Επιλογή Σελίδας

Τι αναμένεται να συμβεί φέτος στην Γ’ Εθνική όσον αφορά υποβιβασμό και προβιβασμό.

Με εκκρεμότητες είχε δημοσιευτεί αρχικά η προκήρυξη της Γ’ Εθνικής, καθώς δεν οριζόταν πόσες ομάδες θα προβιβαστούν στις επαγγελματικές κατηγορίες και πόσες θα υποβιβαστούν στα ερασιτεχνικά.

Μετά και τις τελευταίες αλλαγές στη Γ’ Εθνική, με την απόφαση να συμπεριληφθούν στην κατηγορία και οι Πανιώνιος, Πλατανιάς, Κέρκυρα, θα προστεθεί στην προκήρυξη και η παράγραφος που θα ορίζει τον προβιβασμό και τον υποβιβασμό.

Στη συνεδρίαση της Εκτελεστικής Επιτροπής της ΕΠΟ στις 8 Οκτωβρίου αναμένεται αρχικά να εγκριθεί η συμμετοχή των Πανιωνίου και Πλατανιά στη Γ’ Εθνική, αλλά και η εισήγηση της Επιτροπής Διοργανώσεων για τις ομάδες που θα ανέβουν και θα υποβιβαστούν τη νέα χρονιά.

Η εισήγηση της Επιτροπής έχει ως εξής:

  • Οι πρώτοι από τους δέκα ομίλους, θα συγκροτήσουν δυο ομίλους και θα δώσουν μεταξύ τους παιχνίδια. Οι δυο πρώτοι από κάθε όμιλο, συνολικά τέσσερις ομάδες, θα ανέβουν στη Football League.
  • Οι οκτώ πρώτοι από κάθε όμιλο, θα παραμείνουν στη Γ’ Εθνική. Από τον 1ο όμιλο και τον 10ο όμιλο, οι οποίοι έχουν 16 ομάδες, θα παραμείνουν οι εννέα πρώτοι.
  • Οι Πρωταθλητές των Ενώσεων, θα ανέβουν (όλοι) στη Γ’ Εθνική.
  • Στους ομίλους 5,6, και 10 θα επαναληφθεί η κλήρωση και το Πρωτάθλημα θα ξεκινήσει μια βδομάδα αργότερα. Σε όλους τους άλλους ομίλους η έναρξη κανονικά στις 11/10.

Ουσιαστικά αυτό σημαίνει πως και τη νέα σεζόν η Γ’ Εθνική θα έχει παρόμοιο αριθμό ομάδων, καθώς δεν πέρασαν οι προτάσεις να μειωθούν οι ομάδες και οι όμιλοι.

Φέτος, η κατηγορία αριθμεί 137 ομάδες, από τις οποίες οι 4 θα προβιβαστούν στη Football League και 55 θα υποβιβαστούν στα ερασιτεχνικά πρωταθλήματα.

Πηγή: onsports.gr

Pin It on Pinterest

Shares
Share This