Επιλογή Σελίδας



Ο Στέφανος Τσιτσιπάς έχασε μέσα από τα χέρια του το εισιτήριο της τελικής 16άδας του US Open, γνωρίζοντας την ήττα από τον Borna Coric με 6-7 (2), 6-4, 4-6, 7-5, 7-6 (4), σε έναν συγκλονιστικό αγώνα που ξεπέρασε τις 4,5 ώρες σε διάρκεια.

Ο Τσιτσιπάς, Νο.4 στο ταμπλό, έκανε έναν εκπληκτικό αγώνα έως τα μέσα του 4ου σετ, ανεβάζοντας κατακόρυφα την απόδοσή του και δείχνοντας να υποτάσσει τον πολύ καλό έως τότε Coric, υπέστη όμως μια απίστευτη ανατροπή, χάνοντας 6 match points και ένα προβάδισμα με 5-1!

>Πιο αναλυτικά, το ματς ξεκίνησε με δυο break, ενα για κάθε παίκτη, με τον Coric να προηγείται πρώτα με 1-0 και τον Στέφανο να απαντάει αμέσως μετά. Στη συνέχεια οι δυο παίκτες εύκολα ή δύσκολα κρατούσαν τα σερβίς τους, με τον Έλληνα πρωταθλητή να αντιμετωπίζει την πιο μεγάλη πρόκληση στο 9ο game – αλλά με επιτυχία – σώζοντας το μοναδικό άλλο break point που υπήρχε στο 1ο σετ για να υπερασπιστεί το σερβίς του και να προηγηθεί με 5-4.

Ο Coric σέρβιρε με επιτυχία σε 2 games υπό πίεση, στα οποία σέρβιρε για την παραμονή του στο σετ, για να οδηγηθεί το 1ο σετ στο tie-break, εκεί όπου ο Στέφανος ήταν αλάνθαστος και δεν άφησε το παραμικρό περιθώριο αντίδρασης, κατακτώντας το με 7-2.

O Coric απάντησε κάνοντας ένα πολύ καλό 2ο σετ, στο οποίο επέστρεφε όλο και περισσότερα σερβίς, με αποτέλεσμα να φέρει κάποιες φορές τον Στέφανο σε δύσκολη θέση. Ο πρωταθλητής μας ανταποκρίθηκε εξαιρετικά στο 6ο game, όπου επέστρεψε από το 2-3, 15-40 και ισοφάρισε σε 3-3.

Βρέθηκε όμως σε αντίστοιχη θέση στο ακόμα πιο κρίσιμο 10ο game και παρότι επέστρεψε ξανά αρχικά από το 15-40, υπέστη τελικά το break στην 3η ευκαιρία του Κροάτη στο game, με αποτέλεσμα ο τελευταίος να πάρει το σετ με 6-4.

Μέχρι και τα μέσα του 3ου σετ, το παιχνίδι δεν έδειχνε καθόλου εύκολο για τον Στέφανο, με τον Coric να συνεχίζει να δείχνει πολύ δυνατός από τη γραμμή του σερβίς, κερδίζοντας εύκολα όλα τα service games τους έως και το υπέρ του 4-3.

Ο Τσιτσιπάς ωστόσο έκανε ένα πολύ εντυπωσιακό κλείσιμο στο σετ, ανεβάζοντας κατακόρυφα την απόδοσή του και παίζοντας με την πολύ καλή ψυχολογία στα χτυπήματά του. Έκανε το πρώτο του break σε ολόκληρο το ματς και μάλιστα με love o Στεφ, για να κερδίσει τους 12 από τους 14 τελευταίους πόντους του 3ου σετ και να το κατακτήσει επάξια με 6-4.

Συνέχισε μάλιστα στο ίδιο επίπεδο και στο πρώτο μισό του 4ου σετ, στο οποίο έκανε 2 φορές break και “ξέφυγε” με 5-1. Όλα έδειχναν πως ήταν θέμα χρόνο ο Στέφανος να πάρει αυτή τη νίκη στα 4 σετ, ωστόσο ο Coric είχε διαφορετική άποψη. Ο Κροάτης δεν σήκωσε λευκή πετσέτα και έκανε 3 διαδοχικά break, για να επιστρέψει για τα καλά στη διεκδίκηση της πρόκρισης.

Πρώτα μείωσε σε 3-5, για να σβήσει διπλό match point στο σερβίς του και να κάνει το 4-5. Στη συνέχεια επέστρεψε από το 40-0 και έσβησε άλλα 4 match points στο σερβίς του Στέφανου – 6 συνολικά – για να κάνει κι άλλο break και να ισοφαρίσει σε 5-5! Με το momentum να έχει αλλάξει για τα καλά χέρια, ο Κροάτης έκανε και 3ο διαδοχικό break στο 12ο game και ολοκλήρωσε μια επική ανατροπή στο 4ο σετ, το οποίο κατέκτησε με 7-5.

Ο τρόπος με τον οποίο έχασε το 4ο σετ, θα μπορούσε εύκολα να είναι και καθοριστικός για την κατάληξη του αγώνα για τον Στέφανο, που όμως στάθηκε στο ύψος του στις απαιτήσεις ενός 5ου σετ και διεκδίκησε επί ίσοις όροις την πρόκριση.

Έχασε όμως ακόμα μια καλή ευκαιρία για να την πάρει, όταν έκανε πρώτος το break στο σετ για να περάσει μπροστά με 3-2 και στο αμέσως επόμενο game απέτυχε να υπερασπιστεί το σερβίς του.

Στο 9ο game του αποφασιστικού σετ, ο Στεφ είχε 3 χαμένα break points για να ανακτήσει το πάνω χέρι, ενώ στο 11ο game είχε ακόμα ένα! Ο Coric “σώθηκε” για μια ακόμα φορά, σβήνοντας συνολικά τα 6 από τα 7 break points με τα οποία ήρθε αντιμέτωπος σ’ αυτό το σετ, για να “αντέξει” μέχρι το tie-break, όπου κατάφερε να επικρατήσει με 7-4 και να ολοκληρώσει την επική του ανατροπή, με τη συμπλήρωση 4 ωρών και 36 λεπτών παιχνιδιού!

Ο Τσιτσιπάς, ο οποίος τελείωσε τον αγώνα με 59 winners και 42 αβίαστα λάθη, γνώρισε μια από τις πιο οδυνηρές ήττες του σ’ αυτό το επίπεδο και δεν θα είναι ούτε φέτος στη 2η εβδομάδα του US Open, που παραμένει το μοναδικό Grand Slam στο οποίο δεν έχει καταφέρει να μπει στη 16άδα.

Ο Coric, που έπαιξε για 2ο συνεχόμενο παιχνίδι 5 σετ, αφού το ίδιο είχε κάνει και ενάντια στον Juan Ignacio Londero στον 2ο γύρο, θα αντιμετωπίσει στη φάση των “16” τον Jordan Thompson, που κέρδισε τον Mikhail Kukushkin με 7-5, 6-4, 6-1.

Πηγή: Tennis News

Pin It on Pinterest

Shares
Share This