Επιλογή Σελίδας



Του Γιάννη Μάριου Παπαδόπουλου

Το «Rascassegate» αποτέλεσε αντικείμενο συζήτησης για αρκετό καιρό, κυρίως λόγω της… μεθοδολογίας που ακολούθησε ο Michael Schumacher, προκειμένου να εξασφαλίσει μια Pole position κομβική γι’ αυτόν, στο σιρκουί του Μονακό.

Ο Massa, λοιπόν, επιβεβαίωσε πως «έναν χρόνο έπειτα από το συμβάν, ο Michael μου είπε την αλήθεια, δηλαδή ότι το έκανε εσκεμμένα. Πριν από τις κατατακτήριες είχαμε κάνει μια συνάντηση για να συζητήσουμε τα της διαδικασίας».

Και προσέθεσε: «Εκείνη την εποχή είχαμε δύο σετ ελαστικών για τις κατατακτήριες. Ο Michael, λοιπόν, κάποια στιγμή αναρωτήθηκε, τι θα έπρεπε να κάνουμε εάν από την πρώτη προσπάθεια είχε σημειώσει χρόνο για Pole position. Τότο ο Ross Brawn του απάντησε πως ίσως θα μπορούσαμε να προκαλέσουμε μια κίτρινη σημαία. Κι ακριβώς αυτό συνέβη».

Σύμφωνα με τον Massa, «στη ζωή μας όλοι κάνουμε λάθη. Κι αυτό ήταν αδιαμφισβήτητα ένα λάθος», καθώς οι αγωνοδίκες τιμώρησαν άμεσα τον Schumacher για το… παρκάρισμα του μονοθεσίου στη Rascasse, τον υποχρέωσαν να εκκινήσει τελευταίος και ο Γερμανός το μόνο που κατάφερε ήταν να τερματίσει πέμπτος.

Ο Ross Brawn πάντως, είχε χαρακτηρίσει το «Rascassegate» ως «απλά μια ανόητη κίνηση», καθώς εκείνη την εποχή η Ferrari είχε πολύ ισχυρό μονοθέσιο και δεν χρειαζόταν τέτοιες μεθόδους για να πάρει την pole position στο Μονακό.

Πηγή: Car & Driver

Pin It on Pinterest

Shares
Share This