Επιλογή Σελίδας



Του Γιάννη Μάριου Παπαδόπουλου

Καμία διάθεση δεν έχει η Ferrari να συμφωνήσει σε «πάγωμα» της εξέλιξης των κινητήρων της Formula 1 από το 2022, προκειμένου να βοηθηθεί η Red Bull

Η αυστριακή ομάδα έχει επί της ουσίας «προειδοποιήσει» ότι εάν δεν βρεθεί λύση με το θέμα των κινητήρων, δεν αποκλείεται ακόμα και να αποχωρήσει από τη Formula 1. Η λύση αυτή θα μπορούσε να είναι το «πάγωμα» της εξέλιξης των μονάδων ισχύος από το 2022, προκειμένου η Red Bull να μπορέσει να επενδύσει στην εξαγορά των εγκαταστάσεων της Honda και να εξελίξει το δικό της μοτέρ.

«Είναι αλήθεια ότι το πάγωμα των κινητήρων είναι ένα θέμα που θα συζητηθεί στη συνάντηση των ομάδων, όμως δεν είμαι βέβαιος ότι η συζήτηση θα διαρκέσει πολύ» ξεκαθάρισε ο Mattia Binotto, ο οποίος θα εκπροσωπήσει τη «σκουντερία» στη σημερινή διαδικτυακή συνάντηση των επικεφαλής των ομάδων της Formula 1.

Και προσέθεσε: «Θεωρώ ότι είναι πιο σημαντικό πριν ξεκινήσουμε να μιλάμε για το 2022, να αποφασίσουμε για τους κινητήρες του 2026. Ποιο θα είναι το τεχνικό φορμάτ των κινητήρων του μέλλοντος; Ποια θα είναι τα κόστη; Ποια τεχνολογία θα εφαρμοστεί; Νομίζω πως αυτή είναι η προτεραιότητα μας κι όχι το πάγωμα των κινητήρων του 2022».

Πηγή: Car & Driver

Pin It on Pinterest

Shares
Share This