Επιλογή Σελίδας



Του Γιάννη Μάριου Παπαδόπουλου

‘Λάδι στη φωτιά’ σε ό,τι αφορά στο μέλλον της εργοστασιακής ομάδας της Mercedes στη Formula 1 έριξε ο Eddie Jordan, ισχυριζόμενος πως η Ineos θα εξαγοράσει το ‘αστέρι’.

Ο πολύπειρος παράγοντας, σε συνέντευξή του στην κυριακάτικη έκδοση της «Mail», υποστήριξε πως «η ιδιοκτησία της ομάδας θα περάσει στα χέρια του Sir Jim Ratcliffe και της Ineos αντί 700 εκατομμυρίων στερλίνων. Το όνομα της Ineos ήδη φιγουράρει πάνω στο μονοθέσιο της Mercedes και μια τέτοια τεχνολογική συνεργασία είναι ικανή να δώσει το έναυσμα στη Mercedes ώστε να αποχωρήσει».

Μάλιστα ο Jordan αποκάλυψε πως «η ομάδα θα ονομάζεται Ineos, θα συνεχίσει να εδρεύει στο Brackley και η Mercedes θα διατηρήσει ποσοστό 30% των μετοχών. Ωστόσο δεν θα είναι πλέον επικεφαλής ο Toto Wolff».

Πάντως αυτές οι δηλώσεις του Jordan φαίνεται να απέχουν αρκετά από την πραγματικότητα, καθώς εκπρόσωπος της Mercedes επί της ουσίας διέψευσε τα περί επικείμενης πώλησης της ομάδας. Μάλιστα δεν έχει περάσει πολύς καιρός από τη στιγμή που η Mercedes υπέγραψε τη νέα «συμφωνία ομόνοιας» που τη «δεσμεύει» με τη Formula 1 έως το 2025.

Αντιθέτως, πιο πιθανό σενάριο φαντάζει τούτη τη στιγμή το να εξαγοράσει η Ineos το 10% των μετοχών που ανήκαν στον αείμνηστο Niki Lauda. Το υπόλοιπο 90% ανήκει στη Mercedes (60%) και στον Toto Wolff (30%).

Πηγή: Car & Driver

Pin It on Pinterest

Shares
Share This