Επιλογή Σελίδας

Του Χρήστου Σωτηρακόπουλου

Ο Γκάρεθ Μπέιλ ετοιμάζεται να επιστρέψει στην Αγγλία και στην Premier League και να φορέσει και πάλι την φανέλα της ομάδας από την οποία έφυγε πριν από επτά χρόνια όταν η Ρεάλ Μαδρίτης τον έκανε το πιο ακριβοπληρωμένο ποδοσφαιριστή στον κόσμο! Ωστόσο, πραγματικά, πόσα από τα προβλήματα της Τότεναμ μπορεί να λύσει;

O Ουαλος σούπερσταρ το 2013 κόστισε στην Ρεάλ Μαδρίτης ποσό περίπου 100 εκατομμυρίων ευρώ δηλαδή 85 εκατομμυρίων λιρών εκείνη την εποχή έτσι όπως ήταν η αντιστοιχία των δύο νομισμάτων. Με τη φανέλα των Μαδριλένων κατέκτησε τέσσερα Champions League και μάλιστα είχε ξεκάθαρη συμμετοχή, πετυχαίνοντας καθοριστικά γκολ, στις δύο από αυτές τις περιπτώσεις. Το 2014 εναντίον της Ατλετικο Μαδρίτης είχε πετύχει το γκολ στην παράταση που έβαλε μπροστά τη Ρεάλ και το 2018 στο Κίεβο με ένα απίστευτο ψαλίδι ξεμπλόκαρε την κατάσταση εναντίον της Λίβερπουλ!

Ένα ακόμα γκολ με μακρινό σουτ από τραγικό λάθος του Κάριους σφράγισε εκείνο το ματς. Κατέκτησε πρωταθλήματα, κύπελλο Ισπανίας με ένα από τα ωραιότερα γκολ που έχουν μπει ποτέ στην διοργάνωση, εναντίον της Μπαρτσελόνα το 2014, Super Cup Ευρώπης και τον τίτλο του Πρωταθλητή Κόσμου! Παρά την γκρίνια του κόσμου, παρά την κόντρα του με τον Ζιντάν, η ιστορία γράφει πως η μεταγραφή ήταν απόλυτα πετυχημένη και πως τα λεφτά του τα έβγαλε με το παραπάνω!

Όσον αφορά την επιστροφή του, να γυρίσει ως δανεικός φαίνεται πιο πιθανό αυτή τη στιγμή, αν και δεν έχει αποκλειστεί η μόνιμη μετακίνηση, αφού η Ρεάλ θέλει να μειώσει το κόστος καθώς φαίνεται να ξεφορτώνεται, αν συμβεί αυτό, ένα μεγάλο ποσό 2,5 εκατομμυρίων λιρών το μήνα!

Ο μισθός του Μπέιλ είναι το μεγαλύτερο εμπόδιο που πρέπει να ξεπεράσει η Τοτεναμ – έχει ακόμη δύο χρόνια σε ένα συμβόλαιο που θεωρείται ότι αξίζει περίπου 600.000 λίρες την εβδομάδα – και αυτό θα τον καθιστούσε τον πιο ακριβοπληρωμένο ποδοσφαιριστής σε ολόκληρη την Premier League, λαμβάνοντας σχεδόν τα διπλά από οποιονδήποτε άλλο! Και φυσικά, σε μία ομάδα που φημίζεται για το πόσο σφιχτά χειρίζεται τα οικονομικά της, αυτό δεδομένα είναι ένα πρόβλημα!

Ο πρόεδρος, Ντάνιελ Λίβι, εργάζεται μέσω των λεπτομερειών της συμφωνίας και επεξεργάζεται πώς μπορεί να λειτουργήσει. Υπάρχουν ενδείξεις ότι η Ρεάλ θα ήταν πρόθυμη να πληρώσει ένα μέρος του μισθού του Μπέιλ, αλλά ακόμα και τότε θα παίρνει πολύ περισσότερα από τον αρχηγό της Τότεναμ, Χάρι Κέιν.

