Επιλογή Σελίδας

Το Champions League επιστρέφει πανέτοιμο να μας εντυπωσιάσει! Η αντίστροφη άρχισε στην πιο… περίεργη διοργάνωση των τελευταίων ετών. Τ΄ αστέρια όμως είναι έτοιμα να λάμψουν!

Σσς… αρχίζει! Εννέα εβδομάδες μετά την κατάκτηση του 6ου ευρωπαϊκού τροπαίου της Μπάγερν, το Champions League επιστρέφει και μας κάνει τη ζωή συναρπαστικότερη. Στις 20 Οκτωβρίου έχουμε σέντρα στην κορυφαία διασυλλογική διοργάνωση και στις 9 Δεκεμβρίου θα ξέρουμε τις 16 κορυφαίες. Οι αγώνες θα είναι διαδοχικοί, μιας και ο κορονοϊός δεν αφήνει περιθώρια για… καθυστερήσεις. Ο τελικός αναμένεται να διεξαχθεί στην Κωνσταντινούπολη στις 29 Μαΐου.  

Οι οκτώ όμιλοι του Champions League

1ος όμιλος: Μπάγερν Μονάχου, Ατλέτικο Μαδρίτης, Σάλτσμπουργκ, Λοκομοτίβ Μόσχας.
2ος όμιλος: Ρεάλ Μαδρίτης, Σαχτάρ Ντόνετσκ, Ίντερ, Γκλάντμπαχ.
3ος όμιλος: Πόρτο, Μάντσεστερ Σίτι, Ολυμπιακός, Μαρσέιγ.
4ος όμιλος: Λίβερπουλ, Άγιαξ, Αταλάντα, Μίντιλαντ.
5ος όμιλος: Σεβίλλη, Τσέλσι, Κράσνονταρ, Ρεν.
6ος όμιλος: Ζενίτ Αγίας Πετρούπολης, Μπορούσια Ντόρτμουντ, Λάτσιο, Μπριζ.
7ος όμιλος: Γιουβέντους, Μπαρτσελόνα, Ντιναμό Κιέβου, Φερεντσβάρος.
8ος όμιλος: Παρί Σεν Ζερμέν, Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ, Λειψία, Μπασακσεχίρ.

Τι μας ενθουσίασε περισσότερο από την κλήρωση;

Η καλύτερη αναμέτρηση στη φάση των ομίλων είναι στο πρώτο γκρουπ με Μπάγερν εναντίον της Ατλέτικο. Οι Λουίς Σουάρες και Ζοάο Φέλιξ απέναντι στην Μπάγερν θα είναι κάτι το συναρπαστικό. Σαν ένα αγωνιστικό… θρίλερ.
Μόνο αυτό; Θα περιμένουμε λίγες εβδομάδες να δούμε τον Κριστιάνο εναντίον του Μέσι, μιας και Πορτογάλος θα είναι… καραντίνα στο πρώτο ραντεβού. Γιουβέντους – Μπαρτσελόνα είναι στα μεγάλα ματς της φάσης των ομίλων και ανυπομονούμε να αρχίσουμε την κουβέντα για το «Ποιος είναι καλύτερος παίκτης στον κόσμο». Είναι η μεγάλη ευκαιρία να δούμε δύο κορυφαίους παίκτες ξανά και σε αυτή τη φάση της καριέρας τους κάθε τέτοια ευκαιρία πρέπει να εκτιμάται.

Μας άρεσε πολύ το 4ο γκρουπ με Λίβερπουλ, Άγιαξ, Αταλάντα και Μίντιλαντ. Ένας συνδυασμός των πιο έξυπνων ομάδων. Μία… μείξη του total football, της ανάδειξης νέων παικτών, του θεάματος και των γκολ.
Το βλέμμα φυσικά και στον Ολυμπιακό! Είναι όμιλος που μπορούν να συμβούν τα πάντα! Ένα τεράστια φαβορί για την κορυφή, η Σίτι και τρεις για… μια θέση! Ο έμπειρος Ολυμπιακός, οι αποδυναμωμένοι, αλλά ικανοί για τα πάντα «Δράκοι» και οι σκληροτράχηλοι Μασσαλοί. Αν οι Πειραιώτες μπουν με το δεξί, τότε θα έχουν κάνει ένα σημαντικό βήμα για τη 2η θέση. 

Η Γιουνάιτεντ θα περάσει από τον όμιλό της;

Όχι. Η Παρί είναι πιο δυνατή και η Λειψία θα είναι ανώτερη, πιο έξυπνη και πιο εκρηκτική.  Θα πρέπει η Γιουνάιτεντ να σκεφτεί και την πιθανότητα απογοήτευσης. Αυτή είναι η μια άποψη…Η Γιουνάιτεντ έχει μία ευκαιρία να… αποδράσει από το γκρουπ της όμως πολλά θα εξαρτηθούν από τη διαφορά τερμάτων, το τι θα γίνει στο ματς στην Τουρκία με τη Μπασακσεχίρ αλλά και τι θα κάνει εκτός έδρας με την Παρί. Δεν εξαρτάται πάντως σε σημαντικό βαθμό από τα πόδια των παικτών της. Η παρουσία του Καβάνι και του Μπρούνο Φερνάντες υπόσχεται… γκολ, αλλά η άμυνα είναι «παιδική χαρά». Για να προκριθεί η Μάντσεστερ πρέπει να στηριχθεί στην προσωπικότητα των παικτών της και όχι στον προπονητής της. 

