Επιλογή Σελίδας



Μετά από ένα πολύ κακό ξεκίνημα που τον άφησε πίσω με 1-6, 2-5, ο Στέφανος Τσιτσιπάς πάλεψε και κατάφερε να πάρει ένα σετ από τον Jannik Sinner, τελικά όμως δεν απέφυγε τον πρόωρο αποκλεισμό, παραμένοντας εκτός εαυτού και στο 3ο σετ. Αντίθετα, για ακόμα μια φορά ήταν πολύ καλός ο 19χρονος Ιταλός, που θα είναι για 1η φορά στη 16άδα ενός Masters 1000.

Με το “αριστερό” ξεκίνησε τη χωμάτινη σεζόν ο Στέφανος Τσιτσιπάς, ο οποίος δεν ήταν σε καθόλου καλή μέρα στην πρεμιέρα του στη Ρώμη, με αποτέλεσμα να γνωρίσει την ήττα από τον Jannik Sinner με 6-1, 6-7 (9), 6-2, για τον 2ο γύρο του Internazionali BNL d’ Italia.

Ο Στέφανος, ο οποίος αγωνίστηκε για πρώτη φορά μετά από πολύ καιρό χωρίς τον πατέρα και προπονητή του, Απόστολο Τσιτσιπά, στο box του, ήταν γενικότερα εκτός εαυτού, δείχνοντας να αντιμετωπίσει μεγάλο πρόβλημα στην προσαρμογή του στο χώμα από τα σκληρά γήπεδα.

Εξαίρεση αποτέλεσε μονάχα το δεύτερο μισό του 2ου σετ, στο οποίο ο Έλληνας πρωταθλητής έδειξε να έχει σφιγμό, αξιοποιώντας τη νευρικότητα από μεριάς Sinner να κλείσει το παιχνίδι και ανατρέποντας το 2-5 για να πάρει το σετ μετά από ένα συναρπαστικό tie-break 20 πόντων.

Πιο αναλυτικά, ο Στέφανος δεν μπήκε ποτέ στο παιχνίδι στο 1ο σετ, αλλά και σε πολύ μεγάλο μέρος του 2ου σετ, κινδυνεύοντας άμεσα με μια από τις πιο “βαριές” ήττες στην καριέρα του! Έμεινε πίσω με 1-6, 2-5 και ήταν 2 πόντους μακριά από τον αποκλεισμό στο 3-5, 30-30 του 2ου σετ, κάτι που του έχει συμβεί μόνο ενάντια στους Novak Djokovic και Rafael Nadal στο παρελθόν για το ATP Tour, να κερδίσει δηλαδή σε αγώνα τόσα λίγα games. 

Το απέφυγε αυτό, καταφέρνοντας να κάνει ένα πολύτιμο break – το πρώτο του στο ματς – και να μειώσει σε 5-4. Αργότερα, συνεχίζοντας να μην παίζει πάντως το καλύτερό του τένις, έκανε νέο break και πέρασε μπροστά με 6-5, όταν σέρβιρε όμως για την κατάκτηση του σετ έχασε το σερβίς του από το 6-5, 30-15 και ο Sinner οδήγησε το σετ στο tie-break.

Εκεί ο Στέφανος προηγήθηκε με double mini-break στο 4-1, αλλά ο νεαρός Ιταλός τον ισοφάρισε σε 4-4. Αμφότεροι είχαν από 2 ευκαιρίες στα νευραλγικά τελευταία λεπτά του σετ, δηλαδή ο Στεφ είχε 2 χαμένα set point και ο Sinner 2 χαμένα match point, με τον 22χρονο Έλληνα πρωταθλητή να παίρνει τελικά την 3η του ευκαιρία και να κερδίζει το tie-break με 11-9.

Δε συνέχισε όμως την αντεπίθεσή του στο 3ο σετ, στο οποίο ο Sinner μπήκε πολύ δυνατά και ο Στέφανος θύμισε περισσότερο την εικόνα του 1ου σετ. Ο 19χρονος Ιταλός προηγήθηκε με 4-0 και αυτή τη φορά δεν κοίταξε πίσω του, έχοντας εκπληκτικά ποσοστά από τη γραμμή του σεβρίς και κλείνοντας το παιχνίδι με 3 διαδοχικά love service games! Σε ολόκληρο το 3ο σετ έχασε 2 πόντους από τη γραμμή του σερβίς ο Sinner (16/18).

Ο Sinner ολοκλήρωσε τον αγώνα με 27 winners και 39 αβίαστα λάθη, ενώ ο Τσιτσιπάς είχε μόλις 16 winners και έφτασε τα 58 αβίαστα λάθη, κάνοντας ένα από τα χειρότερα παιχνίδια του στη χρονιά, αν όχι το χειρότερο.

Σε κάθε περίπτωση αυτό δε μειώνει την επιτυχία του ταλαντούχου Ιταλού τενίστα, που πέρσι είχε χάσει από τον Τσιτσιπά με 6-3, 6-2 στον 1ο γύρο της Ρώμης, στην 1η τους συνάντηση για το tour.

Ένα χρόνο και κάτι μετά, ο Sinner προκρίθηκε για πρώτη φορά στους “16” ενός Masters τουρνουά και θα περιμένει την αναμέτρηση του Grigor Dimitrov με τον Yoshihito Nishioka για να μάθει ποιον παίκτη θα αντιμετωπίσει εκεί.

Ο Τσιτσιπάς έχει ακόμα ανοιχτές υποχρεώσεις στη Ρώμη, καθώς αργότερα θα παίξει και στο διπλό, ενώ θα έχει την ευκαιρία να πάρει μερικά ακόμα παιχνίδια στα πόδια του στο χώμα -πριν από το Roland Garros- και στο Αμβούργο, όπου θα αγωνιστεί την επόμενη εβδομάδα.

Πηγή: Tennis News

Pin It on Pinterest

Shares
Share This