Επιλογή Σελίδας



Με βάση τις εξαγγελίες του πρωθυπουργού και τις ανακοινώσεις των αρμόδιων κρατικών φορέων – αρχών και κατόπιν συνεργασίας του Δημάρχου Κώστα Κουκοδήμουμε τους αντιδημάρχους, τους συνεργάτες του, τους προέδρους στα νομικά πρόσωπα και τους υπηρεσιακούς παράγοντες του Δήμου Κατερίνης, προκειμένου όπως σημειώνει ο Δήμαρχος:«με υπευθυνότητα και αποφασιστικότητα να συμβάλλουμε στην τήρηση των κανόνων υγιεινής που υποδεικνύουν οι ειδικοί επιστήμονες και οι αρμόδιες υπηρεσίες για τον περιορισμό της διάδοσης του κορωνοϊούκαι την προστασία του γενικού πληθυσμού και των ευπαθών ομάδων»,ο Δήμος Κατερίνης ανακοινώνει τα επικαιροποιημένα μέτρα πρόληψης για τον περιορισμό της εξάπλωσης του covid-19,όπως διαμορφώνονται από αύριο Τρίτη 03 Νοεμβρίου και για τον επόμενο μήνα. Ειδικότερα:

ΑΝΑΣΤΕΛΛΟΝΤΑΙ

Όλες οι αθλητικές δραστηριότητες, που φιλοξενούνται στα δημοτικά αθλητικά κέντρα (Α’ & Β’ ΔΑΚ,Δημοτικό Κολυμβητήριο, Τ9 – Κλειστό Γυμναστήριο Σιδηροδρομικού Σταθμού) και κλειστά γυμναστήρια στο σύνολο του Δήμου (σε όλες τις δημοτικές ενότητες), σε όλατα  Γυμναστήρια & αίθουσες γυμναστικής στα σχολεία (όπου γινόταν χρήση από συλλόγους και φορείς).

Επιτρέπεται η ατομική άσκηση μόνο σε εξωτερικούς δημόσιους χώρους (χωρίς προπονητή).

Επιτρέπεταιη ατομική άθληση μόνο σε ανοιχτές αθλητικές εγκαταστάσεις και σε συγκεκριμένα αθλήματα όπως αντισφαίριση, σκοποβολή, τοξοβολία, ιστιοπλοΐα (με μονομελές πλήρωμα), κωπηλασία (με μονομελές πλήρωμα), κανόε καγιάκ (με μονομελές πλήρωμα), θαλάσσιο σκι, στίβος, κολύμβηση (σε ανοιχτή μόνο θάλασσα), ποδηλασία, ιππασία και μηχανοκίνητος αθλητισμός.

ΑΝΑΣΤΕΛΛΕΤΑΙ

Η παραχώρηση χρήσης όλων των χώρων, είτε εντός των σχολικών συγκροτημάτων είτε εντός άλλων δημοτικών κτιρίων (Αστική Σχολή, Πνευματικό Κέντρο Α’ & Β’ όροφος, αρχοντικό –πρώην οικία Τσαλόπουλου), που χρησιμοποιούνται από κάθε σύλλογο και φορέα, με την παράλληλη αναβολή τυχόν εκδηλώσεων και δραστηριοτήτων τους, που έχουν προγραμματίσει εντός των συγκεκριμένων χώρων. Η λειτουργία όλων των παιδικών χαρών του Δήμου Κατερίνης. Στο πλαίσιο αυτό, η Δημοτική Αστυνομία ξεκίνησε ήδη την τοποθέτηση ειδικών ταινιών σήμανσης περιμετρικά των οργάνων σε όλες τις παιδικές χαρές.

ΔΗΜΟΤΙΚΕΣ ΒΙΒΛΙΟΘΗΚΕΣ & ΚΕΝΤΡΟ ΚΟΙΝΟΤΗΤΑΣ ΜΟΝΟ ΚΑΤΟΠΙΝ ΤΗΛΕΦΩΝΙΚΟΥ ΡΑΝΤΕΒΟΥ

Η εξυπηρέτηση του αναγνωστικού κοινού από τη δημοτική βιβλιοθήκη Κατερίνης θα γίνεται μόνο αφού προηγηθεί τηλεφωνικό ραντεβού στο 23510 -24594 και αντίστοιχα στη δημοτική βιβλιοθήκη Κορινού στο 2351350 -919.