Υπάρχουν άλλες αγγλικές ομάδες να κινδυνεύουν με πρόωρο αποκλεισμό;

Η Λίβερπουλ εύκολα ή δύσκολα θα περάσει τη φάση, παρά την απώλεια του Φαν Ντάικ. Σε έναν τόσο επιθετικό όμιλο, έχει το πλεονέκτημα. Η Σίτι είναι το απόλυτο φαβορί στον όμιλο της και η Τσέλσι μπορεί να αφήσει εκτός Ρεν, Σεβίλλη και Κράσνονταρ. Ο Λάμπαρντ δεν θα αφήσει την ομάδα να παρουσιαστεί χωρίς πάθος, γιατί γνωρίζει καλά πως θα γίνει ζημιά. Η επιθετική δύναμη της Τσέλσι θα καλύψει τα αμυντικά της κενά.

Υπάρχουν μεγάλες ομάδες που θα… υποφέρουν;

Αν κάποιος προπονητής δεν έδειξε χαρούμενος με την κλήρωση, αυτός ήταν ο Αντόνιο Κόντε! Με Ρεάλ Μαδρίτης, Σαχτάρ και Γκλάντμπαχ τα πράγματα δεν είναι τόσο ρόδινα. Και το μομέντουμ δεν ευνοεί την Ίντερ. Η Πόρτο των δυο Πρωταθλητριών θα τα βρει σκούρα στον όμιλο. Ολυμπιακός και Μαρσέιγ υπόσχονται δύσκολες αναμετρήσεις, ενώ η απώλεια των Περέιρα, Τέλες κάνει τη ζωή του Κονσεϊσάο δυσκολότερη. 
Οι συνθήκες είναι τέτοιες που γενικά το ευρωπαϊκό ποδόσφαιρο έχει επηρεαστεί. Πέρσι τα δεδομένα επίσης δεν ήταν τα συνήθη ειδικά προς το τέλος και τα ημιτελικά. Ωστόσο πολύ δύσκολα θα σταματήσει κανείς Μπαρτσελόνα, Ρεάλ Μαδρίτης, Γιουβέντους και Μπάγερν.

Ποιον παίκτη ανυπομονείτε να δείτε στη διοργάνωση;

Τον Μέσι, ίσως η τελευταία ευκαιρία του να πάρει Champions League ξανά. Να πει το δικό του δυνατό… αντίο στη Μπαρτσελόνα. Είμαστε ενθουσιασμένοι που θα δούμε τον Τζέιντον Σάντσο. Είναι η μεγάλη του ευκαιρία για να κάνει τη… Γιουνάιτεντ να δαπανήσει 100+ εκατομμύρια ευρώ για να τον αποκτήσει. Ο Παγιέ της Μαρσέιγ, ο Καμαβινγκά της Ρεν, ο Τουράμ της Γλάντμπαχ, ο Μπέλινγκχαμ της Ντόρτμουντ και φυσικά ο Ελ Αραμπί.
Τον Χάαλαντ τον έχουμε στο μυαλό μας από τι έκανε στον όμιλο με τη Σάλτσμπουργκ και μετά πήρε μεταγραφή στη Ντόρτμουντ. Θα μας ενθουσιάσει ξανά; Και τι γίνεται με τον Ανσού Φατί; Ο μικρός θα σταθεί στο πλευρό του Μέσι

Το φετινό Champions League θα είναι καλύτερο εάν…

Θα είναι πιο καλό εάν έχει φιλάθλους στο πιο μεγάλο διάστημά του. Τα ματς χρειάζονται κόσμο και καλή ατμόσφαιρα. Ας υπάρχει κόσμος έστω και στα τελευταία ματς. Αν έχουμε καλύτερο VAR και επίσης καλύτερη αντιμετώπιση των φάσεων και ειδικά με τα χέρια. Πλάκα ή όχι; Για να πάμε στα σοβαρά το ποδόσφαιρο θέλει φιλάθλους. Θέλουμε να δω ξανά σημαίες, οργανωμένους στα γήπεδα και σε έδρες όπως το Άνφιλντ, το Σαν Σίρο και το Μπερναμπέου, το «Καραϊσκάκης», το Signal-Iduna-Park. Χωρίς φιλάθλους δεν υπάρχει κανονικότητα. Θα είναι καλύτερο, αν Ρονάλντο και Μέσι είναι όσο πιο αποδοτικοί γίνεται και προσφέρουν το αναμενόμενο θέαμα. 

Ποιος θα το κερδίσει;

Οι αναλυτές τονίζουν πως Νεϊμάρ και Μπαπέ θα πάνε μέχρι την κατάκτηση του τίτλου. Πλησίασαν αρκετά πέρσι, αλλά λύγισαν στο τέλος. Φέτος έχουν και την ωριμότητα να το πράξουν. Κάποιοι υποστηρίζουν πως θα το κερδίσει η ομάδα που θα έχει τους πιο ετοιμοπόλεμους παίκτες από τον Γενάρη και μετά. Λίβερπουλ χωρίς Φαν Ντάικ; Μάλλον Σίτι… Φέτος πάντως ο Πεπ θα μάθει να είναι πιο χαλαρός. Θα είναι μία παράξενη σεζόν με πολύ πιεσμένο πρόγραμμα. Η ομάδα που θα είναι πιο… φρέσκια και με βάθος στο ρόστερ θα τα καταφέρει. Λέτε να κάνει το back to back η Μπάγερν; Πάντως, τα τελευταία χρόνια συνήθως ένας νέος τεχνικός κερδίζει τον θεσμό στον πρώτο του χρόνο. Το πιο κοντινό στον Ζιντάν φέτος είναι ο Πίρλο της Γιουβέντους.

πηγή: planetfootball – gazzetta.gr

Pin It on Pinterest

Shares
Share This