Επιλογή Σελίδας

Του Γιάννη Σερέτη

Ετσι όπως μας τα… έκανε ο… άτιμος ο κορονοϊός, θα το δούμε κι’ αυτό σήμερα. Ματς της ίδιας διοργάνωσης να διεξάγονται την ίδια ημέρα για διαφορετικές σεζόν! Διότι όσοι πιστεύετε ότι απόψε το μενού του Champions League αποτελείται μόνο από τους δύο τελευταίους προημιτελικούς (Μπάγερν – Τσέλσι για… τυπικούς λόγους μετά το εκθαμβωτικό 0-3 του Λονδίνου και Μπαρτσελόνα – Νάπολι σε ντερμπάρα με πολλές καταλανικές απουσίες), κάνετε λάθος! Διότι σήμερα αρχίζει επισήμως το Champions League της επόμενης σεζόν! Αρχίζει με δυο ματς το Champions League του 2020-21! Με δύο ματς στον προ-προκριματικό γύρο, τα οποία μάλιστα, διεξάγονται στην έδρα της UEFA, στη Νιόν.

Στις 16.00 στο μικρoσκοπικό γηπεδάκι απέναντι από τα γραφεία της UEFA που ονομάζεται “Colovray Sports Centre” η λατρεμένη Tre Fiori του Σαν Μαρίνο (8 πρωταθλήματα -7 Κύπελλα παρακαλώ) αντιμετωπίζει την ιστορική Linfield της Βορείου Ιρλανδίας που περηφανεύεται για τους 150 τίτλους της (54 πρωταθλήματα, 43 Κύπελλα, 10 Λιγκ Καπ, 43 County Antrim Shield) και τα  115 ευρωπαϊκά παιχνίδια της.    

Mετά τη λήξη του πρώτου ματς, η πρωταθλήτρια Κοσόβου Drita (που σημαίνει ‘φως’ στην αλβανική γλώσσα), η οποία ιδρύθηκε με τη σημερινή μορφή της το 1988 μετά το τέλος του πολέμου και εφέτος κατέκτησε τον τρίτο τίτλο της μικρής ιστορίας της (σε ισοβαθμία με την SC Gjilani!) αντιμετωπίζει την πρωταθλήτρια Ανδόρας Inter Escaldes, η οποία είναι ακόμα πιο… φρέσκια, ιδρυθείσα το 1991! Προβιβάστηκε στην πρώτη κατηγορία (ναι, έχει και Β’ Εθνική η Ανδόρα!) και εφέτος κατέκτησε για πρώτη φορά τίτλους, κάνοντας νταμπλ: πήρε από την παντοτινή πρωταθλήτρια Santa Coloma τον Ισπανό προπονητή της, Αlbert Viladrich, της πήρε και τις κούπες! Πήρε το πρωτάθλημα παίζοντας οκτώ ματς όλα κι όλα! Το τελευταίο ματς στην Ανδόρα έγινε στις 22 Φεβρουαρίου 2020! Και σήμερα, έξι μήνες αργότερα, να’ τη στο Τσου Λου!

Ας μην μας παραξενεύουν οι δυο προ-προκριματικοί. Κάθε χρόνο τέτοια εποχή ακριβώς αρχίζει το Champions League. Δεν είναι αυτή η «ανωμαλία». Η «αλχημεία» με το πλήρως αναπροσαρμοσμένο πρόγραμμα λόγω κορονοϊού έγκειται στο ότι ακόμα συνεχίζεται το… περσινό Champions League, της σεζόν 2019-2020, ενώ έχουν ήδη αρχίσει πρωταθλήματα της σεζόν 2020-21. Ε, σήμερα αρχίζει και το «Τσου Λου» της επόμενης σεζόν!

Οσο για τα… πιο σημαντικά; Ετοιμαστείτε για βραδινές μπυρίτσες μέχρι και τις 23 Αυγούστου. Κάτι σαν… Euro ένα πράγμα. Ειδικά την επόμενη εβδομάδα θα έχουμε σχεδόν κάθε μέρα κι ένα ματς! Εξω η κάτοχος και πρωταθλήτρια Αγγλίας Λίβερπουλ, έξω η πρωταθλήτρια Ισπανίας Ρεάλ και η πρωταθλήτρια Ιταλίας Γιουβέντους, «μέσα» δύο γαλλικές (!!!), δύο γερμανικές και… βλέπουμε. Εμφανή φαβορί η Μάντσεστερ Σίτι του Πεπ και η Μπάγερν του Φλικ, αλλά ας κρατήσουμε πισινή για τον Σιμεόνε και τη ‘loser’ Παρί…   

ΟΙ ΡΕΒΑΝΣ ΤΩΝ 16

Παρασκευή 7 Αυγούστου

Mαν.Σίτι – Ρεάλ 2-1 (2-1) (9′, 69′ Στέρλινγκ / 28′ Μπενζεμά)

Γιουβέντους – Λιόν 2-1 (0-1) (43′ πεν., 60′ Κρ. Ρονάλντο / 12′ Ντεπάι)

Σάββατο 8 Αυγούστου

Μπάγερν – Τσέλσι (3-0) (22:00)

Μπαρτσελόνα – Νάπολι (1-1) (22:00)

 

ΟΙ ΠΡΟΗΜΙΤΕΛΙΚΟΙ

1. Λειψία – Ατλέτικο Μαδρίτης (13/8)

2. Αταλάντα – Παρί Σεν Ζερμέν (12/8)

3. Μάντσεστερ Σίτι – Λυών (15/8)

4. Μπαρτσελόνα/Νάπολι – Μπάγερν/Τσέλσι (14/8)

ΟΙ ΗΜΙΤΕΛΙΚΟΙ

Νικητής 2 – Νικητής 4 (19/8)

Νικητής 1 – Νικητής 3 (18/8)

Ο ΤΕΛΙΚΟΣ (23/8)

πηγή: gazzetta.gr

Pin It on Pinterest

Shares
Share This