Επιλογή Σελίδας



Της Νίκης Μπάκουλη

Ο Φάμπιο Κουαρταράρο (Yamaha) δεν σταμάτησε να κλαίει, από τη στιγμή που είδε πρώτος την καρό σημαία στο Circuit de Barcelona-Catalunya έως ότου ολοκληρώθηκε η απονομή. Με την τρίτη νίκη του, στην τρέχουσα σεζόν του MotoGP o oδηγός που φοβόταν περισσότερο από όλους, ο Μαρκ Μάρκεθ-για να του ‘φάει’ την πρωτιά, πριν χτυπήσει ο Ισπανός και χάσει τη χρονιά- έγινε το φαβορί για την κατάκτηση του φετινού τίτλου. Δυο μέρες μετά το ‘περίμενα περισσότερα από τον Φάμπιο’ του Ισπανού, ο Γάλλος τερμάτισε πρώτος.

Τώρα, ήλθε η ώρα να σου πω πού χρωστά ‘κομμάτι’ της νίκης ο Γάλλος.

O κύριος που έπεσε στην στροφή είναι ο Βαλεντίνο Ρόσι. Έως την στιγμή της πτώσης ήταν στη δεύτερη θέση του αγώνα. Διατηρούσε και ακέραιες τις πιθανότητες του να προσθέσει έναν ακόμα τίτλο στη λίστα. Μετά την πτώση, αυτές εξαφανίστηκαν -όπως είπε και ο ίδιος, ομολογώντας πως έπεσε από δικό του λάθος (“τα σκάτωσα. Πίεζα για να είμαι κοντά στον Φάμπιο, δεν έδωσα σημασία στη θερμοκρασία του μπροστινού ελαστικού, στην αριστερή πλευρά της πίστας -ήταν πιο χαμηλή και έχασα το μπροστινό μέρος της μηχανής”).

Μια στιγμή, γιατί δεν ήταν μόνο η πτώση του ‘γιατρού’ που εξυπηρέτησε τον Κουαρταράρο.

Με τους πλέον λάθος τρόπους ο Zoάν Ζαρκό εξελίχθηκε σε ρυθμιστή των εξελίξεων -σε ό,τι αφορά το πού θα καταλήξει το φετινό τρόπαιο του πρωταθλητή. Μετά την απειλή της ζωής των Ρόσι και Βινιάλες στο Red Bull Ring, στις 17/8, στην Καταλονία έθεσε εκτός τον Αντρέα Ντοβιτσιόζο, ο οποίος προηγείτο -στη βαθμολογία- με έναν πόντο του Κουαρταράρο, πριν τον 9ο αγώνα της χρονιάς (μένουν άλλοι έξι). Το λάθος του έβγαλε νοκ ντάουν τον Ιταλό, με τον Ζαρκό να δηλώνει λυπημένος. Η αλήθεια είναι πως δεν εκβίασε κάποια κατάσταση. Επιχείρησε να ‘σώσει’, αλλά δεν στάθηκε δυνατό και δυο δικά του φρεναρίσματα κρίνουν τον τίτλο. Ας ελπίσουμε ότι δεν θα τα τριτώσει.

Ο Πετρούτσι με προσπέρασε, μετά αλλάξαμε κατεύθυνση και παρά λίγο να πέσει -εξαιτίας της θερμοκρασίας στα αριστερά. Προσπάθησα να μην τον ακουμπήσω, πάτησα φρένο και έπεσα. Το πρόβλημα ήταν πως συγκρούστηκα με τον Ντόβι, ο οποίος δεν μπορούσε να με αποφύγει. Και έτσι βρέθηκαν εκτός δυο Ducati. Από όλες, μόνο αυτή του Ντοβιτσιόζο διεκδικούσε το πρωτάθλημα. Αν όμως, δεν φρέναρα θα έπεφτα στον Ντανίλο, οπότε η κατάληξη θα ήταν η ίδια”.

Δεν ξέρω αν έχεις δει το Platoon. Αν δεν έχει τύχει, κάνε έναν κόπο. Αλλιώς αναζήτησε το poster της ταινίας στο Google και θα διαπιστώσεις πως θα μπορούσε να αντικατασταθεί με τον Ντοβιτσιόζο.

O Aντρέα Ντοβιτσιόζο, μετά την πτώση στην οποία τον οδήγησε ο Ζαρκό -και τον έθεσε εκτός διεκδίκησης του τίτλου.

Mετά και τον αγώνα στην Καταλονία, ο Κουαρταράρο είναι πρώτος στη βαθμολογία των οδηγών με 108 πόντους. Ακολουθεί ο Ζοάν Μιρ (Suzuki) με 100, ο Μαρκ Βινιάλες (Yamaha) έχει 90, ο Ντοβιτσιόζο (Ducati) 84 και ο Φράνκο Μορμπιντέλι (Yamaha) 77.

Θα σε αφήσω με ένα στιγμιότυπο τoυ Moto2

Πηγή: Contra

Pin It on Pinterest

Shares
Share This