Επιλογή Σελίδας



O Στέφανος Τσιτσιπάς έπαιξε και σήμερα πολύ καλό τένις για να κάνει το 2 στα 2 στο Αμβούργο – στην πρώτη του παρουσία ever στο Hamburg Open – και να κερδίσει τον Pablo Cuevas με 7-5, 6-4.

Ο Τσιτσιπάς τελείωσε το ματς με 25 winners και 17 αβίαστα λάθη. Σε πολύ καλή μέρα και ένα εξαιρετικό τουρνουά έκανε και ο Cuevas, που ξεκίνησε από τα προκριματικά στο Αμβούργο. Σήμερα είχε απολογισμό 15 winners και 11 αβίαστα λάθη, αριθμοί που θα μπορούσαν εύκολα να αντιστοιχούν και σε νικηφόρο αποτέλεσμα.

Παρά την κατάληξή του, το 1ο σετ έδειχνε να “γέρνει” προς το μέρος του Cuevas, που έπαιξε εκπληκτικό τένις. Πολύ καλός ήταν και ο Τσιτσιπάς, με τους δυο παίκτες να δίνουν γενικά ένα πολύ ποιοτικό σετ, ίσως το καλύτερο έως τώρα στο τουρνουά του Αμβούργου.

Ο 34χρονος Ουρουγουανός ήταν πολύ κοντά στο break στο 9ο game, στο οποίο προηγήθηκε με 4-4, 15-40 και είχε συνολικά 4 break points. Ο Τσιτσιπάς κράτησε το σερβίς του έπειτα από ένα game με 6 ισοπαλίες και βρέθηκε ξανά αντιμέτωπος με break point στο 11ο game (5-5, 30-40), σβήνοντας και αυτό, για να περάσει μπροστά με 6-5.

Στο επόμενο game ήρθε η σειρά του Στέφανου να απειλήσει και στην πρώτη του ευκαιρία για break σε όλο το ματς – που ήταν και set point στο 5-6, 30-40, ο Cuevas έκανε διπλό λάθος ολοκληρώνοντας με τον πλέον άδοξο τρόπο για εκείνον το πολύ καλό 1ο σετ που έκανε.

Στο 2ο σετ τα πράγματα ήταν διαφορετικά και αμφότεροι οι δυο παίκτες έκλειναν εύκολα τα service games τους, έως και το 10ο game. Εκεί ο Τσιτσιπάς έκανε το μοναδικό break του σετ, χωρίς μάλιστα να χάσει πόντο, για να το ολοκληρώσει με 6-4 και να “σφραγίσει” τη νίκη αυτή σε 1 ώρα και 31 λεπτά. Ήταν η 3η αναμέτρηση του με τον Cuevas και συνεχίζει να έχει το απόλυτο των κερδισμένων σετ (6-0).

Στα προημιτελικά του Hamburg Open, o Τσιτσιπάς θα αντιμετωπίσει τον Dusan Lajovic, που νωρίτερα επιβλήθηκε του Karen Khachanov με 6-1, 6-2, βγάζοντας εκτός με εμφατικό τρόπο και μέσα σε 62 λεπτά το Νο.8 του ταμπλό.

Για 3η φορά θα συναντηθούν Τσιτσιπάς και Lajovic, που έχουν από μια νίκη. Ο Lajovic είχε κερδίσει το 2017 τον Στέφανο στο Wimbledon, αλλά ο Έλληνας παίκτης κέρδισε την πιο πρόσφατη συνάντησή τους, τον περσινό Οκτώβριο στο Πεκίνο. Στο χώμα, όπου και οι δυο είναι πολύ δυνατοί, θα παίξουν για πρώτη φορά.

Πηγή: Tennis News

Pin It on Pinterest

Shares
Share This