Επιλογή Σελίδας



Ο Lewis Hamilton ήταν ο μεγάλος νικητής στο GP του Eifel έπειτα από την εγκατάλειψη του Valtteri Bottas και χωρίς να δεχθεί ιδιαίτερη πίεση από τον Max Verstappen όπου τερμάτισε στην 2η θέση. Ωστόσο πίσω από τους δύο πρωτοπόρους τα γεγονότα ήταν αρκετά με εντυπωσιακές μάχες από όλους τους οδηγούς.

Ο αγώνας του Nurburgring είναι ο 8ος του πρωταθλήματος από τους 17 συνολικά, με τις θερμοκρασίες στην πίστα να είναι αρκετά χαμηλές και να επηρεάζουν την απόδοση των μονοθέσιων τόσο στις ελεύθερες δοκιμές όσο και στις κατατακτήριες.

Πολύ καλή εκκίνηση από τις δύο Mercedes με τον Valtteri Bottas να κρατάει την 1η θέση έπειτα από την προσπάθεια του Lewis Hamilton να τον προσπεράσει στην 1η στροφή. Κερδισμένος της εκκίνησης ήταν ο Antonio Giovinazzi καθώς ανέβηκε στην 11η θέση ενώ ο Ricciardo προσπέρασε τον Albon στον 1ο γύρο.

Στον 9ο γύρο ο Ricciardo κατάφερε να περάσει τον Leclerc ανεβαίνοντας στην 4η θέση με τους υπόλοιπους οδηγούς να κυνηγούν τον Μονεγάσκο. Ο Albon ήταν ο οδηγός που μπήκε πρώτος στα pit βάζοντας την μεσαία γόμα ενώ την εμφάνιση της φαίνεται να κάνει η βροχή με κάποιες ψυχάλες.

Ο Vettel στον 11ο γύρο έκανε ένα εντυπωσιακό φρενάρισμα ενώ κατάφερε να βρεθεί και πάλι στην πίστα έπειτα από την σύντομη έξοδο του. Την ίδια ώρα στην κορυφή ο Lewis Hamilton προσπέρασε τον Bottas μετά από το μπλοκάρισμα του Φινλανδού στην πρώτη στροφή μπαίνοντας στα pit stop όπου βρέθηκε στην 4η θέση επιστρέφοντας στην πίστα.

Στον 15ο γύρο ο Russel εγκατέλειψε από την επαφή του με τον Kimi Raikkonen καθώς ο Φιλανδός έπεσε επάνω στο μονοθέσιο της Williams, με τους αγωνοδίκες να αποφασίζουν ποινή 10 δευτερολέπτων. Αυτό έφερε την παρουσία του Virual Safety Car (VSC) μέχρι να απομακρυνθεί το μονοθέσιο. Έναν γύρο αργότερα ο Albon είχε επαφή με τον Kvyat με το μονοθέσιο του Ρώσσου να χάνει την μπροστινή αεροτομή και να γεμίζει θραύσματα στο τελευταίο κομμάτι της πίστας.

Στον 18 γύρο ο Bottas δήλωσε ότι έχανε ισχύ πέφτοντας στην 5η θέση και έτσι αναγκάστηκε να εγκαταλείψει. Στον 20ο γύρο ο Hamilton προηγείται με τον Verstappen να ακολουθεί στην 2η θέση με 3 δευτερόλεπτα διαφορά.

Ο Ocon αναγκάστηκε να εγκαταλείψει έπειτα από τα υδραυλικά προβλήματα που είχε στο μονοθέσιο του, με τον Albon να δέχεται ποινή 5 δευτερολέπτων και να εγκαταλείπει και αυτός στον 25ο γύρο λόγο προβλήματος στον κινητήρα.

Ο Leclerc θα περάσει τον Gasly στον 29ο γύρο και στον 30 γύρο θα βρεθεί στην 5η θέση, με τον Norris να μένει 30 γύρους στην πίστα με τα ίδια ελαστικά και να πραγματοποιεί το πρώτο του pit stop στον 31 γύρο, επιστρέφοντας στην 6η θέση με τον Perez να τον προσπερνάει εύκολα. O Norris φάνηκε να διαμαρτύρεται έντονα στους μηχανικούς του λόγο μειωμένης ισχύς στην απόδοση στο μονοθέσιο του.

