίου. Και τα χρήματα που πρόκειται να πάρει μίνιμουμ όποια ομάδα ανέβει, υπολογίζεται πως θα είναι κοντά στα 200 εκατομμύρια ευρώ σύμφωνα με τη Deloitte. Γράφει ο Χρήστος Σωτηρακόπουλος. 

Μία οικονομική ανάλυση σχετικά με το παιχνίδι αναφέρει πως ακριβώς επειδή δεν έχει ανέβει στο παρελθόν η Μπρεντφορντ με την τελευταία της παρουσία να είναι το 1948 – 49 στην μεγάλη κατηγορία, τα κέρδη της εάν μείνει τουλάχιστον μία σεζόν από τη στιγμή της ανόδου στην Πρέμιερ Λιγκ, μπορούν να ανέλθουν σχεδόν στα 330 εκατομμύρια ευρώ ως εγγυημένα χρήματα!

Αντιλαμβάνεται κάποιος πόσο σημαντικό γίνεται αυτό το παιχνίδι για μία ομάδα που μετά την επανεκκίνηση από το lockdown με οκτώ σερί νίκες όλα έδειχναν πως θα είναι απευθείας στην μεγάλη κατηγορία ξεπερνώντας την Γουέστ Μπρόμ. 

Οι δύο ήττες στα τελευταία παιχνίδια της όμως της στέρησαν αυτή τη δυνατότητα και την έστειλαν στα πλέι-οφ όπου και πάλι έδειξε πολύ μεγάλη ικανότητα, αφού διαχειρίστηκε αυτό το στραπάτσο των τελευταίων αγωνιστικών καταφέρνοντας να αποκλείσει με άνεση την Σουόνσι.

Από την άλλη πλευρά η Φούλαμ, έκανε ακριβώς ό,τι χρειαζόταν για να μείνει στις θέσεις των πλέι-οφ χωρίς ουσιαστικά να διεκδικήσει πραγματικά κάποια στιγμή την απευθείας άνοδο, αλλά κι αυτή έδειξε σε εξαιρετική κατάσταση ειδικά στο εκτός έδρας παιχνίδι της με την Κάρντιφ.

Για την Φούλαμ τα εγγυημένα χρήματα σε περίπτωση ανόδου, είναι σχεδόν 230 εκατομμύρια ευρώ! Αυτά είναι και τα χρήματα που σχεδόν βέβαια θα βάλει στο ταμείο της και η πρωταθλήτρια τη φετινή χρονιά της κατηγορίας στην Τσάμπιονσιπ, Λιντς Γιουνάιτεντ και όπως δήλωσε ο Νταν Τζοόυνς για λογαριασμό της Deloitte: «Το 63% των ομάδων που ανεβαίνουν στην Πρέμιερ Λιγκ κατορθώνουν τουλάχιστον να μείνουν μία σεζόν και αυτό τους πολλαπλασιάζει τα χρήματα για τα επόμενα χρόνια ακόμα και σε περίπτωση υποβιβασμού επεκτείνοντας τις σεζόν στις οποίες παίρνουν το… αλεξίπτωτο!». 

Η άνοδος στην Πρέμιερ Λιγκ δίνει στις ομάδες την ευκαιρία να χτίσουν και να κάνουν στρατηγικές επιλογές που μπορούν να σώσουν τον σύλλογο από τα προβλήματα όλων των επόμενων χρόνων φτάνει να γίνει καλή διαχείριση αυτών των χρημάτων. Συνήθως φυσικά θα ξοδέψουν περισσότερο για να πάρουν καλύτερους παίκτες, αν όμως βάλουν δικλείδες που θα τους γλυτώνει από υπέρογκα έξοδα σε περίπτωση υποβιβασμού αυτά τα χρήματα που εγγυάται το τηλεοπτικό συμβόλαιο και που θα πάρουν ακόμα και αν υποβιβαστούν μετά από ένα χρόνο μπορούν να τους δώσουν ένα εξαιρετικό μαξιλάρι. Η πιο καλή περίπτωση είναι η Μπόρνμουθ η οποία έμεινε πέντε σεζόν μέχρι το φετινό υποβιβασμό της υπολογίζοντας από πλευράς Deloitte τα χρήματα που εισέπραξε και έχουν μπει στο ταμείο της σχεδόν σε 1 δισεκατομμύριο ευρώ! 

Και θα συνεχίσει για τα επόμενα τρία χρόνια να παίρνει χρήματα, ως αλεξίπτωτο, που συνολικά θα της αποφέρουν ακόμα 200 εκατομμύρια εγγυημένα! Με δεδομένο πως έκανε καταπληκτική διαχείριση όλα αυτά τα χρόνια χωρίς να ξεφύγουν τα ποσά της, κάτι το οποίο πιστώνεται πάρα πολύ ο προπονητής που αποχώρησε χθες από την ομάδα ο Έντι Χάου, η Μπόρνμουθ δεν θα έχει το παραμικρό πρόβλημα στα ταμεία.

Αγωνιστικά οι ομάδες είναι πολύ ισορροπημένες και δύσκολα μπορεί κάποιος να ξεχωρίσει το ποιος θα ανέβει αλλά αν με ρωτούσε κάποιος θα έλεγα πως στο τέλος της ημέρας, η Μπρέντφορντ θα είναι αυτή που θα μπορέσει να πάρει το χρυσό εισιτήριο, παίζοντας μετά από 70 χρόνια στην μεγάλη κατηγορία! Η τριάδα της επίθεσης της με τα 56 γκολ που έχει πετύχει στην φετινή σεζόν, είναι το μεγάλο της όπλο και ο  Γουότκινς είναι παίκτης που σίγουρα θα απασχολήσει πολύ μεγαλύτερες ομάδες! 

Από την άλλη πλευρά η Φούλαμ διαθέτει και εκείνη παίκτες που μπορούν να κάνουν τη διαφορά και έχουν εμπειρία μάλιστα από την Πρέμιερ Λιγκ. Στον πάγκο κάθεται ένας εξαιρετικός νέος προπονητής, όπως πολύ χρήσιμος ήταν και ως ποδοσφαιριστής, ο Σκοτ Πάρκερ. Θα είναι μεγάλη απουσία αν τελικά δεν παίξει ο Μίτροβιτς, που γενικά έχει προβλήματα τραυματισμών αλλά η ποιότητα του είναι τέτοια που μπορεί να σου κερδίσει ένα παιχνίδι με μία κίνηση και τέτοια παιχνίδια όπως αυτός ο τελικός των πλέι-οφ, κρίνονται από την ατομική ποιότητα πολλές φορές ενός ποδοσφαιριστή!

Για να δούμε λοιπόν ποια ομάδα θα πάρει την είσοδο με αυτή την διαδικασία, του πιο ακριβού παιχνιδιού που υπάρχει στον πλανήτη αφού ούτε καν ο νικητής του τελικού του Champions League δεν πλησιάζει σε αυτά τα χρήματα που εγγυημένα θα πάρει είτε η Μπρέντφορντ είτε η Φούλαμ!

πηγή: england365.gr

Pin It on Pinterest

Shares
Share This