Επιλογή Σελίδας



Της Νίκης Μπάκουλη

Τo Αthletic είχε εκπροσώπους στη ‘φούσκα’ του Ορλάντο, όπου ολοκλήρωσε τη σεζόν 2019-20 το ΝΒΑ. Αυτοί είχαν χρόνο -και προφανώς διάθεση- να μιλήσουν με ατζέντηδες που επίσης, ήταν στη Disney World, οι οποίοι γενικά αποφεύγουν να μιλούν δημοσίως -ενώ είναι αυτοί που διαμορφώνουν καταστάσεις στην κορυφαία λίγκα. Είναι και εκείνοι που ξέρουν ό,τι συμβαίνει στο παρασκήνιο, όχι από επαγγελματική διαστροφή, αλλά γιατί πρέπει να γνωρίζουν όσα γίνονται, για να καταλήξουν στη λίστα με τα αιτήματα που καταθέτουν σε όποιους θέλουν τους πελάτες τους -όπως και πού αυτοί θα ευεργετηθούν περισσότερο.

Μεταξύ των ερωτήσεων που έθεσε το αμερικανικό μέσο στους εκπροσώπους των παικτών που για να μιλήσουν ειλικρινώς, ζήτησαν να μην αναφερθούν τα ονόματα τους ήταν αν θα μείνει ο Γιάννης Αντετοκούνμπο στους Μπακς.

Εκ των 20 που κατέθεσαν άποψη σε αυτό που το λες και έρευνα, οι 18 είπαν πως ο Greek Freak θα μείνει στο Μιλγουόκι, ένας είπε ότι θα φύγει και υπήρχε και ένα ΔΞ/ΔΑ.

Πάμε να δούμε και τις αιτιολογίες.

Ό,τι λέει δημοσίως αφορούν το ότι θα μείνει. Κλίνω στο να τον πιστέψω, αλλά γνωρίζω και πολύ καλά πως αυτά τα πράγματα αλλάζουν από τη μια μέρα στην άλλη. Είναι άνθρωπο. Όχι μηχανές. Θα έδινα λοιπόν, ένα 70% στο ότι θα μείνει”.

“Για όποιον άλλον NBAer είναι του επιπέδου του, θα έλεγα πως θα φύγει. Εν προκειμένω, πιστεύω ότι θα μείνει”.

“Θα είναι καλό για τη λίγκα να μείνει στο Μιλγουόκι”.

“Θα ολοκληρώσει το συμβόλαιο που έχει με τους Μπακς -έως το 2021- και μετά θα τους δώσει την ευκαιρία να ‘χτίσουν’ πάνω του, με ταλαντούχους παίκτες. Το φυσικό του ένστικτο πιστεύω πως του ορίζει να μείνει. Όπως πιστεύω ότι δέχεται πίεση από εξωγενείς παράγοντες, στην οποία θα αντιδράσει σύντομα. Σίγουρα το Μιλγουόκι θα πρέπει να εμφανίσει σουτέρ γύρω του”.

“Τον βλέπω στη Νέα Υόρκη, γιατί κανείς δεν μπορεί να είναι τόσο κακός για πάντα. Αλλά ειλικρινά πιστεύω πως θα μείνει στο Μιλγουόκι. Αν τώρα, μου ζητήσετε να βάλω στοίχημα, θα βάλω χρήματα στην έξοδο του -και τη συμφωνία με μια μεγαλύτερη ‘αγορά΄”.

“Δεν πιστεύω πως είναι ο άνθρωπος που φεύγει. Είναι δυο φορές MVP. Είναι αυτός που θέλει την ομάδα του να ‘χτίσει’ γύρω του. Δεν θα πάει κάπου αλλού για να γίνει η βοηθητική μονάδα κάποιου άλλου. Θα κάνει άλλους παίκτες να πάνε εκεί όπου είναι αυτός και να τον βοηθήσουν. Και μιλάμε για 1/4 του δισεκατομμυρίου δολαρίων”.

“Με όσα συμβαίνουν στον κόσμο και την οικονομία του μπάσκετ, το συμβόλαιο που θα του προσφέρουν θα είναι τόσο μεγάλο που δύσκολα θα μπορεί να το αρνηθεί. Μπορείτε να δείτε το μονοπάτι του προς την επιτυχία. Δεν είναι τόσο δύσκολο. Δεν είναι σαν τον Τζον Ουόλ, όταν ήταν στην Ουάσινγκτον. Στο Μιλγουόκι έχουν κάνει τη δύσκολη δουλειά. Τώρα τους μένει να βελτιώσουν ό,τι έχουν γύρω του. Δεν πιστεύω ότι θα φύγει”.

