Επιλογή Σελίδας



Στο κλειστό γήπεδο του ΟΑΚΑ θα πραγματοποιηθεί το Final 8 του Basketball Champions League της σεζόν 2019-20. H διοργάνωση θα διεξαχθεί το διάστημα 30 Σεπτεμβρίου με 4 Οκτωβρίου και από ελληνικής πλευράς θα συμμετέχει η ΑΕΚ κάτοχος του τροπαίου του BCL της περιόδου 2017-18. Στα προημιτελικά θα συναντηθούν ΑΕΚ-Νίμπουρκ, Χάποελ Ιερουσαλήμ-Μπούργος, Τουρκ Τέλεκομ με Ντιζόν ή Νίζνι και Σαραγόσα με Τενερίφη ή Οστάνδη.

Στο πάνελ της σημερινής (2/9) συνέντευξης Τύπου στην οποία ανακοινώθηκε η διεξαγωγή του Final 8 στην Αθήνα παραβρέθηκαν οι Λευτέρης Αυγενάκης (Υφυπουργός Αθλητισμού και Πολιτισμού), Γιώργος Πατούλης (Περιφερειάρχης Αττικής), Νίκος Πέππας (Αντιπεριφερειάρχης Οικονομικών Αττικής), Μάκης Αγγελόπουλος (Πρόεδρος ΑΕΚ), Πατρίκ Κομνηνός (CEO του BCL), ενώ μίλησαν και οι Νίκος Χαρδαλιάς (Υφυπουργός Πολιτικής Προστασίας και Διαχείρισης Κρίσεων) και Παναγιώτης Τσαγκρώνης (Γ.Γ της ΕΟΚ).

Αναλυτικά:

Πατρίκ Κομνηνός:«Η επιστροφή στην αγωνιστική δράση παραμένει βασική υπόθεση όχι μόνο της FIBA αλλά όλων των Ομοσπονδιών. Βρισκόμαστε εδώ για να ανακοινώσουμε την επιλογή της Αθήνας ως την διοργανώτρια πόλη για το Final 8, που θα διεξαχθεί από 30 Σεπτεμβρίου έως 4 Οκτωβρίου στο ΟΑΚΑ.

Υλοποιούμε μία απόφαση που πάρθηκε στις 30 Μαρτίου, λίγο μετά την διακοπή των αγωνιστικών δραστηριοτήτων. Το Final 8 δεν ήταν η ιδανική επιλογή, αλλά η καλύτερη από τις εναλλακτικές που είχαμε. Πιστεύω ότι πήραμε την σωστή απόφαση. Βλέπουμε τις προσπάθειες που γίνονται ανά τον κόσμο για να ολοκληρώνονται οι σεζόν. Προφανώς δεν έχουμε την ίδια δύναμη με το ΝΒΑ και την UEFA, αλλά είδαμε την προσπάθειά τους και θέλουμε και εμείς να κάνουμε το ίδιο. Δεν είναι εύκολη αυτή η απόφασή.

Επιλέξαμε την Αθήνα για δύο λόγους, έχοντας συζητήσει με αρκετές πόλεις. Πρώτον, η άριστη συνεργασία με την Ελληνική Κυβέρνηση και οι διαβεβαιώσεις που έχουμε λάβει για όλες τις αποστολές, κάτι που ήταν προαπαιτούμενο. Άπαξ και έχουμε τις 8 ομάδες εδώ, μπορεί να γίνει Final 8. Και βέβαια ερχόμαστε σε ένα περιβάλλον που έχει δείξει μία πολύ καλή αντιμετώπιση της πανδημίας, που μας δίνει τα εχέγγυα για την υλοποίηση της προσπάθειας.

Ο δεύτερος λόγος είναι η εμπειρία που διαθέτει τόσο η ΚΑΕ ΑΕΚ όσο και το ΟΑΚΑ, που επίσης μας δημιουργεί μία ασφάλεια και μας επιτρέπει να μην χρειάζονται συνεχή ταξίδια ώστε να επισκεπτόμαστε το γήπεδο. Είναι μία εγκατάσταση που φιλοξένησε το Final 4 το 2018. Ήρθαμε σε ένα γνώριμο περιβάλλον. Θα ήθελα να ευχαριστήσω όλα τα στελέχη της κυβέρνησης και της περιφέρειας. Είναι ιδιαίτερη χαρά να έχουμε την δυνατότητα να προβάλλουμε την δύσκολη αποστολή που έχει φέρει η χώρα εις πέρας. Και να ευχαριστήσω τον Μάκη Αγγελόπουλο και όλα τα μέλη της ΚΑΕ ΑΕΚ, αφού είμαστε συνδιοργανωτές και είμαστε σίγουροι ότι είμαστε στο σωστό περιβάλλον για να φέρουμε εις πέρας την αποστολή μας».

Μάκης Αγγελόπουλος: «Εκτιμώ ότι είναι μία πολύ σημαντική μέρα για το ευρωπαϊκό μπάσκετ και την χώρα μας. Αφενός έχουμε επανεκκίνηση στις αγωνιστικές δραστηριότητες.

Είναι πολύ σημαντικό αυτό και αξίζουν εύσημα στην FIBA ότι αποφάσισε να ολοκληρώσει με κάθε κόστος την διοργάνωση. Και είναι πολύ σημαντικό για την χώρα μας, που μέσα από την διαχείρισης της πανδημίας κατάφερε να πείσει την Ευρώπη ότι μπορεί να διοργανώσει το Final 8.

