Επιλογή Σελίδας



Στα… χνάρια του 1968 και του 2018 θέλει να βαδίσει η ΑΕΚ που αύριο Πέμπτη (1/10, 18:30) αντιμετωπίζει την τσεχική Νίμπουρκ για τον τρίτο προημιτελικό του Final 8 του Basketball Champions League που φιλοξενείται χωρίς την παρουσία φιλάθλων στις εξέδρες, στο κλειστό γυμναστήριο του ΟΑΚΑ.

Η Ένωση το 1968 με τη νίκη της στο Παναθηναϊκό Στάδιο μπροστά σε 100.000 φιλάθλους επί της Σλάβια Πράγας (89-82) κατέκτησε το Κύπελλο Κυπελλούχων Ευρώπης, τον πρώτο ευρωπαϊκό τίτλο στην ιστορία του ελληνικού μπάσκετ. Ύστερα από 50 χρόνια, το 2018 η ΑΕΚ με την επικράτηση της στον τελικό του Φάιναλ Φορ του Champions League με αντίπαλο την Μονακό, στο κατάμεστο από 20.000 θεατές κλειστό του ΟΑΚΑ, πανηγύρισε το τρίτο ευρωπαϊκό τρόπαιο της.

Είχε μεσολαβεί η κατάκτηση του Κυπέλλου Σαπόρτα, το 2000 στην Λωζώνη με τη νίκη στον τελικό της Κίντερ Μπολόνια (83-76).

Ο προπονητής της ΑΕΚ, Ηλίας Παπαθεοδώρου δήλωσε για τον αυριανό προημιτελικό: «Θέλουμε να μπούμε και να δώσουμε τον καλύτερό μας εαυτό στο 100% και να παίξουμε καλό μπάσκετ. Θα μας λείψει πολύ ο κόσμος, αλλά δεν έχουμε επιλογή και αυτό είναι κάτι που επηρεάζει όλες τις ομάδες, άρα θα πρέπει να προσαρμοστούμε.

Αξίζουν συγχαρητήρια στο BCL που μας δίνει την ευκαιρία να τελειώσουμε τη σεζόν στο γήπεδο. Είναι ευκαιρία για μας να έχουμε μια καλή παρουσία. Παίζουμε απέναντι σε μια εξαιρετική ομάδα όπως έχει δείξει τα τελευταία χρόνια με καλό προπονητή και ξεκάθαρο πλάνο. Θα πρέπει λοιπόν να είμαστε απόλυτα συγκεντρωμένοι. Είναι πολύ σημαντικό να κοντρολάρουμε το παιχνίδι σε άμυνα και επίθεση. Όλες οι ομάδες είχαν λίγο χρόνο να προετοιμαστούν και για αυτό είναι πολύ βασικό να είμαστε πνευματικά έτοιμοι. Παίζουμε απέναντι σε μια από τις καλύτερες ομάδες της διοργάνωσης όσον αφορά την αμυντική της λειτουργία.

Ο Σλότερ μας έλειψε πολύ τις τελευταίες 20 μέρες και είναι από τους πλέον κομβικούς μας παίκτες. Έχουμε προσπαθήσει να διορθώσουμε κάποιες τελευταίες λεπτομέρειες το αποτέλεσμα θα το δούμε αύριο στο γήπεδο».

«Τα πάντα για να κάνουμε περήφανο τον κόσμο μας»

Ο αρχηγός της ΑΕΚ Νίκος Ζήσης τόνισε: «Πολύ μεγάλη ευκαιρία για μας να παίζουμε σε ένα τόσο σημαντικό τουρνουά στην Αθήνα και είναι ιδιαίτερη η χαρά μας που θα αγωνιστούμε απέναντι σε πολύ καλές ομάδες. Βλέπουμε ξεχωριστά το κάθε παιχνίδι ενώ γνωρίζουμε ότι οι συνθήκες είναι ιδιαίτερες. Δεν θα έχουμε τον κόσμο μας της ΑΕΚ δίπλα μας και αυτό μας λυπεί, αλλά θα κάνουμε τα πάντα για να τον κάνουμε περήφανο.

Έχουμε την εμπειρία να ανταποκριθούμε σε τέτοια παιχνίδια όσο και αν οι συνθήκες είναι δύσκολες και ιδιαίτερα με την απουσία του κόσμου. Είναι καλύτερα ακόμα και να παίζεις μπροστά στο κοινό του αντιπάλου σου από το να αγωνίζεσαι μπροστά σε άδεις κερκίδες, όμως πρέπει να προσαρμοστούμε.

Πάντα σε τέτοια τουρνουά το πρώτο παιχνίδι είναι πολύ σημαντικό. Απέναντι μάλιστα σε μια ομάδα που έχει παίκτες της εθνικής Τσεχίας που είδαμε πόσο καλά πήγε στο τελευταίο παγκόσμιο κύπελλο. Έχει και τον ίδιο προπονητή, άρα θα πρέπει να είμαστε απόλυτα συγκεντρωμένοι και χρειάζεται ένα πολύ καλό παιχνίδι από εμάς για να φτάσουμε στη νίκη».

Pin It on Pinterest

Shares
Share This