Ας δούμε και τι άλλο είχαν να πουν οι ατζέντηδες για τους Μπακς.

‘Ποιος οργανισμός χρειάζεται μια μεγάλη κίνηση αυτήν την offseason’

Οι 6.5 ψήφισαν ‘Φιλαδέλφεια’, 5.5 το Μιλγουόκι και από ένας του Ατλάντα, Ντάλας, Χιούστον, Μινεσότα, Πόρτλαντ και Ντένβερ. Όσοι προτίμησαν τους Σίξερς συμφώνησαν πως “είναι στη φάση του make it or break it’ για όλους”. Για την παρέα του διεθνούς Έλληνας εξήγησαν πως “παίζουν στις καθυστερήσεις με τον Γιάννη. Διακυβεύονται πολλά. Αν χάσουν αυτόν τον τύπο, θα χάσουν και τις πιθανότητες που ‘χουν για να πάρουν τίτλο. Και εκείνος θέλει να τους δει να κάνουν βελτιωτικές κινήσεις. Νομίζω ο Κρις Πολ είναι μια λύση, ενώ πρέπει να βρουν τις άκρες τους και στο οικονομικό επίπεδο. Οι Μπακς έχουν να χάσουν τα περισσότερα. Ξεκάθαρα θέλουν να διεκδικήσουν το τρόπαιο, αλλά δεν έχουν βρει το πώς θα προκριθούν στους τελικούς”.

‘Ποιος high profile παίκτης περιμένεις πως θα αλλάξει ομάδα;’

Οι 5 ανέφεραν τον Κρις Πολ, 3.5 τον Μπράντλι Μπιλ (έχει άλλα τρία χρόνια συμβόλαιο με τους Ουίζαρντς ‘και σε κάποιο σημείο αναμένεται να γίνει ανταλλαγή’), 2 προτίμησαν τον Βίκτορ Ολαντίπο (“δεν είναι σούπερ σταρ -ανεξάρτητα από το αν πιστεύει πως είναι- και ανήκει στην τέταρτη καλύτερη ομάδα. Δύσκολα θα βρει τα λεφτά που πιστεύει ότι αξίζει”. Από μια ψήφο πήραν οι Μπλέικ Γκρίφιν και Καγουάι Λέοναρντ (αυτός που προτίμησε τον Claw εξήγησε πως “άκουσα ότι οι Κλίπερς θα διαλύσουν το ρόστερ”). Από 0.5 πήραν οι Αντετοκούνμπο, ΝτεΜαρ ΝτεΡόζαν, Τζέραμι Γκραντ, Τζρου Χόλιντεϊ, Κάιλ Λάουρι, Μπεν Σίμονς, Μάιλς Τέρνερ, Φρεντ βανΦλιτ και Ράσελ Ουέστμπρουκ.

‘Ποιοι απέτυχαν πιο πολύ στη ‘φούσκα’

Δύο ψήφους πήρε Μάικ Μπουντενλχόζερ, ο άνθρωπος που τελικά ήταν πίσω από τη νέα αποτυχία των ‘Ελαφιών’. Όπως εξήγησαν οι ατζέντηδες “είναι ο καλύτερος προπονητής του ΝΒΑ, αλλά χωρίς αμφιβολία πρέπει να προσαρμοστεί στα playoffs -κρίνοντας από όσα έχει κάνει με την Ατλάντα και το Μιλγουόκι. Είδατε ποια είναι τα θέματα του. Είναι εξαιρετικός στην κανονική διάρκεια, αλλά δεν μπορεί να ανταποκριθεί στις άμεσες προσαρμογές που χρειάζονται στα playoffs. Οι Μπακς δεν άλλαξαν το παραμικρό στις σειρές που έδωσαν και αυτό ήταν έκπληξη”. Ξεχωριστά το Μιλγουόκι πήρε μια ψήφο. Δύο ατζέντηδες προτίμησαν τον Ντοκ Ρίβερς (που πια δεν είναι στους Κλίπερς -αφού απέτυχαν να φορέσουν το δαχτυλίδι ενώ ήταν στα φαβορί-, αλλά στους Σίξερς), ενώ δυο αναφορές είχε και ο Ράσελ Ουέστμπρουκ.

Πηγή: Contra

Pin It on Pinterest

Shares
Share This