Επιλογή Σελίδας



Νικητής στην πίστα της Imola ήταν ο Lewis Hamilton με την 1η θέση όπου σε συνδυασμό με την 2η θέση του Bottas κατακτά το πρωτάθλημα κατασκευαστών. Το βάθρο συμπλήρωσε ο Daniel Ricciardo με το 2ο φετινό βάθρο.

Ο αγώνας ξεκίνησε με τον Bottas να βγαίνει μπροστά στην 1η στροφή και τον Verstappen να περνάει τον Hamilton, ο οποίος βρέθηκε στην 3η θέση και απειλήθηκε από τον Daniel Ricciardo όπου πέρασε την Alpha Tauri του Pier Gasly.

Χαμένος της εκκίνησης ήταν ο Kevin Magnussen ο οποίος σπίνιαρε στην στροφή 7 αλλά ο Δανός επανήλθε στην πίστα πέφτοντας στην τελευταία θέση. Ο Stroll είχε μία επαφή στον 2ο γύρο με την Renault του Esteban Ocon και αναγκάστηκε να μπει στα pit για να αλλάξει την μπροστινή αεροτομή.

Έτσι ο Bottas προηγείται του Max Verstappen με 1,1δ διαφορά, με τον Giovinazzi να ανεβαίνει στην 14η θέση από την 20η όπου εκκινούσε. Στον 4ο γύρο είχαμε την παρουσία του αυτοκινήτου ασφαλείας έπειτα από την επαφή του Stroll.

Στον 6ο γύρο ο Sainz ανέβηκε στην 9η θέση προσπερνώντας τον teammate του. Ο Hamilton επιχείρησε να περάσει τον Verstappen, την ώρα που ανοίγει ο χορός των pit stop με του Ricciardo, Albon και Kvyat να μπαίνουν πρώτοι.

Εικόνα

Ύστερα από την διαδικασία των πρώτων pit stops ο Hamilton ήταν κερδισμένος, βγαίνοντας στην 1η θέση και τον Bottas να ακολουθεί στην 2η θέση, ενώ ο Verstappen ακολουθεί στην 3η.

Ο Βρετανός οδηγός προσπάθησε να αυξήσει τον ρυθμό και να σημειώσει τον ταχύτερο γύρο, ενώ ο Ολλανδός οδηγός της Red Bull κυνηγάει τον Bottas στην μάχη για την 2η θέση.

Στις μεσαίες θέσεις ο Daniel Ricciardo και ο Charles Leclerc μπαίνουν στην δεκάδα περνώντας την Haas του Δανού. Στον 28 γύρο ο Perez παραμένει στους πρώτους 7 ύστερα από το pit stop που είχε, πιέζοντας για μία πιο υψηλή θέση στο grid.

Στον 30ο γύρο ο Ocon βρέθηκε στο γρασίδι και έτσι είχαμε την παρουσία του εικονικού αυτοκινήτου ασφαλείας με τον Γάλλο να εγκαταλείπει αργότερα λόγο προβλήματος στο κιβώτιο ταχυτήτων.

Εικόνα

Στις πρώτες θέσεις η Mercedes κάλεσε τον Lewis Hamilton στα pit λόγο της διαφοράς 17,5 δευτερολέπτων που είχε από τον Bottas. Μετά το αυτοκίνητο ασφαλείας ο Raikkonen βρίσκεται στην 5η θέση χωρίς pit stop ενώ ο Verstappen κυνηγάει τον άλλο Φιλανδό του grid Valtteri.

Ο Verstappen θα περάσει ωστόσο τον Valtteri Bottas αργότερα και θα ανέβει στην 2η θέση καθώς βρέθηκε πολύ κοντά στην ζώνη DRS του Φιλανδού ο οποίος έκανε λάθος στο τέλος της στροφής.

