Επιλογή Σελίδας

Ο Λιονέλ Μέσι θέλει να σκοράρει για πρώτη φορά απέναντι στη Νάπολι, ώστε να οδηγήσει την Μπαρτσελόνα στα προημιτελικά του Champions League και ο Δημοσθένης Γεωργακόπουλος θυμάται κόντρα σε ποιες άλλες ομάδες δεν έχει σκοράρει ποτέ ο Αργεντινός στις ευρωπαϊκές διοργανώσεις.

Οι «κακοί δαίμονες» του Μέσι

Ίντερ
Αποτελεί το μεγαλύτερο «εφιάλτη» του Μέσι στο Champions League. Στο διάστημα της παρουσίας του στο Καμπ Νου, η Μπαρτσελόνα έχει αντιμετωπίσει την Ίντερ συνολικά οκτώ φορές. Ο Αργεντινός, ωστόσο, έχει απουσιάσει από τις μισές αναμετρήσεις, όμως ούτε στις υπόλοιπες τέσσερις έχει καταφέρει να βρει το δρόμο προς τα δίχτυα. Τα τρία παιχνίδια ήταν τη σεζόν 2009-10, όταν οι «νερατζούρι» απέκλεισαν τους Καταλανούς στα ημιτελικά και στη συνέχεια κατέκτησαν το τρόπαιο, ενώ το τελευταίο ήταν τη φετινή σεζόν, στη φάση των ομίλων.

Ρούμπιν Καζάν
Δεν έχει μόνο ο Μέσι τραγικό απολογισμό απέναντι στη ρωσική ομάδα, αλλά και η Μπαρτσελόνα γενικότερα. Σε τέσσερις αναμετρήσεις, οι «μπλαουγκράνα» μετρούν μία νίκη, μία ήττα και δύο ισοπαλίες. Και μάλιστα, στην περίοδο του Πεπ Γκουαρδιόλα, που το «τίκι τάκα» των Καταλανών σκορπούσε τον τρόμο σε ομάδες ισχυρότερες από την Ρούμπιν. Ο Μέσι αγωνίστηκε και στις τέσσερις συγκεκριμένες αναμετρήσεις, χωρίς ποτέ του να στείλει την μπάλα στα δίχτυα.

Μπενφίκα
Ο Μέσι γενικά δεν έχει καλή παράδοση απέναντι σε πορτογαλικές ομάδες, όμως η Μπενφίκα αποτελεί «κατάρα» για τον ίδιο. Τη σεζόν 2005-06 (ουσιαστικά η παρθενική του στη διοργάνωση) δεν κατάφερε να αγωνιστεί στα δύο παιχνίδια των προημιτελικών, λόγω τραυματισμού. Ωστόσο, ούτε τη σεζόν 2012-13, που αγωνίστηκε κανονικά, μπόρεσε να βρει το δρόμο προς τα δίχτυα απέναντι στους «αετούς της Λισαβόνας». Στις δύο αναμετρήσεις για τη φάση των ομίλων, ο Μέσι έμεινε «άσφαιρος», όμως έδωσε δύο ασίστ στο ματς του Ντα Λουζ.

Ουντινέζε
Ακόμη δεν είχε σκοράρει καν στη διοργάνωση, όταν τέθηκε αντιμέτωπος με την Ουντινέζε για τη φάση των ομίλων της σεζόν 2005-06. Η Μπαρτσελόνα μπορεί να νίκησε με 4-1 στο Καμπ Νου, όμως ο Μέσι δε βρήκε το δρόμο προς τα δίχτυα, στη μοναδική φορά που αγωνίστηκε εναντίον της ιταλικής ομάδας. Κι αυτό γιατί έμεινε στον πάγκο, στο ματς του δεύτερου γύρου στο Φρίουλι. Ενδιάμεσα είχε καταφέρει να «σπάσει το ρόδι» απέναντι στον Παναθηναϊκό.

Αλ Σαντ
Μπορεί την ομάδα από το Κατάρ να μην την έχει αντιμετωπίσει σε κάποια ευρωπαϊκή διοργάνωση, όμως το έκανε ως πρωταθλητής Ευρώπης. Το Δεκέμβριο του 2011, η Μπαρτσελόνα αντιμετώπισε την Αλ Σαντ στον ημιτελικό του Παγκοσμίου Κυπέλλου Συλλόγων, με τους «μπλαουγκράνα» να επικρατούν άνετα με 4-0. Ο Μέσι δε σκόραρε, με τους Άραβες να έχουν να… υπερηφανεύονται πως ανήκουν στις ομάδες που κράτησαν «άσφαιρο» τον Αργεντινό σούπερ σταρ, στη μοναδική φορά που τέθηκαν αντιμέτωποι.

πηγή: planetfootball – gazzetta.gr

Pin It on Pinterest

Shares
Share This