Ο Λίβι έχει μιλήσει στο παρελθόν για τις τεράστιες οικονομικές επιπτώσεις που είχε η πανδημία στην Τότεναμ , η οποία πρέπει να αποπληρώσει τεράστια ποσά για το γήπεδο του ενός δισεκατομμυρίου λιρών στις τράπεζες από τις οποίες έχει δανειστεί παραπάνω από τα μισά χρήματα!

Η επιστροφή του Μπέιλ είναι σημαντική και στο αγωνιστικό κομμάτι, άσχετο αν δεν είναι πλέον ο παίκτης που ήταν αλλά ταυτόχρονα η κίνηση να αποκτηθεί μπορεί να εξισορροπηθεί από πλευράς της τεράστιας εμπορικής δυναμικής του ονόματός του.

Καθαρά αγωνιστικά ωστόσο, πόσο λύνει τα προβλήματα που αντιμετωπίζει αυτή τη στιγμή ο Ζοσέ Μουρίνιο;

Και αν αληθεύει δημοσίευμα, έγκυρου εντύπου που γράφει για ανοιχτή κόντρα του με τον Ντέλε Άλι, ο ερχομός του Μπέιλ ίσως δημιουργήσει περισσότερα προβλήματα από αυτά που θα λύσει!

Ο Ντάνιελ Λίβι αν μη τι άλλο έχει δείξει εξαιρετικά αντανακλαστικά στο πως πρέπει να τρέχει και στο πως πρέπει να λειτουργεί ένας σύλλογος ώστε να φέρνει πίσω τα λεφτά του, ωστόσο έχω την εντύπωση πως για περίπου πέντε χρόνια τον έβγαλε από πολύ δύσκολη θέση η εξαιρετική δουλειά που έκανε ο Μαουρίτσιο Ποτσετίνο. Δεν είναι μόνο το ότι έβαλε και μετά κράτησε την ομάδα σε σταθερή βάση μέσα στην τετράδα, ούτε ότι την έφτασε στον τελικό του Champions League για πρώτη φορά στην ιστορία της!

Είναι πως εκτόξευσε την αξία πολλών νέων παιδιών πιστεύοντας σε αυτά και δίνοντάς τους πολλές ευκαιρίες, κάτι που άλλος προπονητής μπορεί να μην έκανε με χαρακτηριστικότερη όλων φυσικά την περίπτωση του Χάρι Κέιν. Ένα από τα λάθη που έκανε η Τότεναμ είναι ότι δεν πούλησε κάποιον από αυτούς τους παίκτες στην κατάλληλη στιγμή, κάτι το οποίο το χρεώνεται ο Λίβι, αλλά εκείνη τη στιγμή που συνέβαινε και ερχόταν μία πρόταση, όλοι έλεγαν τι καλά που κάνει και δεν διαλύει την ομάδα τώρα που δημιουργείται! Αυτό είναι ένα βασικό πρόβλημα που αντιμετωπίζουν όλες οι ομάδες που κάποια στιγμή αρχίζουν να στοχεύουν παραπάνω από το μπόι τους!

Ο Μουρίνιο έχει να λύσει ένα πολύ μεγάλο πρόβλημα, αυτό του να δώσει και πάλι κίνητρο στα αποδυτήρια και να τον πιστέψουν οι παίκτες όπως συνέβαινε σε όλες τις ομάδες που δούλεψε με σχετική ή μεγάλη επιτυχία στο παρελθόν! Άλλωστε για πρώτη φορά ξεκίνησε με ήττα στην καριέρα του ένα πρωτάθλημα. Μέχρι στιγμής είναι ολοφάνερο πως δεν τα καταφέρνει και το πρόβλημα δεν πρόκειται να του το λύσει η άφιξη ενός σούπερσταρ, όπως είναι ο Μπέιλ, που δεν βρίσκεται πλέον στο καλύτερο σημείο της καριέρας του!

Είναι ένα παζλ στο οποίο λείπουν κομμάτια..

Πηγή: England 365

Pin It on Pinterest

Shares
Share This