Επιλογή Σελίδας



Του Χρήστου Τσάλτα

Ένα ρόστερ γεμάτο με εμπειρία και παραστάσεις στο υψηλότερο επίπεδο, με παίκτες όπως ο Ζήσης, ο Λάνγκφορντ, ο Ράις, ο Ματσιούλις, ο Σλότερ, ο Λοτζέσκι είναι δεδομένο πως κοιτάζει πολύ ψηλά ενόψει της νέας σεζόν. Αυτό συμβαίνει και με την ΑΕΚ. Στην Ένωση, άλλωστε, ουδέτποτε δεν έκρυψαν την φετινή σεζόν πως έφτιαξαν μια ομάδα που θα έχει σαν στόχο τη διεκδίκηση, αλλά και την κατάκτηση τίτλων.

Ανάμεσα σε αυτούς τους πολύ ποιοτικούς παίκτες, που έχουν ηλικία από 33 έτη και πάνω, υπάρχουν και κάποιοι νεότεροι, ηλικιακά, που θέλουν να κάνουν το step up στην καριέρα τους και να επιβεβαιώσουν τον ντόρο που έγινε γύρω από το όνομά τους από τα μικράτα τους. Μια τέτοια περίπτωση είναι και ο Νίκος Ρογκαβόπουλος, ο οποίος πλέον βρίσκεται μπαίνει στην τέταρτη σεζόν του στην ΑΕΚ. 

Μόνο που τα δεδομένα, σε σχέση με τις προηγούμενες τρεις αγωνιστικές περιόδου, είναι εντελώς διαφορετικά για τον ταλαντούχο άσο, ο οποίος έδειξε δείγματα γραφής κατά την περασμένη αγωνιστική περίοδο. Ιδίως από τον Φεβρουάριο και μετά, όταν και έπαιρνε σταθερά ευκαιρίες από τον Ηλία Παπαθεοδώρου, τόσο στην Baskety League, όσο και στο BCL, ενώ ήταν ένας από τους παίκτες που έβαλαν το λιθαράκι τους για την κατάκτηση του Κυπέλλου Ελλάδας στην Κρήτη.

Η περσινή παρουσία στο φίνις της σεζόν άνοιξε την… όρεξη στον εκρηκτικό φόργουορντ. Ο οποίος κατά την τρέχουσα προετοιμασία έχει αφήσει πολύ καλές εντυπώσεις και στέλνει μήνυμα πως δεν θα είναι ένας νεαρός που θα συμπληρώνει την 12άδα, αλλά ένας παίκτης που θα έχει ρόλο και χρόνο στη νέα ΑΕΚ.

Η υπομονή είναι αρετή

Σε καμία περίπτωση ο δρόμος του Ρογκαβόπουλου στην ΑΕΚ δεν ήταν στρωμένος με… ροδοπέταλα. Κάθε άλλο. Πέρασε αρκετά σκωτσέζικα ντουζ τα προηγούμενα χρόνια. Εκεί που έπαιρνε ευκαιρίες, έβλεπε ξαφνικά τα παιχνίδια από την άκρη του πάγκου με πολιτικά. 

Για ένα παιδί της δικής του ηλικίας η κατάσταση αυτή ίσως και να ήταν καθοριστική για να ρίξει την ψυχολογία του και να μην του επιτρέψει να ξεδιπλώσει το ταλέντο του. Εκείνος όμως, επέλεξε έναν διαφορετικό δρόμο. Αυτόν της υπομονής και της δουλειάς πάνω στο παρκέ.

Τι έκανε ο νεαρός άσος; Συνέχισε να δουλεύει σε ατομικό και ομαδικό επίπεδο, περιμένοντας να πάρει την ευκαιρία του. Είχε μάθει να κάνει υπομονή μέχρι να έρθει η ευκαιρία σε εκείνον. Το ίδιο έκανε και τους προηγούμενους μήνες, ελέω κορωνοΪού.

Η σεζόν σταμάτησε απότομα, σε ένα σημείο που ο «Ρόγκα» είχε βρει ρυθμό και έπαιρνε παιχνίδια στα πόδια του. Και πάλι όμως δεν απογοητεύτηκε, αλλά έκανε αυτό που ήξερε καλύτερα: συνέχισε τη δουλειά.

Δουλειά στην καραντίνα σε φουλ ρυθμούς

Για εκείνον το διάστημα της καραντίνας ήταν η ευκαιρία να δουλέψει ακόμα περισσότερο. Κάτι που έκανε, έχοντας δίπλα του τον Βαγγέλη Μάγειρα και τον γυμναστή του, αλλά και οικογενειακό φίλο εδώ και πολλά χρόνια, Σταμάτη Λένη. Μαζί δούλεψαν σε πολύ υψηλούς ρυθμούς, με σκοπό ο νεαρός άσος να εμφανιστεί πανέτοιμος στην προετοιμασία της ΑΕΚ και να λογίζεται ως κομμάτι του ροτέισιον.

Κατά το διάστημα της καραντίνας ο Ρογκαβόπουλος έφτιαξε έτσι το πρόγραμμά του, ώστε να μην μείνει πίσω σε ρυθμό, αλλά και να βελτιώσει ακόμα περισσότερο στοιχεία στο παιχνίδι του. Το σουτ, την ντρίμπλα, την εκρηκτικότητά του. Στοιχεία τα οποία δούλεψε σταθερά, για να παρουσιαστεί πανέτοιμος στην προετοιμασία της ΑΕΚ.

Ήταν τέτοια, μάλιστα, η δίψα για δουλειά που αρκετές φορές έκανε προπονήσεις ακόμα και σε ανοιχτά γήπεδα σχολείου! Δεν ήθελε να χάσει μέρα δουλειάς και γι αυτό δεν δίσταζε να πάει σε όποιο γήπεδο κοντά στο σπίτι του είχε μπασκέτα. Το κίνητρο, άλλωστε, να πετύχει και να σταθεροποιηθεί στο ροτέισιον της νέας ΑΕΚ ήταν πολύ μεγάλο.

