Επιλογή Σελίδας

Η Μπρέντφορντ του Νίκου Καρέλη και η Φούλαμ διεκδικούν το τελευταίο εισιτήριο για την επερχόμενη Premier League (4/8, 21:45), στον πιο κερδοφόρο μονό αγώνα του παγκόσμιου ποδοσφαίρου.  

Το «Γουέμπλεϊ» ετοιμάζεται να στεγάσει για ακόμη μια χρονιά το παιχνίδι της απόλυτης εκτόξευσης, έστω και χωρίς οπαδούς στις εξέδρες του.Ο τελικός των play-off ανόδου της Championship ανέκαθεν αποτελούσε κεντρικό γεγονός στην ποδοσφαιρική σεζόν του Νησιού και αναμενόταν με τεράστιο ενδιαφέρον από τους απανταχού φιλάθλους. Με τη σταδιακή γιγάντωση, όμως, των ποσών που εξασφαλίζει μίνιμουμ η 20η ομάδα της Premier League από τα τηλεοπτικά δικαιώματα, είναι δεδομένο πως κρίνει πολλά παραπάνω.Μπρέντφορντ και Φούλαμ ξεπέρασαν τα εμπόδια των ημιτελικών, Σουόνσι και Κάρντιφ αντίστοιχα και κοντράρονται σε ένα μεγάλο λονδρέζικο ντέρμπι, φιλοδοξώντας εκάστη να είναι εκείνη που θα συμπληρώσει το «παζλ» της νεάς σεζόν στα «σαλόνια» του αγγλικού ποδοσφαίρου.Σε μια περίσταση που όχι μόνο θα τους επιτρέψει τη δυνατότητα να πρωταγωνιστήσουν ξανά, στο κορυφαίο επίπεδο,  αλλά θα τους προικοδοτήσει με το πιο παχυλό έπαθλο που μπορεί να κατακτηθεί μέσα από ένα και μόνο παιχνίδι στο παγκόσμιο ποδόσφαιρο, ιδανικό για την κατάστρωση μιας μακροχρόνιας στρατηγικής και μιας ανεπανάληπτης προοπτικής.Ο ΤΕΛΙΚΟΣ ΤΟΥ «ΧΡΥΣΟΥ»

Τα χρήματα είναι πολλά, τα ποσά εννιαψήφια! Η τιμή ανόδου για την πρωτάρα Μπρέντφορντ ανέρχεται στα 178 εκατ. ευρώ! Το τρέχον μπάτζετ της ίσα που αγγίζει τα 70 εκατ! Από την άλλη, με νίκη-προβιβασμό στην Premier League η Φούλαμ θα εισπράξει ελαφρώς μικρότερο αλλά διόλου ευκαταφρόνητο ποσό, στα 150 εκατ. ευρώ (όσα σχεδόν και το μπάτζετ) κι αυτό οφείλεται στο γεγονός πως όταν υποβιβάστηκε στην Championship πριν από έναν χρόνο, έλαβε μέρος των «parachute payments» (πληρωμές-αλεξίπτωτο), που χορηγούνται από την πίτα των τηλεοπτικών εσόδων στις τρεις ομάδες που «αποχαιρετούν» την κατηγορία.Κι αυτό είναι μόνο το βραχυπρόθεσμο πλάνο επιβράβευσης για την άνοδο. Σε περίπτωση που η ομάδα που θα προβιβαστεί καταφέρει να παραμείνει στην Premier League για δεύτερη σερί σεζόν, το στάνταρ ποσό θα εκτοξευτεί στα 295 εκατ. ευρώ σε βάθος πενταετίας!Ανάλογο έπαθλο με την Μπρέντφορντ έλαβε ήδη και η πρωταθλήτρια της ChampionshipΛιντς, που θα συμμετάσχει ξανά στην PL μετά από 16 χρόνια.ΜΠΡΕΝΤΦΟΡΝΤ: ΑΓΡΙΕΜΕΝΕΣ ΜΕΛΙΣΣΕΣ

