Επιλογή Σελίδας

Του Γιάννη Δρόσου

Την ήττα με 4-0 γνώρισε η Εθνική Ελλάδας Γυναικών από την Ουκρανία, στο γήπεδο «Ομπολόν» του Κιέβου, για τον πέμπτο αγώνα της στον 9ο προκριματικό όμιλο του UEFA Women’s Euro 2022.

Η ομάδα του Γιώργου Κυριαζή (στο πρώτο του ματς στον πάγκο της Εθνικής), παρουσίασε ένα πολύ καλό πρόσωπο, ενώ κατά διαστήματα, ιδιαίτερα στο πρώτο ημίχρονο, ήταν καλύτερη στον αγωνιστικό χώρο.

Οι Ελληνίδες διεθνείς, πάλεψαν καθ’ όλη τη διάρκεια του αγώνα, ωστόσο ήταν ανασταλτικός παράγοντας το γεγονός πως τόσο η Εθνική, όσο και οι παίκτριες που αγωνίζονται σε ελληνικές ομάδες δεν είχαν επίσημους αγώνες στα πόδια τους για πολύ μεγάλο διάστημα. Αυτό ήταν το πρώτο παιχνίδι της Εθνικής Ελλάδας μετά τη διακοπή λόγω της πανδημίας. Μόνο οι παίκτριες που αγωνίζονται σε πρωταθλήματα του εξωτερικού είχαν ήδη παίξει κάποια παιχνίδια.

Από την άλλη, οι Ουκρανές έχουν ήδη ξεκινήσει τις υποχρεώσεις τους στο πρωτάθλημα της χώρας τους, ενώ πριν τέσσερις ημέρες, η Εθνική τους ταξίδεψε στο Μαυροβούνιο, όπου και νίκησε με 1-3.

Σκόρερ για τις γηπεδούχες, η Κοζλόβα στο 58’ και στο 71’, η Κράβετς στο 88’ και η Απανατσένκο στο 90’+5′.

Ωστόσο, άσχετα από την ήττα, η ομάδα έδειξε πολύ καλά δείγματα γραφής, κάτι που σημαίνει ότι στα προκριματικά των επόμενων διοργανώσεων, μπορεί να διεκδικήσει κάτι καλό.

Το ματς

Σε σχηματισμό 4-3-3 παρέταξε την Εθνική Ελλάδας ο Γιώργος Κυριαζής. Η Ανθή Παπακωνσταντίνου ήταν κάτω από τα δοκάρια, Αναστασία Γκάτσου και Μαρία Μήτκου στα άκρα της άμυνας, η αρχηγός Ναταλία Χατζηγιαννίδου με τη Δανάη Σιδηρά στόπερ, Αθανασία Μωραΐτου, Ελένη Κακαμπούκη και Ελένη Μάρκου τριάδα της άμυνας, Σοφία Κόγγουλη, Βεατρίκη Σαρρή και Δέσποινα Χατζηνικολάου επιθετική τριπλέτα. Από την άλλη, η Ουκρανία, παρατάχθηκε σε σχηματισμό 4-2-3-1.

Πολύ καλή εμφάνιση από την ελληνική ομάδα, η οποία στο πρώτο ημίχρονο κρατούσε τη μπάλα, ενώ δημιουργούσαν φάσεις και ευκαιρίες στην περιοχή της Σαμσόν.

Στο δεύτερο μέρος, η κούραση έκανε την εμφάνισή της, με αποτέλεσμα οι Ουκρανές να βρουν το δρόμο προς το γκολ και να πάρουν τη νίκη.

