Επιλογή Σελίδας

Την ευκαιρία να ενημερωθούν από την Εκτελεστική Επιτροπή της ΕΠΣ Πιερίας για τα όσα σχεδιάζονται όσον αφορά στις διοργανώσεις των Πρωταθλημάτων και του Κυπέλλου της νέας ποδοσφαιρικής περιόδου είχαν τα σωματεία της ένωσης, στη συνάντηση που διεξήχθη στο Δημαρχείο Κατερίνης, το απόγευμα της Παρασκευής.

Όπως έγινε γνωστό, η δήλωση συμμετοχής από τις ομάδες μπορεί να κατατεθεί έως τις 22 Αυγούστου ενώ με τα έως τώρα δεδομένα στην Α’ κατηγορία θα βρίσκονται 15 ομάδες, στη Β’ κατηγορία 13 ομάδες και οι υπόλοιπες θα βρίσκονται στη Γ’ κατηγορία. Πάντως, είναι πολύ πιθανόν να υπάρξουν αλλαγές ως προς τον αριθμό των ομάδων.

Σε μια προσπάθεια να τονωθούν τα ταμεία των σωματείων, ο Πρόεδρος της ΕΠΣ Πιερίας, Αστέριος Τόκας γνωστοποίησε πως κάθε σωματείο θα λάβει δωρεάν 10 μπάλες (με τη μορφή χορηγίας από τους Τόκα, Συμεωνίδη, Καλαϊτζίδη), δυο διαιτησίες θα είναι δωρεάν (μια προσφορά της Ένωσης και μία προσφορά του Συνδέσμου Διαιτητών), το κόστος συμμετοχής στα πρωταθλήματα ύψους 180 ευρώ δε θα πληρωθεί φέτος (η συνδρομή των 60 ευρώ θα πληρωθεί κανονικά και αυτονόητο είναι ότι όλα τα σωματεία θα πρέπει να τακτοποιήσουν τις οφειλές τους από χρηματικές ποινές) ενώ και το 30% των ασφαλίστρων της ομαδικής ασφάλισης των ποδοσφαιριστών θα καλυφθεί από την ίδια της ΕΠΣ Πιερίας. Το συνολικό όφελος για κάθε σωματείο θα ανέλθει σε περίπου χίλια ευρώ.

Παράλληλα, ο κ. Τόκας εξέφρασε την ελπίδα του ότι τα σωματεία θα λάβουν κάποια επιπλέον χρήματα μέσω της Γενικής Γραμματείας Αθλητισμού. Όσον αφορά στην εγγραφή στο μητρώο της ΓΓΑ ο Πρόεδρος της ΕΕ της ΕΠΣ Πιερίας τόνισε πως είναι απαραίτητη η διαδικασία της προεγγραφής.

Επίσης, έκανε γνωστό πως η Ένωση ήλθε σε επαφή με τους τρεις δημάρχους του Νομού Πιερίας, θέτοντάς τους το αίτημα της οικονομικής στήριξης των σωματείων του εκάστοτε δήμου, με τους κυρίους Γερολιόλιο, Κουκοδήμο και Μανώλα να είναι θετικοί.

Ακόμη, ο κ. Τόκας αναφέρθηκε και στο ομαδικό ασφαλιστήριο που κρίθηκε επωφελές για τις ομάδες μιας και τα ασφάλιστρα κοστισαν 20.900 ευρώ ενώ οι επιστροφές ήταν 29.000 ευρώ μόνο για χειρουργία + επιπλέον χρήματα για άλλες εξετάσεις κτλ. Ο πρόεδρος της ΕΕ της ΕΠΣ Πιερίας κάλεσε και όσες ομάδες δεν ασφαλίστηκαν πέρυσι να το πράξουν φέτος, αναφέροντας με λεπτομέρεια βελτιωμένους όρους της συμφωνίας.

Σκέψη υπάρχει να πραγματοποιηθούν παιχνίδια και τις Δευτέρες (1-2 αγώνες για κάθε ομάδα). Όσον αφορά στα κυριακάτικα παιχνίδια σε πρωινές, απογευματινές και βραδινές ώρες, ήταν κάτι που κρίθηκε επιτυχημένο από όλα τα σωματεία κι έτσι αναμένεται να συνεχιστεί και τη νέα σεζόν.

Όσον αφορά στη σχολή UEFA D αλλά και σχετικά με τη σχολή UEFA B που η ένωση προτίθεται να φιλοξενήσει, τα πάντα έχουν “παγώσει” και εξαρτώνται από τις αποφάσεις της ΕΠΟ.

Τέλος, ο Αστέριος Τόκας ευχαρίστησε όσους συμμετείχαν στην προγραμματισμένη αιμοδοσία, λέγοντας ότι τη νέα σεζόν ένα σαββατοκύριακο θα αφιερωθεί στο να δώσουν αίμα τα μέλη της ένωσης, σε μια κίνηση με αναμφισβήτητα συμβολικό αλλά και ουσιαστικό περιεχόμενο.

Σχολιάζοντας τις προτάσεις της Ελπίδας Ανδρομάχης (η οποία ήταν η μοναδική που απέστειλε προτάσεις, εγγράφως) ο Αστέριος Τόκας είπε:

Για τις 5 αλλαγές ποδοσφαιριστών και για 20αδα αντί για 18αδα: “Θα ήταν καλό να γίνει αλλά δεν εξαρτάται από εμάς. Είναι απόφαση της FIFA και της UEFA”

Για την ανάδειξη του πρωταθλητή της Α’ κατηγορίας μέσα από μίνι πρωτάθλημα των τεσσάρων πρώτων: “Θα προκύψουν προβλήματα (περισσότεροι αγώνες, αναγκαστικά κάποιες Τετάρτες), είναι όμως προς τη σωστή κατεύθυνση. Κάτι τέτοιο ίσχυε πέρυσι στη Γ’ κατηγορία. Το δοκιμάζουμε για να δούμε πως θα πάει”.

