Επιλογή Σελίδας



Ήταν το τελευταίο τουρνουά της Μαρίας Σάκκαρη για τη σεζόν του 2020 και τα πήγε εξαιρετικά, κερδίζοντας μεταξύ άλλων και το Νο.5 του κόσμου, Elina Svitolina, για να φτάσει έως τα ημιτελικά του J&T Banka Ostrava Open. Ο 2ος ημιτελικός της στη σεζόν και ο 9ος στην καριέρα της στο WTA Tour.

Η Victoria Azarenka ωστόσο πραγματοποίησε έναν συγκλονιστικό αγώνα σήμερα και παρά την τρομερή προσπάθεια της Μαρίας στο 2ο σετ να επιστρέψει, κατάφερε εν τέλει να φτάσει στη νίκη με 6-1, 6-3.

Ένα αποτέλεσμα που σίγουρα αδικεί την προσπάθειά της Ελληνίδας παίκτριας, αλλά αντικατοπτρίζει και το πόσο σοβαρά αντιμετώπισε το ματς η Azarenka, η οποία δεν ήθελε να επιτρέψει την παραμικρή αμφιβολία στη Σάκκαρη, που λίγο έλειψε να γίνει πραγματικά επικίνδυνη προς το τέλος του 2ου σετ.

Η Σάκκαρη ήταν επιθετική στα πρώτα λεπτά του αγώνα και είχε 4 ευκαιρίες για να “σπάσει” το σερβίς της Azarenka στο πρώτο κιόλας game, δεν τα κατάφερε όμως, με τη Λευκορωσίδα να “αντέχει” στην πίεση και να κερδίζει το game.

Ένα game που αποδείχτηκε πολύ σημαντικό, αφού η Azarenka έκανε το break στο αμέσως επόμενο και φάνηκε να φέρνει στα μέτρα της το ματς. Με love service game έφτασε στο 3-0 και με νέο break διεύρυνε κι άλλο το προβάδισμά της η Λευκορωσίδα, που “ξέφυγε” με 5-0 και τελικά έκλεισε το σετ στο 7ο game, κάνοντας το 6-1.

Η Σάκκαρη έχασε ευκαιρία να προηγηθεί και στο ξεκίνημα του 2ου σετ, στο οποίο είχε ένα game point αλλά δεν το εκμεταλλεύτηκε και η Azarenka στη 2η δική της ευκαιρία έκανε το break, ανοίγοντας με τον καλύτερο δυνατό τρόπο και το 2ο σετ.

Η συνέχεια ήταν λίγο πολύ η ίδια, με τη Σάκκαρη να είναι σε ανταγωνιστικό επίπεδο και να παίζει κατά διαστήματα πολύ καλό τένις, χωρίς όμως να έχει την απαραίτητη ουσία. Η Azarenka προηγήθηκε με 4-0, κερδίζοντας 4 γεμάτα games, με αποκορύφωμα το 4ο, το οποίο είχε 4 ισοπαλίες και η Σάκκαρη είχε 2 break points για να μειώσει.

Και στο 5ο game έγινε μάχη, με τη Σάκκαρη να σβήνει ένα ακόμα break point και να καταφέρνει να κερδίσει το πρώτο της game στο σετ, στο 3ο της game point! Ήταν πολύ σημαντικό game κυρίως επειδή απέτρεψε το 0-5, αλλά της έδωσε και μια νέα ελπίδα, ειδικά μετά το επόμενο game, στο οποίο “έσπασε” για 1η φορά τη Λευκορωσίδα και μάλιστα με love, για να μειώσει περισσότερο, σε 4-2.

Συνεχίζοντας να παίζει εξαιρετικά σε εκείνο το σημείο και να “στριμώχνει” την Azarenka με τα επιθετικά της χτυπήματα, η Σάκκαρη μείωσε με το σερβίς της σε 4-3 και είχε μια τεράστια ευκαιρία για να επιστρέψει για τα καλά στο ματς, καθώς προηγήθηκε με 0-30 και είχε break point στο επόμενο game, για την ισοφάριση!

Η Azarenka με αξιέπαινη ψυχραιμία βγήκε από τη δύσκολη θέση, κρατώντας το σερβίς της σε ένα game με 5 ισοπαλίες, για να φτάσει στο 5-3 και να υποχρεώσει τη Σάκκαρη να σερβίρει για την παραμονή της στο τουρνουά.

Είχε ακόμα ένα χαμένο game point για να μειώσει σε 5-4 η Ελληνίδα και η Vika έφτασε σε match point στο 9ο game, αξιοποιώντας την πρώτη της ευκαιρία, για να βάλει τέλος μέσα σε μεγάλη ανακούφιση στο παιχνίδι, έπειτα από 1 ώρα και 37 λεπτά μάχης.

Πηγή: Tennis News

Pin It on Pinterest

Shares
Share This