Επιλογή Σελίδας



Η αντίστροφη μέτρηση για το τζάμπολ του 29ου Επαγγελματικού Πρωταθλήματος της Basket League και του νέου θεσμού του ΕΣΑΚΕ, του Super Cup, άρχισε σήμερα (9/9) με την διεξαγωγή των κληρώσεων των δύο διοργανώσεων στην Αίθουσα Τύπου του Κεντρικού Σταδίου του ΟΑΚΑ.

Πριν την έναρξη της διαδικασίας της κλήρωσης της Basket League, ο πρόεδρος του ΕΣΑΚΕ κ. Ευάγγελος Γαλατσόπουλος χαιρέτισε την εκδήλωση λέγοντας:

«Σας καλωσορίζουμε στην κλήρωση του 29ου Επαγγελματικού Πρωταθλήματος της Basket League, αλλά και του νέου θεσμού που καθιερώνουμε ως ΕΣΑΚΕ, του Super Cup. Μπορεί οι συνθήκες να είναι πρωτόγνωρες λόγω της πανδημίας που έχει αλλάξει τις ζωές μας τους τελευταίες έξι μήνες, αλλά η αισιοδοξία μας για το νέο Πρωτάθλημα είναι μεγάλη.

Πρώτα από όλα γιατί οι αθλητές – ορισμένοι είναι κοντά μας σήμερα – και οι προπονητές, παρά τις δυσκολίες δείχνουν την θέληση και το πάθος τους για να διακριθούν και να χαρίσουν θέαμα και συγκινήσεις στους φιλάθλους.

Οι ιδιοκτήτες και οι άνθρωποι που διοικούν τις ΚΑΕ συνεχίζουν να στηρίζουν τους αθλητές, τους προπονητές και τις ομάδες τους και να συμβάλλουν καθοριστικά στην διατήρηση του υψηλού επιπέδου του Πρωταθλήματος.

Είμαστε, επίσης, αισιόδοξοι γιατί παρά την μεγάλη αποχή και την αβεβαιότητα που υπάρχει για την παρουσία τους στα γήπεδα, οι φίλοι του μπάσκετ δείχνουν τον ενθουσιασμό τους εν όψει του τζάμπολ της Basket League και την «δίψα» τους για την επιστροφή στην δράση.

Η αισιοδοξία μας γίνεται μεγαλύτερη διότι οι χορηγοί εξακολουθούν να δηλώνουν την υποστήριξη τους στο Πρωτάθλημα μας. Η EKO μπορεί να μην συνεχίζει ως Κεντρικός Χορηγός, παραμένει, όμως, σταθερός «σύμμαχος» μας στην προσπάθεια να προσφέρουμε όμορφες στιγμές στους νέες, τους νέους και σε όλη την φίλαθλη Ελλάδα.

Στο πλευρό μας συνεχίζει ακόμη η WATT & VALT, που μας προσφέρει ενέργεια και πολύτιμη βοήθεια από το 2017. Και το νέο Πρωτάθλημα θα γίνει με μπάλες SPALDING ειδικά φτιαγμένες για την Basket League, καθώς ανανεώθηκε η συνεργασία μας με την TOP-TRENDS.

Η ΕΡΤ θέλουμε να είναι δίπλα μας για αρκετά χρόνια από εδώ και πέρα και να συνεχιστεί η άριστη συνεργασία. Υπάρχει διάθεση και θέληση για κεντρική διαχείριση και με τη στήριξη όλων των ΚΑΕ βρισκόμαστε στο τελικό στάδιο των συζητήσεων και μέσα στις επόμενες 15 μέρες θα έχει ολοκληρωθεί η συνεργασία που θέλουμε και επιδιώκουμε. Ευχαριστώ τον Υπουργό στον Πρωθυπουργό κύριο Στέλιο Πέτσα και τον κύριο Λευτέρη Αυγενάκη, Υφυπουργό Αθλητισμού».

Την στήριξη της Πολιτείας στον ΕΣΑΚΕ και στο επαγγελματικό μπάσκετ επιβεβαίωσε η παρουσία στην εκδήλωση του Υφυπουργού Αθλητισμού κ. Λευτέρη Αυγενάκη. Ο κ. Αυγενάκης απεύθυνε χαιρετισμό επισημαίνοντας την καλή συνεργασία με τον ΕΣΑΚΕ για την ένταξη στην δεύτερη αθλητική μεταρρύθμιση αλλαγών στο πλαίσιο λειτουργίας του επαγγελματικού μπάσκετ.

Την εκδήλωση τίμησαν με την παρουσία τους οι Παναγιώτης Τριαντόπουλος, Δημήτρης Διαμαντίδης (Παναθηναϊκός ΟΠΑΠ), Ηλίας Παπαθεοδώρου, Νίκος Ζήσης, Γιώργος Χήνας (ΑΕΚ), Γιώργος Πανταζόπουλος, Παναγιώτης Βασιλόπουλος (Περιστέρι), Βαγγέλης Λιόλιος, Κωνσταντίνος Μπακαλάρος, Χρήστος Μήλας, Δημήτρης Αγραβάνης (Προμηθέας), Σωτήρης Κωστίδης, Βαγγέλης Βόδινας, Βασίλης Μουράτος (Λαύριο Megabolt), Θόδωρος Δρακόπουλος, Ολιβιέρ Χάνλαν (Ηρακλής), Θοδωρής Ριζούλης, Σπύρος Μούρτος (Λάρισα Bread Factory), Χάρης Παπαγεωργίου, Δημήτρης Φλιώνης (Άρης), Θανάσης Χατζόπουλος, Νώντας Παπαντωνίου (ΠΑΟΚ), Βασιλική Μπελέκου, Γιάννης Σαχπατζίδης (Χαρίλαος Τρικούπης), Χριστίνα Σκέντζιου, Ανδρέας Πετρόπουλος (Ιωνικός Hellenic Coin).

 

Pin It on Pinterest

Shares
Share This