Μέσα σ’ όλα, φρόντιζε και την διατροφή του και μαζί με αυτή και το σώμα του συνολικά. Σταθερά στα 99-10 κιλά όλο αυτό το διάστημα από την καραντίνα ακόμα, φρόντισε να βελτιώσει τη μυική του μάζα ακόμα περισσότερο.

Το πλάνο της ΑΕΚ για τη νέα σεζόν

Στην φετινή προετοιμασία της ΑΕΚ είναι από τους παίκτες που ξεχωρίζουν. Η φόρα με την οποία έκλεισε -έστω και αν δεν αγωνίστηκε ως το τέλος αυτής λόγω του ιού- την σεζόν ήταν το πιο ισχυρό κίνητρο για τον ίδιο, ώστε να παρουσιαστεί ακόμα πιο έτοιμος στην προετοιμασία.

Στα φιλικά της ΘΙεσσαονίκης μάλιστα η παρουσία του ήταν άκρως θετική και ικανοποίησε το προπονητικό σταφ. Απέναντι στον ΠΑΟΚ δε, είχαν να λένε οι άνθρωποι της Ένωσης πως ήταν καλύτερη η συνολική παρουσία του, σε σχέση με το φιλικό απέναντι στον Άρη, που πέτυχε 15 πόντους και ήταν ο πρώτος σκόρερ της ομάδας του. Κι ας μην κατάφερε να σκοράρει, άφησε ικανοποίηση για τον τρόπο που λειτούργησε σε πολλούς τομείς του παιχνιδιού της ομάδας.

Ένα στοιχείο που τον κάνει να ξεχωρίζει είναι ο τρόπος με τον οποίο αφομοιώνει πράγματα που του ζητάει ο Παπαθεοδώρου, μέσω video. Σε αρκετές περιπτώσεις ο «Ρόγκα» ανταποκρίνεται αμέσως σε αυτά που του θέτει το σταφ και έτσι κερδίζει ακόμα περισσότερα λεπτά πάνω στο παρκέ.

Σημαντικό ρόλο στη συνολική εικόνα του φυσικά παίζουν και οι συμπαίκτες του. Η παρουσία παικτών όπως ο Ζήσης, ο Λάνγκφορντ, ο Ματσιούλις, που παρά το γεγονός πως έχουν περάσει τα 35 τους χρόνια, εξακολουθούν να δίνουν τον καλύτερο εαυτό τους στις προπονήσεις, δίνει επιπλέον κίνητρο στον νεαρό άσο ώστε να βγάζει τον καλύτερο εαυτό του καθημερινά. Το γεγονός άλλωστε, πως η ΑΕΚ διαθέτει παίκτες με τέτοιες παραστάσεις που παραμένουν σε υψηλό επίπεδο, αγωνιστικά, είναι κάτι εξόχως σημαντικό, το οποίο αντιλαμβάνεται και ο ίδιος ο παίκτης στην προετοιμασία της ομάδας.

Με την εικόνα του αυτή, μάλιστα, αλλά και βάσει του πλάνου που υπάρχει ώστε να αξιοποιηθεί ανάλογα, ο Ρογκαβόπουλος αναμένεται να είναι μια από τις αποκαλύψεις της νέας σεζόν. Όχι γιατί κανείς δεν ξέρει τι potential έχει. Αλλά γιατί θα είναι παίκτης που θα πάρει σημαντικό χρόνο σε Ελλάδα και Ευρώπη, Αυτόν τον χρόνο που «κέρδισε» με την επιμονή, την υπομονή και την σκληρή δουλειά του, άλλωστε.

«Ένα ευχαριστώ σε Μάγειρα και Λένη, δούλεψαν πολύ με τον Νίκο»

Ο εκπρόσωπος του παίκτη, Μάριος Ολύμπιος, παρακολούθησε από… πολύ κοντά την δουλειά του νεαρού άσου τους τελευταίους μήνες. Και σε επικοινωνία που είχαμε μαζί του στάθηκε στην παρουσία των Βαγγέλη Μάγειρα και Σταμάτη Λένη, που δούλεψαν σκληρά με τον νεαρό άσο.

«Σε όλη την περίοδο της καραντίνας έπαιξε ρόλο ο Βαγγέλης Μάγειρας, ένας προπονητής που είχε τον Νίκο στην ΑΕΚ. Από την περίοδο της καραντίνας δούλεψαν πολύ μαζί, όπως και ο Σταμάτης Λένης. Τους ευχαριστώ και τους δύο για την συμβολή τους. Έπαιξε σημαντικό ρόλο ο κόουτς Μάγειρας βοήθησε πολύ τον Νίκο σε πνευματικό και αγωνιστικό επίπεδο. Τον κράτησε σε εγρήγορση. Οι δυο τους δούλεψαν αδιάκοπα 3 μήνες με τον Νίκο», ήταν τα λόγια του.

Η νέα σεζόν θα είναι το μεγαλύτερο στοίχημα της μέχρι ώρας καριέρας του Νίκου Ρογκαβόπουλου. Η δουλειά του τους προηγούμενους μήνες τον έχει φέρει στην καλύτερη κατάσταση, ως τώρα, στην καριέρα του. Και με πολλά κίνητρα, αλλά και με ακόμα μεγαλύτερη ανυπομονησία να δείξει πράγματα. Γιατί την φετινή σεζόν ο διεθνής άσος είναι έτοιμος για το step up…

Πηγή: Sport DNA

Pin It on Pinterest

Shares
Share This