Επιλογή Σελίδας



Δελτίο τύπου για την εκτός έδρας ήττα από τους Πάνθηρες με 101-67, στο πλαίσιο της 4ης αγωνιστικής της Α’ ΕΚΑΣΚΕΜ, εξέδωσε ο Αετός Κιλκίς.

Το κείμενο:

“Το Σάββατο 31 Οκτωβρίου 2020 Η Ομάδα μας, ο ΠΑΣ Αετός, στα πλαίσια της τέταρτης αγωνιστικής του πρωταθλήματος της Α’ ΕΚΑΣΚΕΜ αντιμετώπισε την ομάδα του ΓΑΣΠ Πάνθηρες στο κλειστό γυμναστήριο του Β’ Δημοτικού Αθλητικού Κέντρου Κατερίνης.

Η ομάδα, για τέταρτο συνεχόμενο παιχνίδι ξεκίνησε με νωθρότητα το πρώτο δεκάλεπτο και το πλήρωσε ακριβά και αυτή τη φορά. Έχοντας παθητικό 24-15 στο 1ο δεκάλεπτο.

Η συνέχεια ήταν ακόμα χειρότερη καθώς ακολουθώντας τον run ‘n’ gun ρυθμό των γηπεδούχων, η ομάδα του Αετού έπαιξε με τελείως λάθος προσέγγιση, σε βαθμό τέτοιο, που ούτε τα time out δεν αποδείχθηκαν ικανά να αναστρέψουν την κατάσταση.

Έτσι, το 2ο δεκάλεπτο έκλεισε με 31-19 και το ημίχρονο 57-34.

Στην αρχή του δεύτερου ημιχρόνου οι παίκτες του Αετού, προσπάθησαν άναρχα και με βιαστικό τρόπο να πλησιάσουν στο σκορ τους γηπεδούχους. Δυστυχώς όμως οι βιαστικές και άστοχες επιλογές της ομάδος μας, βοήθησαν τους παίκτες του ΓΑΣΠ Πάνθηρες να τρέξουν και να επιβάλλουν τελικά γρήγορο ρυθμό. Έτσι το τρίτο δεκάλεπτο έκλεισε με σκορ 20-18.

Στο τέταρτο και τελευταίο δεκάλεπτο συνεχίστηκε η ίδια κακή εικόνα, με τους παίκτες του Χάρη Καμψιάδη να μην μπορούν να διορθώσουν τα κακώς κείμενα, και από πολύ νωρίς το ματς να έχει πάρει διαδικαστικό χαρακτήρα. Σκορ τέταρτου δεκαλέπτου 24-15 και τελικό σκόρ 101-67.

Αν θα μπορούσαμε να πούμε κάτι για το χτεσινό παιγνίδι, θα λέγαμε ότι οι γηπεδούχοι Πάνθηρες έμοιαζαν να παίζουν μόνοι τους. Η εικόνα της ομάδος του Αετού έδειχνε ότι δεν κατάφερε να μπει ποτέ στο παιγνίδι και έτσι η ήττα ήταν εκκωφαντική και βαριά.

Η νωθρότητα με την οποία αντιμετωπίζουμε ορισμένα παιγνίδια, προς ώρας δεν κόστισε ιδιαίτερα, είναι κάτι όμως που πρέπει να απασχολήσει τόσο τους παίκτες όσο και το προπονητικό επιτελείο.

Στο μπάσκετ, είτε είναι ερασιτεχνικό , είτε είναι επαγγελματικό, είναι δύσκολο να υπερισχύσεις έναντι ενός οποιουδήποτε αντιπάλου, όταν χρησιμοποιείς τα ίδια με αυτόν όπλα.

Επιμένοντας δε σε βιαστικές επιλογές, και σε τρόπο παιγνιδιού τον οποίον προτιμά ο αντίπαλος , όσες και να είναι οι παρεμβάσεις των προπονητών το αποτέλεσμα θα είναι αρνητικό.

Η διακοπή , ενδεχομένως να μας βοηθήσει, μιας και που η διαχείριση μιας βαριάς ήττας, όπως και ο αθλητισμός γενικότερα, είναι αμιγώς πνευματική υπόθεση. Θα χρειαστεί αυτοκριτική το δίχως άλλο.

Συνεχίζουμε…”

Pin It on Pinterest

Shares
Share This