Για την αύξηση των ομάδων σε 16, στην Α’ και στη Β’ κατηγορία (το ίδιο αίτημα – πρόταση, για την Α’ κατηγορία, τέθηκε κατόπιν και από τον Ατρόμητο): “Θα αυξηθούν οι αγωνιστικές”.

Για το αίτημα να πληρώνει κάθε ακαδημία ένα μόνο τέλος συμμετοχής για όλα τα τμήματα: “Δεν καλύπτονται τα έξοδα, ούτε καν των διαιτητών, μόνο με ένα τέλος συμμετοχής”.

Για τη μείωση στις τιμές των δελτίων: “Ήδη είναι πολύ λίγα τα χρήματα που μένουν στην ένωση. 8 ευρώ και 12 παίρνει η ΕΠΟ. Αν μειωθεί κι άλλο το ποσό, τι θα μείνει στην ένωση; Σε κάθε περίπτωση, τα χρήματα αυτά προέρχονται από τα σωματεία αλλά επιστρέφουν ξανά στα σωματεία. Δικός μας στόχος είναι να στηρίζουμε με κάθε τρόπο τα σωματεία αλλά και η Ένωση έχει ανάγκες. Φέτος είχαμε να πληρώσουμε 9.000 ευρώ σε ΕΝΦΙΑ που δεν είχε πληρωθεί τα προηγούμενα χρόνια”. 

Για τη χρησιμοποίηση νεαρών διαιτητών στα φιλικά: “Αυτή είναι η επιδίωξη μας κι έτσι πράττουμε. Με την ευκαιρία, να ζητήσω από τα σωματεία να ενεργοποιηθούν και να προσπαθήσουν να βρουν παιδιά για να στελεχώσουν τη σχολή διαιτησίας.

Ο αντιπρόεδρος της ΕΕ της ΕΠΣ Πιερίας, Νικόλαος Σπαθάρης ανέλυσε το σχέδιο που προκρίνει η Ένωση για τη διεξαγωγή της Β’ κατηγορίας. Σύμφωνα με αυτό, το πιθανότερο είναι πως οι ομάδες θα είναι 12. Έτσι, η σκέψη είναι για πρωτάθλημα 2 φάσεων. Η α’ φάση θα έχει 11+11 αγώνες και στη συνέχεια οι ομάδες των θέσεων 1-6 θα λάβουν μέρος σε πλέι οφ και οι ομάδες των θέσεων 7-12 θα λάβουν μέρος σε πλέι άουτ (άλλοι 5+5 αγώνες). Στη β’ φάση οι βαθμοί των ομάδων θα διαιρούνται με το 2.

Δαμιανός Ευθυμιάδης (πρόεδρος Επιτροπής Διαιτησίας): “Θα είναι μια πολύ δύσκολη και περίεργη χρονιά. Πρέπει να δείξουμε όλοι σεβασμό στο παιχνίδι. Όλοι οι ποδοσφαιριστές θα πρέπει να έχουν περάσει ιατρικές εξετάσεις και μαζί με τα δελτία τους να έχουν και την κάρτα υγείας, ακόμη και στα φιλικά παιχνίδια. Παρόλο που είμαστε ερασιτέχνες, πρέπει να δείξουμε επαγγελματισμό. Το φύλλο αγώνα πρέπει να συμπληρώνεται και στα φιλικά παιχνίδια. Στην κάρτα υγείας δεν πρέπει κανείς να κάνει τα “στραβά μάτια”. Μια φορά μπορέι να γίνει η “στραβή”, ειδικά τώρα στην εποχή του COVID-19.

Όσον αφορά στα κυριακάτικα πρωινά και απογευματινά παιχνίδια, ο κ. Ευθυμιάδης είπε πως “το περυσινό πείραμα στέφθηκε από απόλυτη επιτυχία, παρά τα όποια προβλήματα. Εντυπωσιάστηκα και από τα πρωινά και από τα απογευματινά αλλά και από το βραδινό παιχνίδι. Τα αγκάλιασαν παράγοντας και οπαδοί. Όσον αφορά στο να γίνουν αγώνες τη Δευτέρα είναι λίγο πιο δύσκολο αλλά είναι στη διακριτική ευχέρεια της ένωσης.

Ο Πρόεδρος της Πειθαρχικής Επιτροπής της ΕΠΣ Πιερίας, Χρήστος Ξανθόπουλος, αναφέρθηκε σε ζητήματα εναρμόνισης με το νέο αθλητικό νόμο, λέγοντας ότι θα υπάρξει σχετική ενημέρωση προς τα σωματεία για συγκεκριμένα ζητήματα.

Στέλιος Καλαϊτζίδης (πρόεδρος προπονητών ποδοσφαίρου Ν. Πιερίας): “Όλες οι ομάδες πρέπει να βρουν προπονητές και να τους δηλώσουν στην εφορία. Μέχρι τέλους Αυγούστου οι προπονητές θα διαθέτουν κάρτα τριετίας προπονητή. Η υποχρέωση παρουσίας προπονητή δηλωμένου στον πάγκο της εκάστοτε ερασιτεχνικής ομάδας είναι κάτι που απαιτείται από την πολιτεία (το πρόστιμο για απουσία δηλωμένου προπονητή είναι 100 ευρώ για κάθε αγώνα).

Ακολουθεί φωτορεπορτάζ

Pin It on Pinterest

Shares
Share This