Αν το εισιτήριο είθε να καταλήξει στη Μπρέντφορντ, το ελληνικό κοινό θα πρέπει να συνηθίσει σταδιακά στον όρο «Μέλισσες». Η ομάδα στην οποία αγωνίζεται ο Νίκος Καρέλης (4 συμ./0 γκολ), με προπονητή τον Τόμας Φρανκ, βρίσκεται μια ανάσα από την παρθενική της εμφάνιση στην Premier League και μοναδική στο κορυφαίο επίπεδο μετά το πρώτο μεταπολεμικό πρωτάθλημα του 1946-47, συνεπώς επιχειρεί να ανασυστηθεί και να αναμορφωθεί οικονομικά με το τεράστιο μπόνους ανόδου.Κόντεψε να τα καταφέρει ως νεοφώτιστη τη σεζόν 2014-15 (5η, ηττήθηκε στα Playoffs από τη Μίντλεσμπρο), δεν έπεσε ποτέ έκτοτε κάτω από τη μέση της κατάταξης και η φετινή σεζόν έρχεται φυσιολογικά βάσει της σταθερής πορείας της.

Ο ΠΑΙΚΤΗΣ-ΚΛΕΙΔΙ: Σαΐντ Μπενραχμά

Ο Όλι Γουότκινς είναι ο πρώτος της σκόρερ, ο φορ-βαρόμετρο που έχει προσφέρει 26 γκολ και δεν έχει χάσει παιχνίδι.Ο Σαΐντ Μπενραχμά είναι, όμως, ο παράγοντας που διαθέτει το απρόβλεπτο στοιχείο, το εντυπωσιακό και ήδη βρίσκεται στα ραντάρ τόσο της Λιντς, όσο και της Τσέλσι και του Φρανκ Λάμπαρντ. Με 17 γκολ σε 45 συμμετοχές, προφανώς δεν πάει πίσω σε επιθετική συνεισφορά και μαζί με τον έτερο κρίκο της τριπλέτας, τον Γάλλο, Μπράιαν Εμπουεμό (46 συμ./ 16 γκολ), είναι η κινητήριος δύναμη για την ομάδα του δυτικού Λονδίνου.https://www.youtube.com/watch?v=5OJZ79VBFus

ΦΟΥΛΑΜ: ΣΑΝ ΝΑ ΜΗΝ ΠΕΡΑΣΕ ΜΙΑ ΜΕΡΑ

Άμεση ήταν η επιστροφή στον προθάλαμο της Premier League για τους Κότατζερς, οι οποίοι «χτυπούν» την πόρτα της ανόδου με 17 κοινούς παίκτες από τη χρονιά του υποβιβασμού, το 2018-19. Τερμάτισε ισόβαθμη με την Μπρέντφορντ, έχει το «know how» (είναι παρούσα στις μισές σεζόν στην ιστορία της Premier League) και θέλει να «διαγράψει» κατευθείαν την άκρως προβληματική της χρονιά επί Κλαούντιο Ρανιέρι.Ο Σκοτ Πάρκερ μετατράπηκε από υπηρεσιακός σε μόνιμος προπονητής για να καθοδηγήσει το ιστορικό κλαμπ στην Championship τον περασμένο Μάιο και ενάν και πλέον χρόνο αργότερα ετοιμάζεται να εκπροσωπήσει τη Φούλαμ στην PL και σε ρόλο τεχνικού, μετά την τετραετία του ως παίκτη (2013-2017).

ΠΑΙΚΤΗΣ-ΚΛΕΙΔΙ: Αλεξάνταρ Μίτροβιτς

Ο Σέρβος «killer» εξακολουθεί να είναι «καυτός» στην κορυφή της γραμμής κρούσης της για μια ακόμη σεζόν και θα ετοιμοπόλεμος για τον τελικό μετά τον τραυματισμό του. Επομένως, η Φούλαμ θα διατηρήσει τη δυναμική της στο μάξιμουμ με σκοπό την επάνοδο.

Pin It on Pinterest

Shares
Share This