Στον 36ο γύρο ο Perez θα προσπεράσει τον Leclerc με τον Μεξικανό να ανεβαίνει στην 4η θέση, και τον Leclerc να μπαίνει στα pit stop για αλλαγή ελαστικών.

Με 22 γύρους να απομένουν ο Hamilton προηγείται με τον Verstappen 2ο και τον Ricciardo στην 3η θέση με πάνω από 1 λεπτό διαφορά από τους πρώτους. Ο Hamilton άνοιξε την διαφορά του στα 10 δευτερόλεπτα, όπου την ίδια ώρα ο Perez πλησιάζει τον Ricciardo στην 3η θέση.

Ο Norris αναγκάστηκε να εγκαταλείψει έπειτα από πρόβλημα στον κινητήρα στον 45ο γύρο με το αυτοκίνητο ασφαλείας να κάνει την εμφάνιση του και τους οδηγούς να μπαίνουν για pit stop.

Με την αποχώρηση του αυτοκινήτου ασφαλείας και 10 γύρους να απομένουν ο Gasly προσπέρασε τον Leclerc και βρέθηκε στην 6η θέση, ενώ στην 10αδα βρίσκονται οι Grosjean, Giovinazzi. Ο Hulkenberg βρίσκεται στην 8η θέση με 6 γύροι να απομένουν.

Μέχρι το τέλος του αγώνα δεν είχαμε κάποια σημαντική αλλαγή με τον Hamilton να σπάει φθάνει τις 91 νίκες. Ο Verstappen βρέθηκε στην 2η θέση με τον Ricciardo να ακολουθεί στην 3η. Ο Perez τερμάτισε 4ος με την άλλη Racing Poinit του Nico Hulkenberg να τερματίζει στην 8η θέση. Βαθμούς μετά από καιρό είδαν οι Grosjean και Giovinazzi.

Οδηγός της ημέρας ψηφίστηκε ο Nico Hulkenberg, με τον ταχύτερο γύρο του αγώνα να τον πραγματοποιεί ο Max Verstappen. Επόμενος αγώνας είναι το GP της Πορτογαλίας στις 23-25 Οκτωβρίου.

FORMULA 1 ARAMCO GROSSER PREIS DER EIFEL 2020 – RACE RESULT

2020 Driver Standings

POS DRIVER NATIONALITY CAR PTS
1 Lewis Hamilton GBR MERCEDES 230
2 Valtteri Bottas FIN MERCEDES 161
3 Max Verstappen NED RED BULL RACING HONDA 147
4 Daniel Ricciardo AUS RENAULT 78
5 Sergio Perez MEX RACING POINT BWT MERCEDES 68
6 Lando Norris GBR MCLAREN RENAULT 65
7 Alexander Albon THA RED BULL RACING HONDA 64
8 Charles Leclerc MON FERRARI 63
9 Lance Stroll CAN RACING POINT BWT MERCEDES 57
10 Pierre Gasly FRA ALPHATAURI HONDA 53
11 Carlos Sainz ESP MCLAREN RENAULT 51
12 Esteban Ocon FRA RENAULT 36
13 Sebastian Vettel GER FERRARI 17
14 Daniil Kvyat RUS ALPHATAURI HONDA 14
15 Nico Hulkenberg GER RACING POINT BWT MERCEDES 10
16 Antonio Giovinazzi ITA ALFA ROMEO RACING FERRARI 3
17 Kimi Räikkönen FIN ALFA ROMEO RACING FERRARI 2
18 Romain Grosjean FRA HAAS FERRARI 2
19 Kevin Magnussen DEN HAAS FERRARI 1
20 Nicholas Latifi CAN WILLIAMS MERCEDES 0
21 George Russell GBR WILLIAMS MERCEDES 0

2020 Constructor Standings

POS TEAM PTS
1 MERCEDES 391
2 RED BULL RACING HONDA 211
3 RACING POINT BWT MERCEDES 120
4 MCLAREN RENAULT 116
5 RENAULT 114
6 FERRARI 80
7 ALPHATAURI HONDA 67
8 ALFA ROMEO RACING FERRARI 5
9 HAAS FERRARI 3
10 WILLIAMS MERCEDES 0

Pin It on Pinterest

Shares
Share This