Επιλογή Σελίδας



Του Τάσου Βουγιουκλίδη

Η Ελισάβετ Πεσιρίδου, μετά την διακοπή της συνεργασίας της με τον Ευαγγελόπουλο, επέλεξε τον σίγουρο δρόμο. Σε συνεννόηση πάντα με τον ΣΕΓΑΣ αλλά και τον ομοσπονδιακό προπονητή Γιάννη Κουτσιώρα, συνεχίζοντας τις προπονήσεις της με μια προπονήτρια με την οποία γνωρίζονται πολύ καλά έχοντας μάλιστα κάνει πολλές επιτυχίες μαζί τα προηγούμενα χρόνια. Καθώς, Πεσιρίδου και Σιώμου συνεργαζόντουσαν για περίπου έξι χρόνια. Πριν διακόψουν την συνεργασία τους (για λίγο τελικά) το 2019. Ήταν μαζί από το 2013 ως το 2019.

Το δίδυμο αυτό μάλιστα μπορεί να αποκαλεστεί και δίδυμο των επιτυχιών. Αφού, μαζί εκπροσώπησαν επάξια την εθνική ομάδα στίβου σε εννέα μεγάλες διοργανώσεις. Στο διάστημα έξι χρόνων. Πιο συγκεκριμένα οι διεθνείς διοργανώσεις που κατάφεραν να πάνε ήταν: Το Ευρωπαϊκό πρωτάθλημα Κ23 (2013), Το Ευρωπαϊκό πρωτάθλημα Α/Γ(2014), Ευρωπαϊκό κλειστού (2015), Ευρωπαϊκό ανοικτού (2016), Ολυμπιακοί αγώνες (2016), Ευρωπαϊκό κλειστού (2017), Παγκόσμιο πρωτάθλημα ανοικτού στίβου (2017), παγκόσμιο κλειστού (2018) και Ευρωπαϊκό πρωτάθλημα ανοικτού στίβου (2018).

Αυτή η επιλογή πάντως έχει ενδιαφέρον. Για να δούμε αν Ελισάβετ Πεσιρίδου και Ιωάννα Σιώμου μπορούν να συνεχίσουν μαζί τις επιτυχίες μετά από έναν χρόνο που πορεύτηκαν χώρια. Να θυμίσουμε, πως στο γκρουπ της Σιώμου, είναι μεταξύ άλλων και οι αθλήτριες του ύψους, Αθηνά Ρέτζιου και Τατιάνα Γκούσιν με τις οποίες είναι πολύ κοντά και διατηρεί εξαιρετικές σχέσεις.

Έτσι λοιπόν, η πρώτη προπόνηση που θα κάνει η Πεσιρίδου στην νέα εποχή. Έχοντας πλέον καινούρια προπονήτρια. Θα είναι την ερχόμενη Δευτέρα 31 Αυγούστου. Πιθανόν στο Ολυμπιακό Στάδιο της Αθήνας όπου είναι η βάση της Ελληνίδας πρωταθλήτριας αλλά και της Σιώμου (Τις προπονήσεις του γκρουπ της επιλέγει συχνά να κάνει η Σιώμου και στο Ζηρίνειο στάδιο της Κηφισιάς.

Πηγή: Sport Time

Pin It on Pinterest

Shares
Share This