Ο Kimi Raikkonen θα μπει ωστόσο στα pit στον 49ο γύρο, βγαίνοντας στην 12η θέση και ενώ παλεύει για τους βαθμούς.

Έναν γύρο αργότερα είχαμε την εγκατάλειψη για τον Max Verstappen καθώς φάνηκε να βγαίνει εκτός στην στροφή 5 ύστερα από κλατάρισμα, την στιγμή που όλοι οι οδηγοί βρήκαν την ευκαιρία να μπουν στα pit.

Με την παρουσία του αυτοκινήτου ασφαλείας είχαμε και την εγκατάλειψη του George Russel ενώ βρισκόταν στην 10η θέση χάνοντας την ισορροπία του μονοθέσιου και βρέθηκε στις αριστερές μπαριέρες της στροφής Acque Minerale.

Εικόνα

Με το αυτοκίνητο ασφαλείας να συνεχίζει ο Ricciardo διεκδικεί την 3η θέση και ο Leclerc βρίσκεται στην 4η θέση με την Ferrari.

Έπειτα από την αποχώρηση του αυτοκινήτου ασφαλείας πρωτοπόρος είναι ο Hamilton με τον Kvyat να εκμεταλλεύεται την γραμμή του και να περνάει τον Lecler για την 4η θέση. Ο Perez ωστόσο πέρασε τον Albon ο οποίος έκανε μία περιστροφή πέφτοντας στην τελευταία θέση και μπήκε στα pit stop.

Εικόνα

Το τέλος του αγώνα βρήκε κερδισμένους του αγώνα τις δύο Alfa Romeo που συνεχίζουν να μαζεύουν βαθμούς, αλλά και τον Daniel Ricciardo που παίρνει το 2ο βάθρο για φέτος.

Νικητής του αγώνα ήταν Ο Lewis Hamilton όπου σημείωσε και τον ταχύτερο γύρο. Η Mercedes κατακτά το 7 πρωτάθλημα κατασκευαστών!

Εικόνα

2020 Driver Standings

POS DRIVER NATIONALITY CAR PTS
1 Lewis Hamilton GBR MERCEDES 282
2 Valtteri Bottas FIN MERCEDES 197
3 Max Verstappen NED RED BULL RACING HONDA 162
4 Daniel Ricciardo AUS RENAULT 95
5 Charles Leclerc MON FERRARI 85
6 Sergio Perez MEX RACING POINT BWT MERCEDES 82
7 Lando Norris GBR MCLAREN RENAULT 69
8 Carlos Sainz ESP MCLAREN RENAULT 65
9 Alexander Albon THA RED BULL RACING HONDA 64
10 Pierre Gasly FRA ALPHATAURI HONDA 63
11 Lance Stroll CAN RACING POINT BWT MERCEDES 57
12 Esteban Ocon FRA RENAULT 40
13 Daniil Kvyat RUS ALPHATAURI HONDA 26
14 Sebastian Vettel GER FERRARI 18
15 Nico Hulkenberg GER RACING POINT BWT MERCEDES 10
16 Kimi Räikkönen FIN ALFA ROMEO RACING FERRARI 4
17 Antonio Giovinazzi ITA ALFA ROMEO RACING FERRARI 4
18 Romain Grosjean FRA HAAS FERRARI 2
19 Kevin Magnussen DEN HAAS FERRARI 1
20 Nicholas Latifi CAN WILLIAMS MERCEDES 0
21 George Russell GBR WILLIAMS MERCEDES 0

2020 Constructor Standings

POS TEAM PTS
1 MERCEDES 435
2 RED BULL RACING HONDA 226
3 RACING POINT BWT MERCEDES 126
4 MCLAREN RENAULT 124
5 RENAULT 120
6 FERRARI 93
7 ALPHATAURI HONDA 77
8 ALFA ROMEO RACING FERRARI 5
9 HAAS FERRARI 3
10 WILLIAMS MERCEDES 0

Pin It on Pinterest

Shares
Share This