Επιλογή Σελίδας



Του Γιάννη Μάριου Παπαδόπουλου

Ο επτάκις Παγκόσμιος Πρωταθλητής ήταν πολύ έντονα φορτισμένος μετά την ολοκλήρωση του γκραν πρι της Κωνσταντινούπολης. Με δυσκολία μπορούσε να συγκρατήσει τα δάκρυά του, έχοντας συνειδητοποιήσει ότι λίγα λεπτά νωρίτερα είχε γράψει ιστορία.

«Συχνά λέμε, ή εγώ συχνά λέω, πως κάτι είναι πέρα και από τα πιο τρελά μου όνειρα, αλλά σε όλη μου τη ζωή μυστικά ονειρευόμουν να φτάσω τόσο ψηλά. Μοιάζει τόσο μακρινό, θυμάμαι πως παρακολουθούσα τον Michael Schumacher να κατακτά εκείνα τα πρωταθλήματα. Όλοι εμείς οι πιλότοι είμαστε εδώ και κάνουμε πάντοτε όσο καλύτερη δουλειά μπορούμε για να πάρουμε μονάχα ένα, δύο ή τρία. Είναι πολύ δύσκολο να φτάσεις εκεί. Τα επτά είναι πέρα από τη φαντασία. Όταν όμως δουλεύεις με μία τέτοια σπουδαία ομάδα ανθρώπων και πραγματικά επικοινωνούμε και εμπιστευόμαστε και ακούμε ο ένας τον άλλο, τότε δεν υπάρχει επιτυχία στην οποία δεν μπορούμε να φτάσουμε ως ομάδα» τόνισε ο επτάκις Παγκόσμιος Πρωταθλητής.

Και προσέθεσε: «Είμαι τόσο περήφανος με τη δουλειά που κάνουμε, με εμπιστεύθηκαν στον αγώνα σήμερα, αν και είναι και θέμα πείρας, υποθέτω. Τι ημέρα! Κρατάω πολλά από αυτήν. Νιώθω σαν μόλις να ξεκίνησα την καριέρα μου, είναι παράξενο. Νιώθω σωματικά σε τέλεια κατάσταση, όπως και πνευματικά».

Αναφερόμενος στην πολύ ιδιαίτερη, λόγω πανδημίας, φετινή σεζόν, ο Hamilton είπε: «Η φετινή χρονιά ήταν πραγματικά δύσκολή για εκατομμύρια ανθρώπους. Τα πράγματα μοιάζουν θαυμάσια εδώ, στη μεγάλη σκηνή, αλλά δεν είναι στην ουσία διαφορετικά για εμάς τους αθλητές. Αυτή ήταν μία πρόκληση που δεν ήξερα πώς να την ξεπεράσω. Με τη βοήθεια, όμως, θαυμάσιων ανθρώπων γύρω μου, με τη βοήθεια της ομάδας, με τη βοήθεια του προσωπικού της, κατάφερα να κρατήσω το κεφάλι έξω από το νερό και να παραμείνω συγκεντρωμένος». Εξέφρασε, δε, την αισιοδοξία ότι «ελπίζω να είναι καλύτερη χρονιά η επόμενη».

Ο Hamilton άφησε ξεκάθαρα να εννοηθεί ότι το μέλλον του βρίσκεται στη Formula 1, στέλνοντας, παράλληλα, και το δικό του μήνυμα προς πάσα κατεύθυνση αναφορικά με τη δυναμική και την «παρεμβατικότητα» που πρέπει να έχει η Formula 1. «Θέλω πολύ να παραμείνω, νιώθω πως έχουμε ακόμα αρκετή δουλειά να κάνουμε, μόλις ξεκινήσαμε τη δουλειά μας για να γίνουμε μία υπολογίσιμη δύναμη στο άθλημα. Να γίνει σαφές πως έχουμε πρόσωπο και να μην αγνοούνται τα ανθρώπινα δικαιώματα σε όλες τις χώρες που επισκεπτόμαστε. Θέλουμε να έρθουμε σε επαφή με αυτές τις χώρες και να τις βοηθήσουμε να αλλάξουν πραγματικά, όχι σε δέκα ή δώδεκα χρόνια, αλλά σήμερα. Θέλω να βοηθήσω τη Formula 1 και τη Mercedes σε αυτό το ταξίδι και παράλληλα να γίνουμε πιο υποστηρικτικοί. Ως σπορ συνολικά να γίνουμε πιο υποστηρικτικοί. Θέλω να γίνω κομμάτι αυτής της προσπάθειας, τουλάχιστον να παραμείνω το πρόσωπό της για λίγο καιρό περισσότερο» είπε χαρακτηριστικά.

Όσον αφορά το πόσο διαφορετική είναι η τρέχουσα σεζόν σε προσωπικό επίπεδο, ο Hamilton υπογράμμισε: «Φέτος δεν έχω βγει καθόλου έξω, δεν έχω βγει για δείπνο, απλά μένω συνέχεια μέσα στη φούσκα μου, έχω κάθε ημέρα υπηρεσία δωματίου, τίποτα το συναρπαστικό. Είναι φυσιολογικό αυτό εφόσον διεκδικούσα ένα πρωτάθλημα, δεν θέλαμε να πάρουμε ρίσκα, οπότε φέτος θυσίασα περισσότερα από ποτέ σε όλη τη ζωή μου. Αυτό το καθιστά πραγματικά δύσκολο. Θα γυρίσω σπίτι σήμερα και δεν θα είναι και τόσο συναρπαστικά. Ίσως να ξαναδώ τον αγώνα, συνήθως παίρνω μία σούπα μινεστρόνε, σίγουρα θα πάρω και μία φιάλη κρασί. Δημιουργώντας αναμνήσεις όπως αυτές, θέλω να τις μοιράζομαι όντας μαζί με την οικογένειά μου και τους φίλους μου, θέλω να τις μοιράζομαι μαζί τους. Δεν υπάρχουν σχέδια, δεν ήθελα να κάνω σχέδια για αυτό το Σαββατοκύριακο, ώστε να μην προσθέσω επιπλέον πίεση στην κατάσταση. Απλώς ήρθα εδώ για να κάνω τη δουλειά μου. Από τις πολλές κούρσες που έχω κάνει, είμαι πραγματικά περήφανος για τη σημερινή. Υπήρχαν πολλές προκλήσεις, καθώς σκεφτόμουν το Μονακό του 2008 και τι είχα κάνει τότε με τα ελαστικά, σκεφτόμουν την Κίνα το 2007 όπου έχασα το πρωτάθλημα, όλα αυτά που έμαθα αυτά τα χρόνια μπόρεσα να τα εφαρμόσω σήμερα για αυτό φτάσαμε σε αυτή τη διαφορά και το αποτέλεσμα».

Πηγή: Car & Driver

Pin It on Pinterest

Shares
Share This