Επιλογή Σελίδας



Σίγουρα κανείς δε θα ήθελε να παίξει 5 σετ στην πρεμιέρα του σε ένα Grand Slam, αλλά για τον Στέφανο το 5ο σετ ήταν επιτακτική ανάγκη, όταν έχασε τα πρώτα δυο από τον Munar. Ανεβάζοντας κατακόρυφα το επίπεδό του, ο πρωταθλητής μας επέστρεψε στο παιχνίδι πριν να είναι πολύ αργά και τελικά κατάφερε να κάνει τη σπουδαία ανατροπή, επικρατώντας του νεαρού Ισπανού με 4-6, 2-6, 6-1, 6-4, 6-4.

Ήταν γνωστό πως δε θα ήταν εύκολο να εγκλιματιστεί κατευθείαν ο Στέφανος στο φετινό Roland Garros, που είναι αρκετά διαφορετικό από τις προηγούμενες χρονιές και λόγω των καιρικών συνθηκών της εποχής στην οποία γίνεται, αλλά και εξαιτίας της αλλαγής στις μπάλες, που δυσαρέστησε αρκετούς παίκτες.

Είχε ελάχιστο χρόνο για να προσαρμοστεί σε όλα αυτά ο Έλληνας πρωταθλητής, που μέχρι το απόγευμα της Κυριακής βρισκόταν στο Αμβούργο, αφού αγωνίστηκε το μεσημέρι στον τελικό του Hamburg European Open, όπου έχασε από τον Andrey Rublev.

Παρόλα αυτά όμως είχε ένα δυνατό ξεκίνημα στο παιχνίδι, κερδίζοντας τα πρώτα 3 games, και από εκεί και πέρα έμοιαζε χαμένος στο γήπεδο, βγάζοντας ένα άλλο πρόσωπο στην επιφάνεια και κάνοντας πάρα πολλά λάθη, πολλές φορές και στο τελευταίο χτύπημα, ενώ είχε ήδη “εξουδετερώσει” τον αντίπαλό του.

Όλα αυτά, είχαν ως αποτέλεσμα ο πολύ σταθερός και δυνατός πνευματικά Munar να κερδίζει τα 12 από τα 15 επόμενα games και από το πουθενά να γίνει ο απόλυτος κυρίαρχος του παιχνιδιού, αποκτώντας ένα σημαντικότατο προβάδισμα με 6-4, 6-2!

Τα πάντα άλλαξαν από το 3ο σετ κι έπειτα, με τον Στέφανο να κάνει μετά από αρκετή ώρα ένα break που του έδωσε αρκετή ψυχολογία στο 4ο game. Έτρεξε ένα σερί 5 κερδισμένων games στη σειρά και πήρε το σετ με 6-1, επιστρέφοντας με πολύ εντυπωσιακό τρόπο και πολύ καλύτερο τένις στο ματς.

Στο 4ο σετ ο Τσιτσιπάς ήταν ξανά απειλητικός, αλλά ο Munar πάλεψε με όλες τις δυνάμεις του για να μη χάσει τις δική του ευκαιρία για μια μεγάλη νίκη. Ο Ισπανός έσβησε διπλό break point για να προηγηθεί με 2-1, και μπορεί τελικά να υπέστη break στο 5ο game, αλλά απάντησε αμέσως και ισοφάρισε σε 3-3.

Προηγήθηκε έως και 4-3 ο Munar, πριν ο Στέφανος φέρει και αυτό το σετ στο μέρος του, χάρη σε ένα πολύ σημαντικό break το 9ο game, που τον έφερε μπροστά με 5-4. Κέρδισε τους 9 από τους 11 τελευταίους πόντους του σετ ο Έλληνας τενίστας, για να στείλει το ματς σε 5ο σετ.

Στο αποφασιστικό σετ και η κούραση έπαιξε το ρόλο της, με τους δυο παίκτες να δείχνουν διατεθειμένοι να κρατήσουν όσο πιο σύντομα γίνεται τα service games τους. Αντάλλαξαν από τρια service games μέχρι να έρθει το μοναδικό και καθοριστικό break του σετ από τον Στέφανο στο 7ο game, που τον έβαλε μπροστά με 4-3.

Ο Στέφανος, ο οποίος στον τελικό του Αμβούργου δεν κατάφερε να κλείσει το ματς στο σερβίς του στο 5-4 του 3ου σετ, αυτή τη φορά δε “λύγισε” από την πίεση και έμεινε μπροστά στο 5-3, ενώ επέστρεψε από το 15-30 στο 10ο game και “σφράγισε” τη μεγάλη ανατροπή, έπειτα από 3 ώρες και 12 λεπτά αγώνα στο Suzanne Lenglen.

Αφού κατάφερε να μείνει στο ταμπλό του φετινού Roland Garros, o Τσιτσιπάς τώρα θα πρέπει να ανασυγκροτηθεί και να γεμίσει τις μπαταρίες του για την Πέμπτη, που είναι το επόμενο ραντεβού του.

Θα αντιμετωπίσει τον Pablo Cuevas, με τον οποίο είχε παίξει και την προηγούμενη εβδομάδα στο Αμβούργο, σε έναν ωραίο και δυνατό αγώνα που κατάφερε να κερδίσει στα δυο σετ. Δεν έχει χάσει γενικά σετ από τον Ουρουγουανό, σε 3 αναμετρήσεις που έχουν παίξει μεταξύ τους.

Πηγή: Tennis News

Pin It on Pinterest

Shares
Share This