Επιλογή Σελίδας

Τεράστια νίκη με 0-1 πήρε ο ΑΟ Σελλάνων περνώντας με “διπλό” από τα Μετέωρα στην έναρξη του πρωταθλήματος της Γ Εθνικής.

Το χρυσό γκολ για τους κυανόλευκους σημείωσε ο Τσιάτας στο 27′ με απευθείας εκτέλεση φάουλ. Εκτός από τους τρεις βαθμούς, ο ΑΟ Σελλάνων εξασφάλισε και πολύτιμο χρόνο καθώς ξεκίνησε πολύ αργά προετοιμασία.

Η ομάδα του Γιάννη Μπουρνάκα εμφάνισε αρκετά καλά στοιχεία, αλλά και αδυναμίες που λίγο-πολύ αναμένονταν όπως η έλλειψη ρυθμού και συνοχής. Αδυναμίες που φάνηκαν κυρίως στο δεύτερο ημίχρονο και σχετίζονται αποκλειστικά σχεδόν με το μικρό χρόνο προετοιμασίας. Αλλωστε, τα Σέλλανα είχαν στα πόδια τους μόλις ένα φιλικό παιχνίδι και αυτό ήταν το δεύτερο. Ο προπονητής συνεπώς είναι υποχρεωμένος να μοντάρει την 11αδα μέσα από τα επίσημα ματς.

Διστακτικά μπήκε στα πρώτα λεπτά της αναμέτρησης ο ΑΟ Σελλάνων με τους γηπεδούχους να προσπαθούν να γίνουν απειλητικοί κυρίως με τον Απ. Τεντολουρη.

Μόλις στο 3′ ο μέσος των Μετεώρων πέρασε μια ωραία κάθετη αλλά ο επόπτης υπέδειξε οφσάιντ τον Γεωργάκη που έφευγε απέναντι από τον Τσιάρα. Όσο πέρναγαν τα λεπτά οι ποδοσφαιριστές του Γιάννη Μπουρνάκα πατούσαν καλύτερα στο γήπεδο και γρήγορα ισορρόπησαν. Στο 11 μάλιστα απείλησαν πρώτη φορά όταν το ξαφνικό σουτ του Πρισακάρου, που ήταν ιδιαίτερα κινητικός, έφυγε μόλις άουτ.

Στο 23′ έγινε η φάση που σημάδεψε τον αγώνα. Ο Χάδιαρης –που όσο είχε δυνάμεις ήταν ο κορυφαίος στο χώρο του κέντρου και εκ των κορυφαίων του αγώνα- έκλεψε στην μεσαία γραμμή πασάροντας κάθετα με τη…μία στον Πρισακάρου. Ο φορ των Σελλάνων πέρασε και τον τερματοφύλακα Ντάσκα που την ώρα της εξόδου τον ανέτρεψε. Ο διαιτητής της αναμέτρησης έδειξε σωστά την κόκκινη και το φάουλ λίγα μέτρα έξω από την περιοχή.

Την εκτέλεση του φάουλ ανέλαβε στο 27′ ο Τσιάτας θυμίζοντας… Τσιάρτα, στέλνοντας τη μπάλα στο παραθυράκι του νεοεισελθόντα Γκουλιώνη κάνοντας το 0-1. Από εκεί και πέρα ο ΑΟ Σελλάνων διαχειρίστηκε σωστά το παιχνίδι πηγαίνοντας στα αποδυτήρια με το σκορ υπέρ του.

Με διάθεση να πιέσει, παρότι με αριθμητικό μειονεκτήματα, μπήκε στο δεύτερο ημίχρονο ο ΑΣ Μετέωρα. Και λίγο έλλειψε να ισοφαρίσει εκμεταλλευόμενος δύο λάθος αντιδράσεις του τερματοφύλακα, αλλά και γενικότερα τη μικρή διάρκεια προετοιμασίας των φιλοξενούμενων.