Σε ό, τι αφορά το Κέντρο Κοινότητας του Δήμου Κατερίνης συνεχίζει να προσφέρει τις υπηρεσίες του στους ωφελούμενους (ΚΕΑ – Ρομά) αφού προηγηθεί τηλεφωνική επικοινωνία στο 23510 73425  ή αποστολή email:Iak-Katerínis@hotmail.com.

Υπενθυμίζεται ότι έχει ανασταλεί η λειτουργία των ΕΝΤΕΥΚΤΗΡΙΩΝ των ΚΑΠΗ του Δήμου. Διευκρινίζεται, ότι,στο Α’ ΚΑΠΗ λειτουργεί κανονικά η ιατρική και κοινωνική υπηρεσία (πληροφορίες στα τηλέφωνα 23510 25098 & 25563), όπως επίσης κανονικά λειτουργεί και το πρόγραμμα «Βοήθεια στο Σπίτι» παρέχοντας κατ’ οίκον τις απαραίτητες υπηρεσίες στους ωφελούμενους.

Αξίζει να σημειωθεί, ότι, οι σχολικές επιτροπές είναι σε διαρκή επικοινωνία με το Υπουργείο Παιδείας και ακολουθούν πιστά τις οδηγίες και κατευθύνσεις που υποδεικνύονται.

ΜΟΝΟ ΚΑΤΟΠΙΝ ΡΑΝΤΕΒΟΥ ΚΑΙ ΥΠΟΧΡΕΩΤΙΚΗ ΧΡΗΣΗ ΜΑΣΚΑΣ ΣΤΟ ΔΗΜΑΡΧΕΙΟ

Σημειώνεται ότι, στο Δημαρχείο Κατερίνης, βάσει των υγειονομικών πρωτοκόλλων, όσες υποθέσεις δεν καθίσταται εφικτό να διεκπεραιωθούν ηλεκτρονικά ή τηλεφωνικά ή με οιοδήποτε άλλο τρόπο π.χ. εξ αποστάσεως, ήδη από ΣΗΜΕΡΑ Δευτέρα 02 Νοεμβρίου 2020, οι υπηρεσίες θα τις εξυπηρετούν ΜΟΝΟ κατόπιν τηλεφωνικής επικοινωνίας και ραντεβού.

Η συγκεκριμένη απόφαση θα έχει ισχύ για όλη την περίοδο λήψης των μέτρων για την προστασία της δημόσιας υγείας, ενώ οι οδηγίες και τα μέτρα πρόληψης ενδέχεται να τροποποιηθούν, σύμφωνα με τις υποδείξεις και αποφάσεις της Κυβέρνησης και των αρμόδιων επιστημονικών φορέων.

Οι συμπολίτες, για την καλύτερη και ταχύτερη στο μέτρο του δυνατού εξυπηρέτησή τους,  καλούνται πρώτα να επικοινωνούν για τις συγκεκριμένες υποθέσεις τους, καθώς και για ραντεβού ανά τμήμα και θεματική ενότητα στον επισυναπτόμενο τηλεφωνικό κατάλογο.

Περισσότερες πληροφορίες εδώ: https://katerini.gr/2020/10/31/covid-19/

Υπενθυμίζεται ότι είναι ΠΑΝΤΟΥ (εσωτερικοί και εξωτερικοί χώροι) υποχρεωτική η χρήση προστατευτικής μάσκας.

Ο Δήμος Κατερίνης σε διαρκή επικοινωνία με τις υπηρεσίες του υπουργείου Υγείας θα ενημερώνει έγκαιρα και υπεύθυνα το κοινό για τυχόν νεότερες εξελίξεις και οδηγίες. Παράλληλα, στην ιστοσελίδα του Δήμου www.katerini.gr θα υπάρχει συνεχής ροή ενημέρωσης για ό, τι νεότερο προκύπτει σχετικά με την εφαρμογή των μέτρων προφύλαξης και άλλες χρήσιμες πληροφορίες.

Pin It on Pinterest

Shares
Share This