Επιλογή Σελίδας

O Παραγουανός τερματοφύλακας José Luis Chilavert πέτυχε 62 τέρματα στην καριέρα του. Το αριστερό του πόδι τον βοήθησε να μείνει στην ιστορία για τις εκτελέσεις του στα στημένα. Το καλύτερο τέρμα της καριέρας του, το πέτυχε με τη φανέλλα της Vélez, κόντρα στη River Plate, στις 22 Μαρτίου 1996 με μία απίστευτη εκτέλεση φάουλ 60 μέτρα μακριά από το τέρμα.

goal-chilavert-1

“Αρκετοί παίκτες έχουν καταφέρει να σκοράρουν από μεγάλη απόσταση, αλλά αυτό, συνήθως, συμβαίνει από τύχη”, λέει ο Chilavert. “Αυτό ήταν διαφορετικό. Είδα ότι ο Burgos ήταν εκτός περιοχής και περισσότερο χάζευε τα πουλιά, παρά ήταν συγκεντρωμένος στο παιχνίδι. Έτσι, άρχισα να τρεχω απεγνωσμένα. Φτάνοντας στη μπάλα, διαπίστωσα ότι ο διαιτητής ήταν μπροστά μου και φώναξα: “Φύγε”! Ευτυχώς το έκανε. Η μπάλα θα τον είχε χτυπήσει αν δεν είχε σκύψει.

Πίστεψα ότι έστειλα πολύ ψηλά τη μπάλα, αλλά εκείνη άρχισε να πέφτει κάτω γρήγορα. Όταν ο Burgos προσπάθησε ν’ αντιδράσει ήταν αργά. Πανηγύρισα πέφτοντας στο χορτάρι σαν αεροπλάνο και το ίδιο έκαναν και οι συμπαίκτες μου, πέφτοντας πάνω μου.

Ακόμα και οι αντίπαλοι παίκτες μου έδωσαν συγχαρητήρια! Ήταν πολύ σημαντικό για εμένα, καθώς ο πατέρας μου ανάρρωνε από καρδιακό επεισόδιο και μπορούσα να του το αφιερώσω.

Κερδίσαμε τον αγώνα και έδωσα τη φανέλα μου στο διαιτητή.. Ήταν το τελευταίο του επαγγελματικό παιχνίδι και, επιπλέον, το άξιζε για τ’ αντανακλαστικά του”.

 

Pin It on Pinterest

Shares
Share This