Επιλογή Σελίδας



Νικητής στον Τουρκικό GP αναδείχθηκε ο εξαιρετικός Lewis Hamilton, με τον Sergio Perez να ανεβαίνει στο βάθρο και τον Sebastian Vettel να κάνει μία καταπληκτική εμφάνιση μετά από πολύ καιρό.

Έπειτα από τις εντυπωσιακές κατατακτήριες στην βροχερή πίστα της Τουρκίας η δράση συνεχίστηκε και στον αγώνα με τις καιρικές συνθήκες να κάνουν δύσκολη την ζωή των οδηγών από πολύ νωρίς.

Λίγο πριν τα αυτοκίνητα πάρουν την θέση τους στο grid είχαμε έξοδο για τους Giovinazzi και Russell, με τον Βρετανό να τραυματίζει την μπροστινή αεροτομή και να εκκινεί από την τελευταία θέση λόγο ποινής.

Σε μία εντυπωσιακή εκκίνηση οι δύο Racing Point πέρασαν μπροστά στο 1-2 με τον Stroll να προηγείται, όπου ο Verstappen έκανε μία κακή εκκίνηση και τον Bottas να χάνει αρκετές θέσεις πέφτοντας τελευταίος μετά την περιστροφή που είχε.

Εικόνα

Την ίδια στιγμή ο Vettel ανέβηκε στην 3η θέση με μία εκκίνηση για σεμινάριο. Χαμένος της εκκίνησης ήταν και ο Esteban Ocon που είχε επαφή και έτσι μπήκε στα pit πέφτοντας τελευταίος.

Στον 5ο γύρο ο Stroll συνέχισε να αυξάνει την διαφορά με τον Verstappen να κυνηγάει τον Vettel για την 3η θέση. Οι μάχες για την 13η θέση μέχρι εκείνη την στιγμή του αγώνα ήταν εντυπωσιακές με τον Leclerc να κυνηγάει το κάτι παραπάνω μπαίνοντας στα pit stops.

Στον 8ο γύρο άνοιξε ο χορός των pit sotp με τις ομάδες να βάζουν ενδιάμεσα ελαστικά καθώς η αγωνιστική γραμμή της πίστας άρχισε να στεγνώνει. Ο Leclerc ήταν ο πρώτος που έβαλε ενδιάμεση γόμα και άρχισε να κερδίζει αρκετές θέσεις.

Στον 12 γύρο η μάχη του Vettel με τον Hamilton μας θύμισε κάτι από τα παλιά με τον Vettel να κρατάει την 4η θέση για αρκετούς γύρους. Ο Giovinazzi αναγκάστηκε να εγκαταλείψει στην στροφή 9 στον 13ο γύρο λόγο προβλήματος με το εικονικό αυτοκίνητο ασφαλείας να κάνει την εμφάνιση του.

Οι δύο Racing Point προηγούνταν στον 17ο γύρο με τις δύο Red Bull να κυνηγούν τα ροζ μονοθέσια, την ώρα που ο Vettel θα πέσει στην 5η θέση και τον Hamilton να τον ακολουθεί.

Στον 19ο γύρο ο Max Verstappen πήγε να περάσει σαν “καμικάζι” τον Perez αλλά γλίστρησε και βρέθηκε εκτός πίστας μπαίνοντας στα pit stop αμέσως.

Εικόνα

Ο Bottas είχε και αυτός μία άτυχη στιγμή στον 22ο γύρο, ενώ έχει μείνει αρκετά πίσω στην κατάταξη στην 17η θέση. Την ίδια στιγμή ο Albon συνεχίζει να πιέζει τον Sergio Perez για την 2η θέση κερδίζοντας πολύ χρόνο γύρο με γύρο.

Ο Βρετανός Lando Norris πέρασε την Williams του George Russell στην τελευταία στροφή της πίστα βγάζοντας τον εκτός πίστας και έτσι ανέβηκε στην 10η θέση αφού πέρασε 2 γύρους μετά και τον Kevin Magnussen,

Στα μισά του αγώνα τα ελαστικά των μονοθέσιων άρχισαν να φθείρονται με τις ομάδες να περιμένουν να βάλουν τα στεγνά ελαστικά, ενώ έχει ενεργοποιηθεί και το DRS. Όπως φαίνεται από τους οδηγούς και από τις ομάδες σημαντικό ρόλο θα παίξει η στρατηγική των ελαστικών μέχρι το τέλος του αγώνα.

Ο Russell θα μπει στα pit έπειτα από 33 γύρους με τον Βρετανό να κυνηγάει τον πρώτο του βαθμό. Οι οδηγοί έβαλαν ενδιάμεσα ελαστικά ξανά καθώς η πίστα δεν έχει στεγνώσει εντελώς. Ο Albon στον 34ο γύρο είχε μία περιστροφή αλλά επανήλθε στην πίστα μπαίνοντας έναν γύρο μετά στα pit και αυτός.

Οι δύο Racing Point προηγούνται με 1-2 και με τον Hamilton στην 3η θέση να κυνηγάει τον Sergio Perez. Στον 36ο γύρο ο Lance Stroll θα μπει στα pit για να βάλει τα ενδιάμεσα ελαστικά με τον Hamilton να περνάει τον Perez ανεβαίνοντας στην 1η θέση.

