Επιλογή Σελίδας

Οι πωλήσεις των εισιτηρίων της Σούπερ Λιγκ απογοητεύουν, καθώς η ανώμαλη κατάσταση στο ελληνικό ποδόσφαιρο διώχνει τους υγιείς φιλάθλους όλων των ομάδων. Ακόμα και ο Ολυμπιακός έχει δει τον μέσο όρο του να μειώνεται, αν και παραμένει πρώτος στην σχετική κατηγορία.

Η προσέλευση του κόσμου στα γήπεδα της Σούπερ Λιγκ μόνο ικανοποιητική δεν είναι την φετινή σεζόν, στις 12 αγωνιστικές που έχουν γίνει έως τώρα. Για άλλη μια χρονιά, και παρότι φέτος το «Γ. Καραϊσκάκης» δεν έχει γεμίσει στα περισσότερα από τα 7 εντός έδρας παιχνίδια του Ολυμπιακού, οι «ερυθρόλευκοι» είναι πρώτοι στον σχετικό πίνακα έχοντας κόψει 138.522 εισιτήρια με μέσο όρο δηλαδή 19.789 εισιτήρια.

Πολύ πιο πίσω ο ΠΑΟΚ με 73.736 εισιτήρια και μέσο όρο 12.289 και σε πολύ μεγάλη απόσταση ΠΑΟ και ΑΕΚ με μέσο όρο 7.524 και 6.703 αντίστοιχα.

Από την άλλη σίγουρα σημαντικό ρόλο έχει παίξει το γεγονός ότι ο Ολυμπιακός έχει παίξει και τα τρία ντέρμπι εντός έδρας, όπου το «Γ. Καραισκάκης» ουσιαστικά «γέμισε», παρότι στα ντέρμπι ΠΑΟΚ-ΑΕΚ και ΠΑΟ-ΠΑΟΚ που έχουν γίνει έως τώρα τα εισιτήρια που κόπηκαν ήταν κατά πολύ λιγότερα από όσα έδωσε ο Ολυμπιακός στο ντέρμπι με την ΑΕΚ (24.175) ή με τον ΠΑΟΚ (24.727). Το θέμα όμως είναι πως ο Ολυμπιακός δεν γεμίζει κατά πολύ περισσότερο το γήπεδο του σε σχέση με όλες τις υπόλοιπες ομάδες αλλά κάνει ρεκόρ προσέλευσης και στα γήπεδα που πηγαίνει!

Μόνο στα ματς τους με τον Ολυμπιακό και οι πέντε ομάδες που φιλοξένησαν τους Πειραιώτες παρουσίασαν τα υψηλότερα (για τα δεδομένα τους πάντα) νούμερα στα εισιτήρια που έκοψαν. Και οι πέντε ομάδες, Ηρακλής, Λάρισα, Πανιώνιος, Ατρόμητος και ΠΑΣ Γιάννενα έκοψαν πάνω από τον μέσο όρο των εισιτηρίων τους στον αγώνα που φιλοξένησαν τους πρωταθλητές Ελλάδας. Και σε κανένα άλλο εντός έδρας ματς, δεν πλησίασαν καν τα εισιτήρια που έκοψαν με τον Ολυμπιακό παρότι υποδέχτηκαν οι περισσότερες ομάδες κάποια ή κάποιες από τις άλλες τρεις μεγάλες ομάδες της χώρας μας.

Ο Ηρακλής έκοψε 3.864 εισιτήρια με τον Ολυμπιακό έχοντας μέσο όρο 1.378, η Λάρισα που έχει παίξει και με ΑΕΚ και με ΠΑΟ, έκανε ρεκόρ με τον Ολυμπιακό με 5.507 έχοντας μέσο όρο 3.406, ο Πανιώνιος έδωσε 3.171 εισιτήρια με τους «ερυθρόλευκους» έχοντας μέσο όρο 1.656 εισιτήρια, ο Ατρόμητος 1.553 εισιτήρια με μέσο όρο 1.026 και ο ΠΑΣ Γιάννενα 4.009, ρεκόρ και αυτός όπως όλοι, με μέσο όρο 2.318.

Πηγή: Sport and Business

Pin It on Pinterest

Shares
Share This