Για την ομάδα μας, θα είναι ένα πάρα πολύ ανταγωνιστικό τουρνουά, με ενισχυμένες ομάδες. Εμείς θα παλέψουμε να φέρουμε τον τρίτο συνεχόμενο διεθνή τίτλο στην χώρα μας».

Λευτέρης Αυγενάκης: «Είμαι πολύ χαρούμενος που βρίσκομαι ανάμεσά σας σε μία δύσκολη περίοδο. Γίνεται μία προσπάθεια επανεκκίνησης των διοργανώσεων. Αυτή την προσπάθεια έρχεται να ενισχύσει αυτή η διοργάνωση. Ομάδες από την Ισπανία, Τσεχία, Τουρκία και αλλού βοηθάει ώστε αξιοσημείωτη θα είναι η προβολή της χώρας.

Αξίζει να μνημονεύσουμε ότι το 2018 η ΑΕΚ διοργάνωσε με απόλυτη επιτυχία το Final 4. Η επιτυχία εκείνης της διοργάνωσης σε συνδυασμό με την αντιμετώπισης της πανδημίας από την κυβέρνηση οδήγησαν σε αυτή την διοργάνωση.

Η Ελλάδα έχει δείξει ότι μπορεί να δουλέψει με σύνεση. Με γνώμονα ότι η ΑΕΚ έχει λάβει υπόψη όλα τα υγειονομικά πρωτόκολλα για να διεξαχθεί η διοργάνωση. Η συνεργασία με την Πολιτεία είναι άψογη και αποτελεσματική. Υπενθυμίζω ότι από κοινού αξιοποιήσαμε την πρώτη Ολυμπιακή εγκατάσταση στα Άνω Λιόσια, όπου η ΑΕΚ απέκτησε στέγη.  Υπογραμμίζω ότι τέτοιες υψηλού επιπέδου διοργανώσεις ταυτίζονται απόλυτα τις προσδοκίες μας για την φιλοξενία μεγάλων διοργανώσεων».

Γιώργος Πατούλης: «Είναι ένα σπουδαίο αθλητικό γεγονός, το οποίο εξελίσσεται συνεχώς. Δεν είναι τυχαίο ότι μέσα σε σύντομο χρονικό διάστημα έχει καταξιωθεί στην χώρα μας αλλά και σε διεθνές επίπεδο.

Η συγκεκριμένη διοργάνωση θα βοηθήσει να αναδείξουμε τα σημαντικά προτερήματά μας, αλλά και να δώσουμε ένα στίγμα για τον σοβαρό τρόπο που αντιμετώπισε η χώρα μας την πανδημία. Είναι η πρώτη παγκόσμια διοργάνωση που ανοίγει τα φτερά της μέσα σε μία πανδημία που δεν εξαφανίστηκε, αλλά είμαστε σίγουροι ότι θα παρθούν τα απαραίτητα μέτρα για να ολοκληρωθεί.

Η περιφέρεια Αττικής αναγνωρίζει την σπουδαιότητα αυτού του αθλητικού γεγονότος και την προσπάθεια του Υφυπουργού Λευτέρη Αυγενάκη. Ευχαριστώ τον  Πρόεδρο της ΑΕΚ που έχει δώσει ένα τεράστιο ενδιαφέρον στο άθλημα μέσα από την ΑΕΚ, αλλά και σε όλους για να ασχοληθούμε πραγματικά. Η Περιφέρεια Αττικής θα κάνει ό,τι μπορεί για να πετύχει η διοργάνωση».

 


Νίκος Χαρδαλιάς: «Λίγα λόγια από καρδιάς. Το να πω ότι είμαι χαρούμενος είναι αυτονόητο. Θέλω να συγχαρώ και την ΚΑΕ ΑΕΚ και την λίγκα για την επιλογή. Η Ελλάδα είναι μία φιλόξενη και έμπειρη χώρα σε αθλητικά γεγονότα, αλλά και μία ασφαλής χώρα. Αυτή η προσπάθεια θα κεφαλαιοποιηθεί με την συνεργασίας με την Γενική Γραμματίας Αθλητισμού.

Η Ελληνική Κυβέρνηση εμπιστεύεται και έχει στηρίξει τον αθλητισμό και πιστεύω ότι και η Περιφέρεια Αττικής και στο παρελθόν έχει φιλοξενήσει μεγάλα event και αυτή η εμπειρία θα κεφαλαιοποιηθεί. Θα υποδεχθούμε με ασφάλεια και σοβαρότητα όλες τις αποστολές.

Όπως με την προσπάθεια όλων των Ελλήνων ανοίξαμε δρόμους, έτσι και τώρα μέσα από ευθύνη και σοβαρότητα θα ανοίξουμε δρόμους στον αθλητισμό».

Παναγιώτης Τσαγκρώνης: «Είμαστε σε αχαρτογράφητα νερά λόγω της πανδημίας. Δείχνουμε έμπρακτα όμως ότι η ζωή συνεχίζεται και όταν υπάρχει προγραμματισμός μπορούν  να γίνουν βήματα προς την πραγματικότητα. Το BCL είναι μία διοργάνωση που εξελίσσεται διαρκώς. Με την απόφαση να ολοκληρωθεί δείχνει ότι δεν θέλει να αφήνει δουλειές στη μέση.

Η Ελλάδα έχει δεδομένη τεχνογνωσία και εγγυάται την επιτυχία της διοργάνωσης. Είναι δεδομένο ότι μέχρι την έναρξη των αγώνων θα υπάρξουν νέα δεδομένα, όμως εμείς από την πλευρά της ΕΟΚ καλωσορίζουμε την διοργάνωση και θα προσφέρουμε όποια βοήθεια μας ζητηθεί»

Pin It on Pinterest

Shares
Share This