Επιλογή Σελίδας

Η Μπαρτσελόνα έγινε περίγελος στα χέρια της Μπάγερν Μονάχου και, όπως γράφει ο Αλέξανδρος Λοθάνο, ο Λιονέλ Μέσι ενδεχομένως να σκέφτεται πιο σοβαρά από ποτέ να αλλάξει ποδοσφαιρικό περιβάλλον.

Ήταν το απόλυτο ποδοσφαιρικό ξεγύμνωνα. Η Μπαρτσελόνα γνώρισε τον μεγαλύτερο διασυρμό της ιστορίας τηςη Μπάγερν έκανε πλάκα μαζί της, της έβαλε οκτώ γκολ και θα μπορούσε τα… διπλάσια!

Τραγική φιγούρα σε αυτό το παιχνίδι μεταξύ ανδρών και παιδιών ο Λιονέλ Μέσι, ο οποίος είχε μια σέντρα – σουτ στο δοκάρι στο πρώτο ημίχρονο, αλλά τον πήρε η κατηφόρα μαζί με όλη την υπόλοιπη ομάδα, γνωρίζοντας την πιο ντροπιαστική και βαριά ήττα της καριέρας του.

Και, μάλιστα, το έκανε με το περιβραχιόνιο του αρχηγού, ανήμπορος να κρατήσει όρθια μια ομάδα που έμοιαζε ερασιτεχνική κόντρα στην ποδοσφαιρική μηχανή του Χάνσι Φλικ, σε μια τιμωρία που θύμισε, περισσότερο από οποιαδήποτε άλλη, το ιστορικό 7-1 της Γερμανίας επί της Βραζιλίας στο Παγκόσμιο Κύπελλο του 2014. Μια επτάρα που, ενδεχομένως, θα αντιμετώπισε με μερική… χιουμοριστική διάθεση ο Λέο, επειδή αφορούσε την παραδοσιακή, μεγάλη αντίπαλο της Αργεντινής.

Τα τελευταία χρόνια, όμως, ο Αργεντινός σούπερ σταρ βιώνει στο πετσί του όλο και περισσότερο τέτοιες ντροπιαστικές βραδιές: Στο Παρίσι κόντρα στην Παρί (0-4), έστω και αν ήρθε η ανατροπή στην απίθανης ρεβάνς της Βαρκελώνης, στην Ρώμη με την Ρόμα (0-3), στο Λίβερπουλ κόντρα στην ομάδα του Γιούργκεν Κλοπ (0-4).

Αλλά το 8-2 (!) από την Μπάγερν συνιστά την μεγαλύτερη ντροπή στα 121 χρόνια ιστορίας της Μπαρτσελόνα και, αναμφίβολα, το πιο μαύρο βράδυ στην λαμπρή καριέρα ενός ποδοσφαιριστή που δεν (του) αξίζει τέτοια ξεφτίλα…

Η ΙΝΤΕΡ (ΤΟΝ) ΠΕΡΙΜΕΝΕΙ

Είναι αλήθεια πως, στα καλά της, η Μπαρτσελόνα ήταν το ιδανικό ποδοσφαιρικό περιβάλλον για τον Μέσι. Τα χρόνια των παχέων αγελάδων, με τα τέσσερα Champions Leagueτα δέκα πρωταθλήματα και πάει λέγοντας, έχουν περάσει για τους Μπλαουγκράνα και, προς το παρόν τουλάχιστον, δεν φαίνεται στον ορίζοντα ότι θα επιστρέψουν σύντομα.

Το ρόστερ είναι γερασμένο (ο Ζεράρ Πικέ, προς τιμήν του, προσφέρθηκε μόνος του να φύγει, έστω και αν το έκανε σε δηλώσεις εν θερμώ), ο πάγκος δεν έχει κανένα βάθος, τα 222 εκατομμύρια ευρώ του Νεϊμάρ πετάχτηκαν στα σκουπίδια με Ουσμάν Ντεμπελέ και Φιλίπε Κουτίνιο. Και, ειρωνεία της τύχης, ο Βραζιλιάνος έμελλε να βάλει τα δύο τελευταία καρφιά στο ποδοσφαιρικό φέρετρο των Μπλαουγκράνα.

Ο προπονητής (Κίκε Σετιέν) που επιλέχθηκε για να διαδεχθεί τον (κακώς αποχωρήσαντα) Ερνέστο Βαλβέρδε είναι απελπιστικά λίγος  και δεν μπορεί να επιβληθεί στα αστέρια που έχουν απομείνει στο «Καμπ Νόου», ενώ κανείς δεν θέλει ούτε να βλέπει ζωγραφιστή την τωρινή διοίκηση του Τζουσέπ Μαρία Μπαρτομέου, η θητεία της οποίας, θεωρητικά, ολοκληρώνεται το καλοκαίρι του 2021.

Όταν, δηλαδή, ολοκληρώνεται το συμβόλαιο του Μέσι, τον οποίο η Ίντερ περιμένει με ανοιχτές αγκάλες, αρκεί να φύγει ως ελεύθερος από την Μπαρτσελόνα. Μπορεί να είναι 33 ετών, αλλά εξακολουθεί να κάνει την διαφορά, ειδικά όμως αν βρίσκεται σε μια υγιή ομάδα.

Και αυτή η Μπαρτσελόνα είναι ποδοσφαιρικά άρρωστη, οπότε ο Μέσι, ειδικά αν αποχωρήσει ο… ξεζουμισμένος φίλος του, Λουίς Σουάρες, είναι πολύ πιθανό να σκεφτεί σοβαρά την αποχώρηση από την ομάδα, την φανέλα της οποίας φοράει από τότε που ήταν δώδεκα ετών.

Η Μπάρτσα, βεβαίως, είναι πάνω από τον Μέσι και από οποιονδήποτε άλλο ποδοσφαιριστή, όσο μεγάλος και αν ήταν ή είναι. Αποδείχθηκε με τον Λάσλο Κουμπάλα, με τον Γιόχαν Κρόιφ ή τον Ροναλντίνιο. Νεαροί που διψούν όπως ο Φρένκι ντε Γιονγκ, ο Ρίκι Πουτς ή ο Άνσου Φατί, μπορούν να αποτελέσουν την πρώτη ύλη για να χτιστεί μια νέα, διαφορετική ομάδα, που θα είναι ανταγωνιστική και δεν θα ντροπιάζει τους φιλάθλους της, όπως συνέβη το βράδυ της Παρασκευής (14/08).

Ακόμα και αν τα καταφέρουν (για να το πετύχουν, θα χρειαστεί ένα σημαντικό χρονικό διάστημα, μεταγραφές ουσίας και ένας προπονητής πρώτης γραμμής), τίποτε δεν θα είναι ίδιο χωρίς τον Μέσι. Και αυτό στην Βαρκελώνη το ξέρουν πολύ καλά…

πηγή: gazzetta.gr

Pin It on Pinterest

Shares
Share This