Στον 40ο γύρο οι μάχες ήταν εντυπωσιακές για την 4η θέση με τις δύο Ferraris να περνούν τον Lance Stroll που είχε κρύα ελαστικά. Ο Μονεγάσκος της Ferrari Charles Leclerc θα ανέβει στην 4η θέση και θα παλέψει για μία θέση στο βάθρο.

Ο Stroll θα χάσει και άλλες θέσεις και θα βρεθεί στην 8η στον 42ο γύρο. Η βροχή απειλεί και πάλι την πίστα της Τουρκίας με τον Latifi να κάνει ένα πολύ άσχημο Σαββατοκύριακο και να πέφτει επάνω στο Romain Grosjean ο οποίος δεν έχει καταφέρει τίποτα μέχρι στιγμής στον αγώνα. Ο καναδός θα αναγκαστεί να εγκαταλείψει στον 43ο γύρο.

Εικόνα

Ο Leclerc θα περάσει τον Max Verstappen και έτσι θα ανέβει στην 3η θέση με τον Ολλανδό να μπαίνει στα pit καθώς τα ελαστικά του είναι αρκετά φθαρμένα.

Ο Hamilton βρίσκεται στην 1η θέση με 18 δευτερόλεπτα διαφορά από τον 2ο Sergio Perez και τις δύο Ferraris να είναι στην 3η και 4η θέση, ενώ έχουν απομείνει 12 γύροι για την καρό σημαία.

Ο Lewis Hamilton θα ρίξει γύρο και στον Valtteri Bottas και έτσι θα γίνει πιο εύκολη η προσπάθεια του Βρετανού να γίνει παγκόσμιος πρωταθλητής και βαθμολογικά.

Οι δύο Renault στον 50ο γύρο βρίσκονται στην 10η και 11η θέση και η 3η θέση στο πρωτάθλημα κατασκευαστών θα αλλάξει και πάλι χέρια.

Με τον Hamilton να προηγείται, ο Leclerc ψάχνει έναν τρόπο να περάσει τον 2ο Sergio Perez αλλά ο Μεξικανός κρατάει το προβάδισμα του.

Οι δύο Red Bull βρίσκονται στην 6η και 7η θέση στον 53ο γύρο με διαφορά 10 δευτερολέπτων από τον Carlos Sainz στην 5η θέση. Ο Grosjean θα εγκαταλείψει στον 54ο γύρο έπειτα από έναν κακό αγώνα.

Εικόνα

Ο οδηγός της Mercedes με το No. 44 δεν θα μπει στα pit για αλλαγή ελαστικών, ενώ ο Lance Stroll θα χάσει ακόμα μία θέση από τον Lando Norris ο οποίος θα ανέβει στην 8η.

Με την καρό σημαία να πέφτει ο Lewis Hamilton θα πάρει την νίκη με μία εξαιρετική στρατηγική, την ίδια στιγμή που o Vettel πέρασε τον Leclerc στην τελευταία στροφή, με τον Μονεγάσκο να μην μπορεί να εκμεταλλευτεί το λάθος του Perez.

Εικόνα

Οδηγός της ημέρας ψηφίστηκε ο Sebastian Vettel.

Εικόνα

Ταχύτερο γύρο είχαμε από τον Lando Norris.

2020 Driver Standings

POS DRIVER NATIONALITY CAR PTS
1 Lewis Hamilton GBR MERCEDES 307
2 Valtteri Bottas FIN MERCEDES 197
3 Max Verstappen NED RED BULL RACING HONDA 170
4 Sergio Perez MEX RACING POINT BWT MERCEDES 100
5 Charles Leclerc MON FERRARI 97
6 Daniel Ricciardo AUS RENAULT 96
7 Carlos Sainz ESP MCLAREN RENAULT 75
8 Lando Norris GBR MCLAREN RENAULT 74
9 Alexander Albon THA RED BULL RACING HONDA 70
10 Pierre Gasly FRA ALPHATAURI HONDA 63
11 Lance Stroll CAN RACING POINT BWT MERCEDES 59
12 Esteban Ocon FRA RENAULT 40
13 Sebastian Vettel GER FERRARI 33
14 Daniil Kvyat RUS ALPHATAURI HONDA 26
15 Nico Hulkenberg GER RACING POINT BWT MERCEDES 10
16 Kimi Räikkönen FIN ALFA ROMEO RACING FERRARI 4
17 Antonio Giovinazzi ITA ALFA ROMEO RACING FERRARI 4
18 Romain Grosjean FRA HAAS FERRARI 2
19 Kevin Magnussen DEN HAAS FERRARI 1
20 Nicholas Latifi CAN WILLIAMS MERCEDES 0
21 George Russell GBR WILLIAMS MERCEDES 0

2020 Constructor Standings

POS TEAM PTS
1 MERCEDES 504
2 RED BULL RACING HONDA 240
3 RACING POINT BWT MERCEDES 154
4 MCLAREN RENAULT 149
5 RENAULT 136
6 FERRARI 130
7 ALPHATAURI HONDA 89
8 ALFA ROMEO RACING FERRARI 8
9 HAAS FERRARI 3
10 WILLIAMS MERCEDES 0

Pin It on Pinterest

Shares
Share This