Επιλογή Σελίδας

Του Μιχάλη Τσόχου

Θα ξεκινήσω με το σημαντικότερο όλων. Ο ΠΑΟΚ δεν πρέπει να σκεφτεί ότι τώρα προκρίθηκε, ότι είναι φαβορί, ότι έκανε την δύσκολη δουλειά. Ο ΠΑΟΚ πέτυχε μία σπουδαία πρόκριση, αλλά έχει ακόμη μπροστά του να ανέβει ένα βουνό, δύο ματς με τους πιο έτοιμους Ρώσους.

Ξεκινάω με αυτό για να αναδείξω ότι αυτή εδώ είναι πράγματι μία μεγάλη ευκαιρία να γίνει πραγματικότητα το όνειρο μιας ολόκληρης γενιάς φίλων του ΠΑΟΚ, να δουν επιτέλους το σεντόνι να κουνιέται στην Τούμπα. Και τους αξίζει ρε γαμώτο να το ζήσουν επιτέλους.

Αυτό που ο ΠΑΟΚ πέτυχε κόντρα στη Μπενφίκα είναι σπουδαίο, είναι μεγάλο, αλλά δεν είναι το φινάλε, είναι η αρχή. Τώρα οφείλει να δει κατάματα την προοπτική της συμμετοχής στους ομίλους του Τσάμπιονς Λιγκ, που θα του αλλάξει την σύγχρονη ιστορία του. Τώρα είναι η στιγμή να συγκεντρωθεί για δύο ιστορικά ματς κόντρα στην Κρασνοντάρ, μία εξαιρετική ομάδα, η οποία θα έχει καλύτερο αγωνιστικό ρυθμό.

Οι πανηγυρισμοί πρέπει να σταματήσουν εδώ και τώρα, αυτός ο θρίαμβος πρέπει να αποδειχθεί το έναυσμα και όχι το αποκορύφωμα. Αυτή η νίκη δεν είναι για να την πανηγυρίσεις ως ομάδα, αλλά μόνο ως οπαδός και ως φίλος. Η ομάδα αυτή τη νίκη πρέπει να τη χρησιμοποιήσει για την αυτοπεποίθησή της, να φτιάξει την ψυχολογία της, να πιστέψει ότι μπορεί, να νιώσει τις πραγματικές δυνατότητές της, γιατί μπροστά της έχει μία δουλειά.

Αυτός ο ΠΑΟΚ ταλαιπωρήθηκε, αμφισβητήθηκε, για κάποια πράγματα δικαίως, για κάποια άλλα όχι. Ισοπεδώθηκε ψυχολογικά και αμφισβητήθηκαν τα πάντα. Η διοίκηση πήρε τη δύσκολη επιλογή της παραμονής του Φερέιρα. Μία επιλογή, που πολλοί (ενδεχομένως κι’ εγώ) είναι πιθανό να μην την είχαν κάνει με όσα είδαν πέρυσι. Ο Φερέιρα βρήκε τρόπο και με την αλλαγή της διάταξης, να κάνει τον ΠΑΟΚ πιο λειτουργικό και χωρίς πολλές αλλαγές στο ρόστερ να τον οδηγήσει στο κατώφλι των ομίλων του Τσάμπιονς Λιγκ.

Δεν συμφωνώ με αυτούς που πιστεύουν ότι ο ΠΑΟΚ δεν ήταν καλύτερος από τη Μπενφίκα. Σε αυτό το ματς ήταν. Καλύτερος, πιο συγκεντρωμένος, πιο παθιασμένος, πιο λειτουργικός, πιο σίγουρος. Ναι η Μπενφίκα έχει καλύτερους παίκτες, ακριβότερο ρόστερ, μπαρουτοκαπνισμένο προπονητή, αλλά στο χορτάρι της Τούμπας αυτή η διαφορά δεν φάνηκε. Οκ είχαν την μπάλα στα πόδια τους, αλλά μόνο αυτό…

Ο ΠΑΟΚ πρέπει να χτίσει στην εμφάνιση, πρέπει να χτίσει στο σχέδιο γιατί σε μία εβδομάδα οι Ρώσοι έρχονται. Τώρα είναι η ευκαιρία, τώρα είναι η στιγμή για να ζήσει το όνειρο. Ας κοιμάται κι’ ας ξυπνάει με αυτό όλος ο ΠΑΟΚ. Και φυσικά ας πάει τις όποιες μεταγραφικές υποθέσεις πίσω. Δεν λέω να μην φύγει ο Γιαννούλης αν η πρόταση έρθει και είναι αντίστοιχη της αξίας του, γιατί και μέσα από τις πωλήσεις θα μεγαλώσει ο ΠΑΟΚ, αλλά λέω, η όποια Αταλάντα τον θέλει ας περιμένει δύο εβδομάδες τουλάχιστον…

Ο ΠΑΟΚ και ο Γιαννούλης έχουν μια δουλειά μπροστά τους…

Πηγή: Gazzetta

Pin It on Pinterest

Shares
Share This