Επιλογή Σελίδας



Μετά από 2 ώρες και 5 λεπτά μάχης και ένα γεμάτο 3ο σετ, η Μαρία Σάκκαρη κατάφερε να πάρει τη νίκη επί της πολύ μαχητικής Stefanie Voegele με 6-3, 3-6, 7-5 και θα συνεχίσει την πορεία της στο φετινό US Open.

O αγώνας της Μαρίας, που μεταφέρθηκε στο Court 14 αντί για το Court 4 όπου είχε τοποθετηθεί αρχικώς, εξαιτίας της μεγάλης διάρκειας των προηγούμενων αγώνων στο συγκεκριμένο γήπεδο, ξεκίνησε περίπου στις 21:00 το βράδυ τοπική (04:00 τα ξημερώματα Ελλάδας), με την κορυφαία Ελληνίδα τενίστρια να μπαίνει δυνατά στο ματς και να κερδίζει 4 συνεχόμενα games, επιστρέφοντας από το 0-1 και αποκτώντας ένα προβάδισμα με 4-1.

Δεν υπήρξε άλλο break στο 1ο σετ, με την πρωταθλήτριά μας να φτάνει σχετικά εύκολα έως την επικράτησή του, με 6-3. Στο 2ο σετ η Ελβετίδα κέρδισε 3 συνεχόμενα games για το 3-0, όμως η Σάκκαρη κατάφερε να απαντήσει και να την ισοφαρίσει. Η Voegele ωστόσο έκανε ακόμα ένα break στο 8ο game (5-3) και τελικά διαμόρφωσε το 6-3 από τη γραμμή του σερβίς στη συνέχεια, για να στείλει την αναμέτρηση σε 3ο σετ.

Εκεί οι δυο τενίστριες έδωσαν μεγάλη μάχη, με τη Μαρία να στέκεται όρθια στο 5ο game, οπου χρειάστηκε να επιστρέψει από το 0-40, αλλά έδειξε χαρακτήρα και κέρδισε ένα καθοριστικό για τη συνέχεια του αγώνα game, παίρνοντας προβάδισμα με 3-2.

Η Voegele δε φάνηκε να επηρεάζεται από την τριπλή χαμένη ευκαιρία της και συνέχισε να ισοφαρίζει σε 4-4 και αργότερα σε 5-5 με το σερβίς της, ανοίγοντας περισσότερο το αποφασιστικό σετ. Τελικά το break που έδωσε την πρόκριση ήρθε για τη Μαρία στο 12ο game, όπου επέστρεψε από το 30-0 και πήρε 4 πόντους στη σειρά, ολοκληρώνοντας την πολύ σημαντική αυτή επικράτηση με ένα winner στην ευθεία με το forehand της.

Η Σάκκαρη, η οποία είχε 37 winners και 35 αβίαστα λάθη, ούσα η πιο επιθετική παίκτρια στο court σήμερα, θα αγωνιστεί στον 2ο γύρο του US Open για 4η διαδοχική χρονιά.

Εκεί θα αντιμετωπίσει την πολύ δυνατή Αμερικανίδα, Bernarda Pera, που νωρίτερα επικράτησε της Zarina Diyas με 7-6 (4), 6-0.

Πηγή: Tennis News

Pin It on Pinterest

Shares
Share This