Επιλογή Σελίδας



Του Γιάννη Μάριου Παπαδόπουλου

Ο Lewis Hamilton είναι ο νέος «βασιλιάς» της Formula 1, καταφέρνοντας αυτό που πριν από μερικά χρόνια φάνταζε αδιανόητο…

Ότι πρόκειται για τον κορυφαίο πιλότο της γενιάς του, δεν μπορεί να το αμφισβητήσει κανείς. Είναι, άλλωστε, τόσο ισοπεδωτική η παρουσία του, ώστε και hater να είσαι, δεν μπορείς να μην του βγάλεις το καπέλο. Κι η αλήθεια είναι ότι δεν μπορείς να τον αμφισβητήσεις με όλα όσα έχει καταφέρει.

Ο Lewis Hamilton είναι ο νέος… Sir της Formula 1. Όταν πριν από οκτώ χρόνια άφηνε την σιγουριά του οικογενειακού περιβάλλοντος της McLaren για να εμπιστευτεί το project που του είχε παρουσιάσει ο Niki Lauda, ούτε κι ο ίδιος μπορούσε να φανταστεί πως στις 25 Οκτωβρίου του 2020 θα ξεπερνούσε σε νίκες τον κορυφαίο πιλότο όλων των εποχών στη Formula 1, τον Michael Schumacher.

Αυτά που έχει επιτύχει την τελευταία επταετία ο Βρετανός είναι απλά ασύλληπτα. Ναι, όλα αυτά τα χρόνια είχε το καλύτερο μονοθέσιο. Όμως το καλύτερο μονοθέσιο είχαν και οι teammates του. Κι αν δεν είχε εκείνο το σπασμένο μοτέρ στη Μαλαισία το 2016, τότε κανένας δεν θα τον είχε κερδίσει!

Ο κορυφαίος πιλότος με το κορυφαίο μονοθέσιο. Συνδυασμό ακαταμάχητος, ο οποίος οδηγεί στην επιτυχία. Κι όσο κι αν έχει εθιστεί σ’ αυτήν ο Hamilton, βρίσκει πάντα τον τρόπο να αποδείξει ότι θέλει να καταφέρει κι άλλα πράγματα στην καριέρα του.

Οι 92 νίκες είναι πολύ σημαντικές. Όπως θα είναι και οι 100, τις οποίες δεδομένα θα φτάσει οσονούπω ο Hamilton. Όπως θα φτάσει σε μερικές εβδομάδες και τα επτά Παγκόσμια Πρωταθλήματα του Michael Schumacher. Και ίσως και να τα ξεπεράσει, εάν δεν (τον)… φρενάρει (κάποιος) το 2021!

Το σημαντικότερο, όμως, είναι ότι σε έναν κόσμο που διαρκώς αλλάζει, ο Hamilton δείχνει απόλυτη προσαρμοστικότητα. Και εμπιστοσύνη σ’ αυτούς που τον περιβάλλουν. Κι αν γι’ αυτόν η McLaren ήταν η «οικογένεια» μέσα στην οποία βίωσε τις βασικές αγωνιστικές εμπειρίες του, η Mercedes είναι η «φαμίλια» στην οποία «ανδρώθηκε» και έγινε ο κορυφαίος της γενιάς του.

Κι όπως όλα δείχνουν, σύντομα και ο κορυφαίος όλων των εποχών, πάντοτε με βάση τους αριθμούς. Μιας και οδηγούς από ανόμοιες εποχές δεν μπορείς να τους βάλεις στην ίδια ζυγαριά…

Όπως και να ‘χει, ένα είναι σίφουρο: Lewis Hamilton, σ’ ευχαριστούμε που μας έδωσε την ευκαιρία να απολαύσουμε τα επιτεύγματά σου όλα αυτά τα χρόνια!

Πηγή: Car & Driver

Pin It on Pinterest

Shares
Share This