Επιλογή Σελίδας

Του Χρήστου Σωτηρακόπουλου

Ο Ζορζίνιο είναι στόχος της Άρσεναλ και δεν αποκλείεται να αφήσει το Νοτιοδυτικό Λονδίνο για να μετακινηθεί Βόρεια προκειμένου να αναλάβει να διευθύνει τα χαφ των «κανονιέρηδων». Ο Μικέλ Αρτέτα πιστεύει πολύ πως ο Ζορζίνιο θα δώσει στην ομάδα του την ποιότητα που λείπει.

Ο Βραζιλιάνος που πολιτογραφήθηκε Ιταλός, είναι ο παίκτης που έχει κάνει τις περισσότερες πάσες στο πρωτάθλημα από οποιονδήποτε άλλο από την μέρα που μεταγράφηκε στο Νησί. Ο Σάρι τον πίστευε πολύ και τον έπεισε να διαλέξει την Τσέλσι αντί για τη Μάντσεστερ Σίτι, η οποία τον ήθελε διακαώς το καλοκαίρι του 2018.

Ο Αρτέτα, τότε ήταν βοηθός του Πεπ Γκουαρδιόλα και σίγουρα ήταν από αυτούς που παρακολούθησαν πολύ επισταμένα τον Ζορζίνιο.

Η πρώτη του σεζόν ήταν καλή και βοήθησε την Τσέλσι να πάρει το Europa League αλλά πέρσι είχε σκαμπανεβάσματα στην απόδοση του. Παρόλα αυτά παραμένει καταλυτικός στον τρόπο ανάπτυξης του παιχνιδιού των «μπλε».

Υπάρχουν φυσικά και οι ενστάσεις που αφορούν το γεγονός πως είναι μερικές φορές όχι τόσο γρήγορος στο να κυκλοφορεί τη μπάλα κι αυτό δημιουργεί ζητήματα στο πόσο μπορεί να εξαρτάται μια ομάδα και ο ρυθμός της από τη δική του παρουσία.

Οι ένθερμοι όμως υποστηρικτές του οι οποίοι δεν είναι λίγοι λένε πως χάρη στον Ζορζίνιο η Τσέλσι μπορεί και ελέγχει τον ρυθμό σε κάθε ματς. Τα σπουδαιότερα παιχνίδια του έγιναν με τη φανέλα της Νάπολι και εκεί ήταν πολύ σημαντικος στο να μπορέσει η ιταλική ομάδα να αγωνιστεί οπως φανταζόταν ο Μαουρίτσιο Σάρι. Και η επιλογή να ακολουθήσει τον πρώην προπονητή του στην Αγγλία ήταν απόλυτα δικαιολογημένη.

Ο Αρτέτα θεωρεί πως το ποδόσφαιρικο μυαλό του Ζορζίνιο δίνει ποιότητα σε οποιαδήποτε ομάδα και θα είναι μια σημαντική προσθήκη για τους Κυπελλούχους Αγγλίας ανεβάζοντάς τους επίπεδο!
Από την άλλη ο Ζορζίνιο ταιριάζει «κουτί» σε αυτά που θέλει από τους παίκτες του ο Αρτέτα μέσα στο γήπεδο.

Απομένει να δούμε αν γίνει αυτή η μεταγραφή και επίσης αν η Τσέλσι παραχωρώντας τον, θεωρήσει πως χρειάζεται κάποια ακόμα μεταγραφή ή θα πορευθεί με το ήδη ενισχυμένο ρόστερ της.

Πηγή: England 365

Pin It on Pinterest

Shares
Share This