Επιλογή Σελίδας



Του Κώστα Μπράτσου

Ο Μπράισον Ντεσαμπό δεν αποτελεί πρωτάρη στα μεγάλα τουρνουά γκολφ, αλλά ίσως για πρώτη φορά στην καριέρα του συμπεριφέρεται ως πρωταθλητής. Η σωματική μεταμόρφωση των τελευταίων μηνών έχει ‘καρποφορήσει’, αφού ο 27χρονος γκολφέρ πανηγυρίζει τη μία επιτυχία μετά την άλλη. Τον Σεπτέμβριο κυριάρχησε στο US Open και έφτασε τις 6 νίκες στο PGA Tour, με τις προσπάθειές του να φτάνουν πολύ πιο μακριά κατά μέσο όρο από το ρεκόρ του Τάιγκερ Γουντς, που κρατούσε από το 2005 (350,6 γιάρδες έναντι 341,5).

Η εξήγηση είναι απλή και την αποκαλύπτει ο ίδιος ο Ντεσαμπό: διατροφή. Συγκεκριμένα, ο Αμερικανός πρωταθλητής αποκάλυψε με τι τρέφεται καθημερινά ώστε μέσα σε 9 μήνες να βάλει 20 κιλά μυϊκή μάζα, η οποία τον έχει βοηθήσει να αυξήσει την απόσταση των προσπαθειών του και ως εκ τούτου να μειώσει τον αριθμό τους, κερδίζοντας πιο εύκολα στα τουρνουά.

“Τα πρωινά συνήθως τρώω 4 αυγά, 5 φέτες μπέικον, τοστ και 2 πρωτεϊνικά ροφήματα. Κατά τη διάρκεια της ημέρας τρώω μια πρωτεϊνική μπάρα πού και πού. Θα φάω και φυστικοβούτυρο με μαρμελάδα σε σάντουιτς και μετά ακόμα ένα πρωτεϊνικό ρόφημα. Στο γήπεδο του γκολφ θα πιω τουλάχιστον δύο πρωτεϊνικά ροφήματα ακόμη, ένα κάθε 6 τρύπες. Κατόπιν, έπειτα από τον γύρο, θα πιω ακόμη ένα”.

Ο Μπράισον Ντεσαμπό κατά τη διάρκεια προθέρμανσης για το Masters, Αγκούστα | Δευτέρα 9 Νοεμβρίου 2020

Η μέρα του δεν τελειώνει εκεί, όμως. “Στη συνέχεια τρώω σνακς, όταν έχω προπόνηση μετά. Γυρίζω στο ξενοδοχείο για δείπνο, με μπριζόλα και πατάτες. Μαζί θα πιω ακόμα δύο πρωτεϊνικά ροφήματα. Συνολικά πίνω 6-7 κάθε μέρα. Συνήθιζα να πίνω 2-3, αλλά αύξησα το βάρος μου και αύξησα όλα όσα καταναλώνω. Ευτυχώς μου αρέσει η γεύση των ροφημάτων, οπότε μπορώ να τα πιω εύκολα. Οι θερμίδες που παίρνω είναι γύρω στις 3.500, κάπου εκεί”.

Το νο5 στον κόσμο μπορεί να υπολογίζει καλύτερα τα χτυπήματά του, τώρα που φέρνει το μπαλάκι πιο κοντά στην τρύπα, ωστόσο δεν μπορεί να υπολογίσει καλά τη δίαιτά του σύμφωνα με τη Sun, αφού όλα αυτά που περιέγραψε πως τρώει πλησιάζουν τις 6.000 θερμίδες ημερησίως και όχι τις 3.500.

Ο Μπράισον Ντεσαμπό σε προσπάθεια για τον 1ο γύρο του Memorial, Οχάιο | Πέμπτη 30 Μαΐου 2019

Με την αυξημένη μυική μάζα και τα 107 κιλά βάρους, ο Ντεσαμπό πλέον μπορεί να στείλει το μπαλάκι να ταξιδεύει με 225χλμ./ώ. και να πιάνει ταχύτητα 322χλμ./ώ. τη στιγμή του χτυπήματος. Αυτό το τριήμερο, στην Αγκούστα της Τζόρτζια, ίσως μπορέσει και να κατακτήσει το φετινό Masters. Αν διεξαγόταν στην κανονική ημερομηνία του, στα μέσα Απριλίου, σίγουρα δεν θα ήταν μέσα στα φαβορί. Ο νέος Ντεσαμπό, μερικούς μήνες μετά, είναι διεκδικητής.

Πηγή: Contra

Pin It on Pinterest

Shares
Share This