Επιλογή Σελίδας

Το δρομολόγιο Βαρκελώνη-Μαδρίτη πραγματοποίησε ο Λουίς Σουάρες και ο Δημοσθένης Γεωργακόπουλος θυμάται τους πέντε τελευταίους ποδοσφαιριστές, που αποχώρησαν από τους Καταλανούς και συνέχισαν την καριέρα τους στους «ροχιμπλάνκος».

Νταβίντ Βίγια
Η άφιξή του στο Καμπ Νου το 2010 συνδυάστηκε με μία εκπληκτική σεζόν για την Μπαρτσελόνα και τον ίδιο προσωπικά. Ήταν ένας από τους πρωταγωνιστές στην πορεία προς την κατάκτηση του Champions League (σκόραρε και στον τελικό), όμως η μοίρα του έπαιξε άσχημο παιχνίδι λίγους μήνες αργότερα. Τραυματίστηκε σοβαρά στο Παγκόσμιο Κύπελλο Συλλόγων, το Δεκέμβριο του 2011, με αποτέλεσμα να μείνει για μεγάλο χρονικό διάστημα εκτός γηπέδων. Ουσιαστικά, δεν κατάφερε ποτέ να γίνει ξανά βασικός στους «μπλαουγκράνα», με την Ατλέτικο Μαδρίτης να καταθέτει πρόταση για την απόκτησή του το 2013. Ο Βίγια πήρε μεταγραφή για τους «ροχιμπλάνκος» και στη μοναδική του σεζόν στο Βιθέντε Καλντερόν απέδειξε πως δεν ήταν… τελειωμένος, κατακτώντας το πρωτάθλημα και φτάνοντας μέχρι τον τελικό του Champions League.

Τιάγκο Μότα
Σε ηλικία 19 ετών, το 2001, ανέβηκε στην πρώτη ομάδα της Μπαρτσελόνα, με το Βραζιλιάνο χαφ (αργότερα πήρε ιταλικό διαβατήριο) να κάνει ένα ελπιδοφόρο ξεκίνημα με τους «μπλαουγκράνα». Ωστόσο, το 2004 άρχισαν οι πρώτοι τραυματισμοί, που τον άφησαν για μεγάλο διάστημα εκτός αγωνιστικής δράσης. Οι παρουσίες του στο αρχικό σχήμα ολοένα και μειώνονταν και το 2007 ήρθε η πρόταση της Ατλέτικο Μαδρίτης. Ο Μότα υπέγραψε μονοετές συμβόλαιο συνεργασίας, όμως πριν προλάβει να προσαρμοστεί στη νέα του ομάδα, τα προβλήματα στο γόνατο εμφανίστηκαν ξανά. Μάλιστα, στα τέλη της σεζόν πέρασε και την πόρτα του χειρουργείου, με την παρουσία του στους «ροχιμπλάνκος» να ολοκληρώνεται άδοξα.

Νάνο
Μετά την κατάκτηση του Παγκοσμίου Κυπέλλου U-16 με την εθνική Ισπανίας, το 1999, ο Νάνο ανέβηκε στην πρώτη ομάδα της Μπαρτσελόνα. Ο νεαρός αμυντικός έμεινε για τέσσερα χρόνια στους «μπλαουγκράνα», όμως παρουσία του ήταν σχεδόν μηδαμινή. Μόλις έξι συμμετοχές μέτρησε σε όλες τις διοργανώσεις (δεν παραχωρήθηκε ποτέ δανεικός) και το 2003 έμεινε ελεύθερος. Επόμενος σταθμός στην καριέρα του ήταν η Ατλέτικο Μαδρίτης, με το ίδιο να έχει σταθερή παρουσία στην ενδεκάδα της ομάδας, είτε ως βασικός, είτε προερχόμενος από τον πάγκο. Στο Βιθέντε Καλντερόν, ο Νάνο αγωνίστηκε για δύο χρόνια, πριν παραχωρηθεί δανεικός αρχικά και στη συνέχεια με μεταγραφή.

Σέρχι
Μόλις σε δύο ομάδες αγωνίστηκε στην καριέρα του, την Μπαρτσελόνα και την Ατλέτικο Μαδρίτης. Ο Ισπανός αριστερός μπακ ξεκίνησε να παίζει ποδόσφαιρο στη Masia και το 1993 ο αείμνηστος Γιόχαν Κρόιφ τον ανέβασε στην πρώτη ομάδα των Καταλανών. Ο Σέρχι έγινε άμεσα ακρογωνιαίος λίθος στα άκρα της άμυνας των «μπλαουγκράνα», με τον ίδιο να παραμένει στο Καμπ Νου για εννέα χρόνια. Μέσα σε αυτό το διάστημα κατέκτησε ισάριθμους τίτλους σε Ισπανία και Ευρώπη, όμως ήταν ένας ακόμη ποδοσφαιριστής που δεν είχε καλές σχέσεις με τον Λουίς Φαν Χααλ. Αυτό είχε ως αποτέλεσμα το 2002 να αποχωρήσει από την Μπαρτσελόνα και να συνεχίσει την καριέρα του στην Ατλέτικο Μαδρίτης. Ο Ισπανός μπακ έμεινε για τρεις σεζόν στο Βιθέντε Καλντερόν (όλες βασικός) και στη συνέχεια αποχώρησε από την ενεργό δράση.

Λουίς Γκαρσία
Ο γνώριμός μας, από τη θητεία του στον Παναθηναϊκό, είναι ένας ακόμη ποδοσφαιριστής που έκανε το δρομολόγιο Βαρκελώνη-Μαδρίτη, αλλά και το αντίστροφο. Ο Ισπανός φορ ξεκίνησε να παίζει ποδόσφαιρο στις ακαδημίες της Μπαρτσελόνα και στα 20 του ανέβηκε στην πρώτη ομάδα, με την οποία έκανε μόλις μία συμμετοχή, το 1998. Ακολούθησαν συνεχόμενοι δανεισμοί, μέχρι το 2002, όταν η Μπαρτσελόνα τον παραχώρησε στην Ατλέτικο Μαδρίτης. Ωστόσο, η συμφωνία των δύο ομάδων περιελάμβανε οψιόν επιστροφής του Λουίς Γκαρσία στο Καμπ Νου, εφόσον το επιθυμούσαν οι «μπλαουγκράνα». Όπερ και εγένετο, ένα χρόνο μετά, με τον Ισπανό επιθετικό να αγωνίζεται στην Μπαρτσελόνα τη σεζόν 2003-04. Δεύτερη θητεία έκανε και στην Ατλέτικο Μαδρίτης τη διετία 2007-2009.

Πηγή: Gazzetta – Planet Football

Pin It on Pinterest

Shares
Share This