Επιλογή Σελίδας



Της Νίκης Μπάκουλη

Ο Στίπε Μίοτσιτς είναι ‘ο μεγαλύτερος μαχητής στην κατηγορία heavyweight που πάτησε ποτέ στη γη’, όπως επισήμανε ο επίσημος λογαριασμός της κορυφαίας επιχείρησης που λέγεται UFC, στο Twitter, μετά τη νίκη του επί του Ντάνιελ Κορμίρ (δυνατό παλαιστή και πρώην Ολυμπιονίκη), την Κυριακή 16/8, στο UFC Apex της Νεβάδα. Οι κριτές ανέδειξαν τον Μίοτσιτς νικητή, ομόφωνα.

Ο 37χρονος έγινε ο μόνος, στην ιστορία της διοργάνωσης, που υπερασπίστηκε τέσσερις διαδοχικές φορές τον τίτλο του. Κυριάρχησε του μόνου αντιπάλου που τον είχε κερδίσει ποτέ, σε αγώνα τίτλου (το 2018). Ο ύψους 1.93 και βάρους 104 κιλών πρωταθλητής έχει κανονική δουλειά (καθημερινή), γιατί τα χρήματα που έπαιρνε μέχρι πρότινος από το UFC δεν του έφταναν για να ζήσει. Ναι, μολονότι άνηκε στους καλύτερους του είδους -βλέπεις υπάρχει ένα deal που ευνοεί καθολικά το UFC και όχι τα μέλη του, εκτός και αν λέγονται ‘Κόνορ ΜακΓκρέγκορ’- δούλευε ως πυροσβέστης, για να ζήσει. Εκ του παραλλήλου, παρακολουθούσε και μαθήματα νοσηλευτικής. Μολονότι τα τελευταία χρόνια, δεν χρειάζεται να εργάζεται στην πυροσβεστική, εξακολουθεί και το κάνει (όχι για τα 52.000 δολάρια που παίρνει το χρόνο, αλλά επειδή όπως λέει του αρέσει να βοηθάει τον κόσμο).

Αν το θέλεις σε αριθμούς (πόσα έχει βγάλει στην καριέρα του, κατά τις 20 νίκες (οι 14 με νοκ άουτ) και τις 3 ήττες, να σου πω πρώτα ότι μπαίνει στα οκτάγωνα από τον Οκτώβρη του 2011. Έκτοτε έχει δώσει 17 αγώνες. Στους 16 (δεν υπολογίζεται ο τελευταίος) έχει ‘βγάλει’ από τη δουλειά του 5.278.000 δολάρια. Στο σύνολο δεν περιλαμβάνεται ο τελευταίος και τα χρήματα από τα μπόνους των pay per view -που δεν ανακοινώνονται. Η συμφωνία του με τη Reebok ξεκίνησε τον Ιούλιο του 2015.

Stipe Miocic Career Earnings

Σε ό,τι αφορά τον τελευταίο του αγώνα, οι ειδικοί έγραψαν πως έγιναν διάφορα κακώς κείμενα. Το πιο ‘τρανταχτό’ ήταν όταν έβαλε ο Μότσιτς το δάχτυλο στο αριστερό μάτι του Κορμίρ, στον τρίτο γύρο.

Όχι ότι χρειαζόταν να εξηγήσει κάτι ο Κορμίρ, όταν εμφανίστηκε στη συνέντευξη Τύπου -γιατί όλοι είδαν πώς είχε γίνει το μάτι του-, αλλά σε κάθε περίπτωση είπε πως “δεν μπορούσα να δω τίποτα, για το υπόλοιπο του αγώνα. Ακόμα δεν μπορώ να δω από το αριστερό μάτι. Είναι όλα μαύρα”. Ο Μόιτσιτς είπε πως δεν έκανε κάτι επί τούτου, ο Κορμίρ διαμαρτυρήθηκε στο διαιτητή, αλλά ακόμα δεν είχε πρηστεί η περιοχή, οπότε ο ρεφ είπε ‘παίζετε’ και όχι ‘γιατροί ελάτε να τσεκάρετε το μάτι’. Μετά, ο Μαρκ Γκόντραντ (ο διαιτητής) απολογήθηκε εγγράφως.

Η διάγνωση ανέφερε σχίσιμο του κερατοειδή χιτώνα. Στα θετικά, ο 41χρονος δεν θα χρειαστεί επέμβαση ο 41χρονος.

Εξυπακούεται πως ρώτησαν το αφεντικό (Ντέινα Ουάιτ) για το poke. Απάντησε “δεν μπορεί να είναι δικαιολογία, για την ήττα του Κορμίρ. Συνολικά στον αγώνα, είχαν γίνει δυο pokes -ένα σε κάθε μαχητή. Το μάτι του Αμερικανού είχε πρόβλημα και πριν το χτύπημα, που επιδείνωσε την κατάσταση”.

Η τριλογία των αγώνων μεταξύ των συγκεκριμένων αθλητών ολοκληρώθηκε ένα χρόνο, μετά τον πρώτο προγραμματισμό της τελευταίας πράξης, λόγω επαλειμμένων pokes του Κορμίρ στο μάτι του Μίοτσιτς στη δεύτερη συνάντηση. Σε αυτά που ‘χε να πει ο νικητής, μετά τον αγώνα ήταν πως “η νίκη αυτή απαντά σε όλες τις ερωτήσεις που έχουν τεθεί, για το αν είμαι ο καλύτερος της κατηγορίας ή όχι. Αν δεν τις απαντάει για κάποιους, δεν θα χάσω και τον ύπνο μου. Πάντα μου λένε μ… Εγώ μια φορά, χαίρομαι που ενίσχυσα την κληρονομιά μου. Όλοι μιλούν για αυτή. Ο μόνος λόγος που είμαι χαρούμενος είναι για να μπορώ να δείξω στην κόρη πως όποιος δουλεύει σκληρά, αμείβεται. Είμαι χαρούμενος εδώ που είμαι τώρα. Έχω κάνει πολλά, όχι μόνο εγώ, αλλά και οι προπονητές μου, η απίστευτη γυναίκα μου, η οικογένεια και οι φίλοι μου”.

 

Δείτε αυτή τη δημοσίευση στο Instagram.

 

What a night!.. Nothing but thanks, love and respect to my team, my family, and my fans.. it’s truly an honor to put on a show for you! Now, back in the land to face my toughest opponent yet.. this one was for you baby girl ?? #BYLTforthis #SM

Η δημοσίευση κοινοποιήθηκε από το χρήστη Stipe Miocic (@stipemiocic) στις

Πηγή: Contra

Pin It on Pinterest

Shares
Share This