Επιλογή Σελίδας



Της Νίκης Μπάκουλη

Αυτό που βλέπεις στη φωτογραφία, κατεγράφη από την στατιστική υπηρεσία του ΝΒΑ ως block. Που δεν είναι λάθος. Γιατί είναι κόψιμο. Δεν είναι τάπα -καθώς αυτή συνήθως οδηγεί την μπάλα σε καθοδική πορεία. Το δάχτυλο ανήκει στον Καγουάι Λέοναρντ. Αυτός που σηκώθηκε για κάρφωμα ήταν ο Τζαμάλ Μάρεϊ. Η φάση έγινε ενώ απέμεναν 1.47” για το τέλος του τρίτου ημιτελικού της Δύσης, μεταξύ των Κλίπερς και των Νάγκετς και η διαφορά ήταν στους έξι πόντους (109-103).

Το σχόλιο του Πολ Τζορτζ για το πώς κρίθηκε το ματς (113-107) ήταν “αυτό είναι ένα πολύ μακρύ μεσαίο δάχτυλο. Ήταν σαν να μεγάλωνε ενώ γινόταν η προσπάθεια. Αυτός είναι ο Καγουάι, man”. Θα ήθελα να σημειώσεις και ότι ο Καγουάι (man) έχει χαράξει το μεσαίο δάχτυλο, στη μέσα πλευρά του δαχτυλιδιού για το πρωτάθλημα που πέρυσι πέρυσι με τους Ράπτορς. Ήταν η αντίδραση του στη δικαστική του ‘ήττα’ για τα δικαιώματα του Klaw -logo που ‘έχασε’ ο εμπνευστής του -με την μετακίνηση του στη New Balance- και έμεινε στη Nike).

Όπως ενημερώνει το How They Play ο Λέοναρντ ανήκει στη λίστα με τους NBAers που έχουν ‘το πιο εντυπωσιακό μέγεθος χεριών’, στην ιστορία της λίγκας. Για την ακρίβεια, είναι στο Νο9. Όταν ανοίγει την παλάμη, φτάνει τα 24.7 εκατοστά (από τη βάση της παλάμης έως την κορυφή του μεσαίου δαχτύλου). Όταν την ανοίγει, ‘πιάνει’ τα 28.5 εκατοστά -‘κερδίζει’ και τον Τάκο Φολ.

Η μητέρα του είχε ομολογήσει πως μόλις είδε για πρώτη φορά το παιδί της, εντυπωσιάστηκε από το μέγεθος των χεριών του ‘καθώς ήταν δυσανάλογα με το υπόλοιπο σώμα του’. Άνθρωποι που ‘χουν το ύψος του (2.01), έχουν για μέσο όρο μήκος παλάμης στα 22.3 εκατοστά. Αυτό του Μπόμπαν Μαριάνοβιτς, που ‘χει τα πιο μεγάλα χέρια -στην ιστορία του ΝΒΑ- φτάνει στα 27.3. Είναι τρία εκατοστά μικρότερο από του Λέοναρντ -ενώ ο Σέρβος είναι 23 εκατοστά πιο ψηλός.

Ως προς τη φάση του αγώνα, ο Ντοκ Ρίβερς ομολόγησε ότι δεν κατάλαβε πως ο παίκτης του σταμάτησε τον Μάρεϊ με ένα δάχτυλο. “Δεν κατάλαβα καν από πού ήλθε”. Το βράδυ που όλη η άμυνα των Νάγκετς είχε αφοσιωθεί στον Λέοναρντ (είχε 8/13 δίποντα και 1/9 τρίποντα) και ο Τζορτζ βρήκε την ευκαιρία να αλωνίσει (32π., 12/18 σουτ), ήταν ξεκάθαρο πως χρειαζόταν η άμυνα για να κάνουν δουλειά οι Κλίπερς. Κράτησαν τον Μάρεϊ στα 5/17 σουτ (14π., 9 ασίστ -ενώ στον πρώτο γύρο είχε δυο ματς εναντίον των Τζαζ με 50 πόντους) και όταν αυτός πήρε τη φάση που θα έκρινε την έκβαση, έπεσε πάνω στο δάχτυλο του Λέοναρντ. Ο πρωταγωνιστής της ιστορίας είπε “ήμουν στη βοήθεια, οπότε αποφάσισα να δυσκολέψω το σουτ. Είχα δει πως θα προσπαθήσει να καρφώσει, οπότε προσπάθησα να μπλοκάρω την προσπάθεια του. Και κατέληξα στο να κάνω block”. Αν έλεγε οτιδήποτε άλλο, από τα γεγονότα, δεν θα ήταν ο Λέοναρντ.

Δες την επίμαχη φάση και από άλλη κάμερα.

Δες το και σε video.

Δες τώρα, και κάποιες από τις καλύτερες αντιδράσεις του κοινού.

Πηγή: Contra

Pin It on Pinterest

Shares
Share This