Στο 49 ο Τσιάρας στην προσπάθειά του να απομακρύνει …πάσαρε στον Αλμπάνη. Ο επιθετικός των Μετεώρων πλάσαρε αλλά ο πορτιέρο των Σελλάνων είχε φροντίσει να κλείσει καλά το οπτικό πεδίο του Αλμπάνη καταφέρνοντας σε πρώτο χρόνο να αποκρούσει και σε δεύτερο να αρπάξει την μπάλα και να την μπλοκάρει.

Ιδια σχεδόν φάση επαναλήφθηκε δυο λεπτά αργότερα με τον Τσιάρα να μην γίνεται τελικά μοιραίος καθώς και πάλι τα Μετέωρα δεν μπόρεσαν να εκμεταλλευθούν το λάθος αφού η άμυνα των κυανόλευκων κατάφερε να απομακρύνει.

Αυτές οι δυο φάσεις έδωσαν ψυχολογία στους γηπεδούχους που παρότι με δέκα παίχτες συνέχιζαν να πιέζουν. Αυτό σήμαινε όμως ότι άφηναν και ανοιχτούς χώρους.

Στο 55’ ο ΑΟ Σελλάνων θα μπορούσε να «κλειδώσει» τη νίκη όταν σε αντεπίθεση ο Φλώρος σούταρε συρτά από το ύψος της μεγάλης περιοχής η μπάλα χτύπησε στη ρίζα της κάθετης δοκού και…επέστρεψε στα χέρια του τερματοφύλακα.

Στο 63’ο Γιάννης Μπουρνάκας έκανε την πρώτη κίνηση από τον πάγκο βάζοντας τον Γεωργοσούλη αντί του Τζουμάκη.

Στο 67’ τα Μετέωρα έφτασαν μια ανάσα από το γκολ ισοφαρίζοντας τα…δοκάρια. Μετά από εκτέλεση φάουλ και σύγχυση στην κυανόλευκη άμυνα, ο Αλμπάνης που αποτελούσε την πιο σημαντική απειλή για τον ΑΟ Σελλάνων, βρέθηκε μέσα στη μεγάλη περιοχή και πλάγια αριστερά αλλά το σουτ που επιχείρησε κατέληξε στο κάθετο δοκάρι του Τσιάρα.

Στο 70’ πέρασε στο γήπεδο ο Παπαδόπουλος αντί του Πρισακάρου, ενώ στο 78΄ μετά από εκτέλεση φάουλ οι παίχτες των Μετεώρων πήραν την κεφαλιά αλλά ο Αλμπάνης κινούμενος στο δεύτερο δοκάρι δεν πρόλαβε να στείλει τη μπάλα στα δίχτυα.

Στο 81΄ ο Γιάννης Μπουρνάκας πόνταρε στην εμπειρία του Γόρδιου αλλάζοντας τον Τσουμάνη καθώς οι ποδοσφαιριστές του ΑΟ Σελλάνων δυσκολεύονταν να κρατήσουν τη μπάλα.

Οι κυανόλευκοι στα τελευταία λεπτά βρήκαν αρκετούς κενούς χώρους αλλά πότε η τελευταία πάσα «χάλαγε» την αντεπίθεση ή η τελική προσπάθεια ήταν άστοχη.

Οι συνθέσεις των ομάδων

Μετέωρα ΑΣ: Ντάσκας, Τσιγαρίδας, Μερτσιώτης, Γκόβαρης, Ρόμπος, Φωτίκας (80′ Μαλάκος), Χ. Παπαευθυμίου (25′ Γκουλιώνης), Π. Παπαευθυμίου, Ψύρρας (43′ Αλμπάνης), Τεντολούρης, Γεωργάκης.

ΑΟ Σελλάνων: Τσιάρας, Τσαλταπασίδης, Ποτόσογλου, Καρλιάμπας, Κορομηλάς, Χάδιαρης, Φλώρος, Τζουμάκης (63′ Γεωργοσούλης), Πρισακάρου (70′ Παπαδόπουλος), Τσιάτας, Τσουμανης (81′ Γόρδιος).

Πηγή: Καρδίτσα Press

Pin It on Pinterest

Shares
Share This