Η πρώτη καλή στιγμή για την Ελλάδα ήρθε στο 2ο λεπτό, όταν μετά από προσπάθεια της Κόγγουλη από δεξιά, η Γκάτσου έβγαλε σέντρα, η Χατζηνικολάου έπιασε κεφαλιά η οποία όμως ήταν άστοχη.
Στο 7’ η Χατζηνικολάου έκανε ωραία κεφαλιά, με τη Σαμσόν να πέφτει και να μπλοκάρει.
Στο 15’ η Μαλαχόβα έκλεψε τη μπάλα, πλάσαρε με τη μπάλα να χτυπά στο δοκάρι. Η ίδια παίκτρια σούταρε από μακριά, με την Παπακωνσταντίνου να μπλοκάρει.
Στο 24’ η Μωραΐτου έβγαλε ωραία μπαλιά, για την Κόγγουλη, αλλά η τερματοφύλακας βγήκε και μπλόκαρε.
Ένα λεπτό μετά, η Μάρκου μπήκε από αριστερά στην περιοχή, σούταρε, ωστόσο η Σαμσόν μπλόκαρε το σουτ.
Στο 35’ η Παπακωνσταντίνου απέκρουσε φάουλ της Απαναστσένκο.
Στο 40’ η Σαρρή εκτέλεσε φάουλ κοντά στην πλάγια γραμμή, με τη μπάλα μετά από κόντρα να καταλήγει στα χέρια της τερματοφύλακα. Ενώ στο 42’ η Σαμσόν μπλόκαρε σουτ της Μάρκου.

Στο 58’ η Ουκρανία σκόραρε. Η Κίμιχ μπήκε στην περιοχή, έδωσε στην Κοζλόβα, η οποία πλάσαρε και έκανε το 1-0.
Στο 66’ η Όβντιτσουκ μπήκε στην περιοχή από δεξιά, σούταρε, με την Παπακωνσταντίνου να αποκρούει σε κόρνερ.
Στο 71’ η Όβντιτσουκ βγήκε μόνη της μπροστά, πλάσαρε και η Παπακωνσταντίνου απέκρουσε. Στην εξέλιξη της φάσης, η Μποϊτσένκο μπήκε στην περιοχή, έβγαλε σέντρα στην Κοζλόβκα που με κεφαλιά έκανε το 2-0.
Στο 88’ μετά από εκτέλεση κόρνερ, η Κράβετς με κεφαλιά έκανε το 3-0.
Στο 5ο λεπτό των καθυστερήσεων, η Απανασένκο, ύστερα από πάσα της Κουνίνα έκανε το τελικό 4-0.

Ουκρανία (Ναταλία Ζιντσένκο): Σαμσόν, Φιλένκο (75’ Πέτρικ), Μπασάνσκα, Σμάτκο, Κράβετς, Άντρουστσακ, Κίμιχ, Μποϊτσένκο, Απαναστσένκο, Μαλαχόβα (46’ Κοζλόβα), Όβντιτσουκ (83’ Κουνίνα)

Ελλάδα (Γιώργος Κυριαζής): Παπακωνσταντίνου, Γκάτσου, Μήτκου, Χατζηγιαννίδου, Σιδηρά, Μωραΐτου (78’ Βαρδαλή), Κακαμπούκη, Μάρκου, Κόγγουλη, Σαρρή (68’ Κοκοβιάδου), Χατζηνικολάου (84’ Καλδαρίδου)

Στο άλλο ματς του ομίλου, η Γερμανία επικράτησε με 0-3 του Μαυροβουνίου. Ενώ πριν τέσσερις ημέρες, η Ουκρανία νίκησε επίσης το Μαυροβούνιο με 1-3.

Στα μέχρι τώρα παιχνίδια του 9ου προκριματικού ομίλου, η Ελλάδα έχει 4 βαθμούς και μετρά 1 νίκη, 1 ισοπαλία και 3 ήττες.

Τα επόμενα παιχνίδια της Εθνικής είναι στις 22 και 27 Οκτωβρίου, εκτός έδρας κόντρα σε Μαυροβούνιο και Ουκρανία αντίστοιχα και στις 28 Νοεμβρίου εκτός έδρας κόντρα στη Γερμανία.

Πηγή: King Sport

Pin It on Pinterest

Shares
Share This