Επιλογή Σελίδας

Ο Μάρκους Ράσφορντ έγινε ο έκτος ποδοσφαιριστής της Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ, που πέτυχε τρία γκολ σε ένα ματς της κορυφαίας διασυλλογικής διοργάνωσης. Ο Δημοσθένης Γεωργακόπουλος θυμάται πότε τα κατάφεραν οι πέντε προηγούμενοι «κόκκινοι διάβολοι».

«Διαβολικά» χατ-τρικ στο Champions League

Άντι Κόουλ (vs Φέγενορντ)

Σαν «σίφουνας» είχε ξεκινήσει το Champions League της σεζόν 1997-98 η Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ. Στις τρεις πρώτες αγωνιστικές είχε κάνει το 3 στα 3 και στις 5 Νοεμβρίου αντιμετώπισε τη Φέγενορντ, στην Ολλανδία. Ο Άντι Κόουλ ήταν αυτός που «καθάρισε» για την ομάδα του Φέργκιουσον, καθώς πέτυχε και τα τρία γκολ των φιλοξενούμενων, στη νίκη τους με σκορ 3-1. Αυτή ήταν η πρώτη φορά στην ιστορία της διοργάνωσης, που παίκτης της Γιουνάιτεντ πέτυχε χατ-τρικ.

Άντι Κόουλ (vs Άντερλεχτ)
Με τον καλύτερο δυνατό τρόπο μπήκε στους ομίλους του Champions League η Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ, τη σεζόν 2000-01. Στην πρεμιέρα υποδέχθηκε την Άντερλεχτ, την οποία και φιλοδώρησε με πέντε τέρματα. Μεγάλος πρωταγωνιστής ήταν ο Άντι Κόουλ, ο οποίος πέτυχε τα τρία από τα πέντε γκολ της ομάδας του (τα άλλα δύο ο Έργουιν και ο Σέρινγχαμ), στο τελικό 5-1. Με αυτό το χατ-τρικ, ο Άγγλος παραμένει μέχρι και σήμερα ο μοναδικός παίκτης της Γιουνάιτεντ, που έχει φτάσει δύο φορές στο συγκεκριμένο επίτευγμα.

Γουέιν Ρούνεϊ (vs Φενερμπαχτσέ)
Καλύτερο ντεμπούτο με τη φανέλα της Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ δε θα μπορούσε να φανταστεί ο Άγγλος επιθετικός. Το καλοκαίρι του 2004, οι «κόκκινοι διάβολοι» απέκτησαν από την Έβερτον τον 18χρονο – τότε – επιθετικό, ο οποίος αγωνίστηκε για πρώτη φορά σε επίσημο αγώνα με τη νέα του ομάδα, στις 28 Σεπτεμβρίου, απέναντι στη Φενέρμπαχτσε. Για τη δεύτερη αγωνιστική των ομίλων, στο Ολντ Τράφορντ, η ομάδα του Σερ Άλεξ Φέργκιουσον συνέτριψε με 6-2 τους Τούρκους, με τον Ρούνεϊ να σημειώνει τα τρία από τα έξι γκολ των γηπεδούχων (τα υπόλοιπα οι Γκιγκς, Φαν Νιστελρόι και Μπεγιόν). Μέχρι και σήμερα, ο Ρούνεϊ παραμένει ο νεαρότερος ποδοσφαιριστής, που έχει φτάσει σε χατ-τρικ στο Champions League.

Ρουντ Φαν Νιστελρόι (vs Σπάρτα Πράγας)
Δύο αγωνιστικές μετά το χατ-τρικ του Ρούνεϊ, ήταν η σειρά του Φαν Νιστελρόι να μπει στην ίδια λίστα των παικτών της Γιουνάιτεντ. Μόνο που ο Ολλανδός στράικερ το πήγε ένα βήμα παραπέρα, αφού δε σημείωσε τρία γκολ, αλλά τέσσερα. Στην τέταρτη στροφή των ομίλων, τη σεζόν 2004-05, οι «κόκκινοι διάβολοι» έφτασαν σε ένα άνετο 4-1 επί της Σπάρτα Πράγας, στο Ολντ Τράφορντ, με τον Φαν Νιστελρόι να είναι ο μεγάλος πρωταγωνιστής. Μέχρι και σήμερα, κανείς άλλος παίκτης των «μπέμπηδων» δεν έχει πετύχει τέσσερα τέρματα σε αγώνα Champions League.

Μάικλ Όουεν (vs Βόλφσμπουργκ)
Ο Άγγλος επιθετικός μπορεί να μην κατάφερε πολλά στο διάστημα της παραμονής του στο Ολντ Τράφορντ, όμως μπόρεσε κι αυτός να μπει στη λίστα των παικτών που έκαναν χατ-τρικ στο Champions League με τη φανέλα της Γιουνάιτεντ. Στην τελευταία αγωνιστική των ομίλων, τη σεζόν 2009-10, ο Όουεν σημείωσε και τα τρία τέρματα της ομάδας του, στην εκτός έδρας νίκη επί της Βόλφσμπουργκ, με 3-1, που έδωσε στους «μπέμπηδες» την πρώτη θέση. Αυτό μπορεί να ήταν το μοναδικό χατ-τρικ του με τη Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ, όμως το πρώτο για τον ίδιο στη διοργάνωση είχε έρθει επτά χρόνια νωρίτερα, ως ποδοσφαιριστής της Λίβερπουλ.

Ρόμπιν Φαν Πέρσι (vs Ολυμπιακός)
Το τελευταίο χατ-τρικ παίκτη της Γιουνάιτεντ στο Champions League, πριν από αυτό του Ράσφορντ, είχε ελληνικό «άρωμα». Για τη φάση των 16 της διοργάνωσης, ο Ολυμπιακός είχε επικρατήσει με 2-0 στο πρώτο παιχνίδι στο Καραϊσκάκη και έδειχνε ικανός για μια ιστορική πρόκριση μέσα στο Ολντ Τράφορντ. Ωστόσο, υπολόγιζε χωρίς τον Ολλανδό επιθετικό, ο οποίος μετέτρεψε τον επαναληπτικό σε προσωπική υπόθεση. Σημείωσε και τα τρία γκολ της αγγλικής ομάδας, στο τελικό 3-0, που άφησε εκτός συνέχειας τον Ολυμπιακό. Το χατ-τρικ του Φαν Πέρσι είναι και το μοναδικό που έχει πετύχει παίκτης της Γιουνάιτεντ σε νοκ-άουτ φάση και όχι στους ομίλους της διοργάνωσης.

πηγή: planetfootball – gazzetta.gr

Pin It on Pinterest

Shares
Share This