Επιλογή Σελίδας



Σε έναν αγώνα που αρχικά έδειχνε να ελέγχει αλλά αργότερα μετατράπηκε σε μια πολύ μεγάλη και δύσκολη μάχη, ο Στέφανος Τσιτσιπάς κατάφερε τελικά να επικρατήσει του Andrey Rublev  6-1, 4-6, 7-6 (6) και να πετύχει την 1η του νίκη στο φετινό ATP Finals.

Μια πάρα πολύ σημαντική νίκη, αφού βάζει και πάλι τον Στέφανο στο παιχνίδι της πρόκρισης και στην ουσία η τελευταία αγωνιστική θα περιέχει έναν τελικό, ανάμεσα στον Έλληνα πρωταθλητή και στον Rafael Nadal, αφού ο νικητής αυτού του αγώνα θα πάρει και το 2ο εισιτήριο για τα ημιτελικά από το Group London 2020. Το πρώτο εισιτήριο ανήκει ήδη στον Dominic Thiem, που μετά και το αποτέλεσμα του Τσιτσιπά έγινε ο 1ος παίκτης που προκρίθηκε και μαθηματικά στα ημιτελικά του φετινού ATP Finals.

Ο Τσιτσιπάς έκανε ένα πολύ εντυπωσιακό 1ο σετ, το οποίο κέρδισε μέσα σε 19 λεπτά, χάνοντας μόλις ένα game. Από τη γραμμή του σεβρίς κέρδισε τους 16 από τους 19 πόντους που έπαιξε, ενώ “έσπασε” το σερβίς του Ρώσου στο 2ο (2-0) και στο 6ο game (5-1), για να φτάσει σ’ αυτό το επιβλητικό 6-1. Είχε 6 winners και 3 αβίαστα λάθη ο Στεφ σ’ αυτό το σετ, έναντι 2 winners και 8 λαθών του Rublev.

Και στο 2ο σετ φάνηκε να είναι σε καλύτερη θέση ο Στέφανος, ωστόσο ο Rublev βελτίωσε σημαντικά τα ποσοστά του από τη γραμμή του σερβίς και σε ένα κομβικό σημείο, στο 7ο game, κατάφερε να επιστρέψει από το 15-40 και να μείνει στο σετ, κρατώντας το σερβίς του για το 4-3.

Στο 10ο game o Ρώσος ανάγκασε τον Στέφανο να σερβίρει για την παραμονή του στο 2ο σετ και εκεί ο πρωταθλητής μας έκανε το χειρότερο game του από τη γραμμή του σερβίς, με αποτέλεσμα να υποστεί και το μοναδικό του break στον αγώνα και να χάσει το σετ με 6-4.

Ο Rublev κράτησε το σερβίς του σε ακόμα ένα πολύ κρίσιμο game, το 3ο του 3ου σετ, για να προηγηθεί με 2-1. Χρειάστηκε να σβήσει 5 break points, σε ένα σημείο που ο Τσιτσιπάς πίεσε πάρα πολύ τον αντίπαλό του, χωρίς όμως να έχει αντίκτυπο.

Παρά την αρνητική αυτή εξέλιξη, ο Στεφ δεν έχασε την υπομονή και την ψυχραιμία του και ανταποκρίθηκε στις δύσκολες στιγμές, συμπεριλαμβανομένων και των δυο φορών που χρειάστηκε να σερβίρει για να παραμείνει στο τουρνουά.

Τελικά δεν υπήρξε άλλο break point στο 3ο σετ και οι δυο τους έπαιξαν ακόμα ένα tie-break, όπου ο Στέφανος έχασε το προβάδισμα με 5-2 και ο Rublev με 4 κερδισμένους πόντους στη σειρά έφτασε πρώτος σε match point. Χάρη σε double fault του Ρώσου έμεινε στο ματς χωρίς να χρειαστεί να κάνει κάτι (6-6) και αργότερα έκανε και δεύτερο σερί mini-break o Στεφ, με μια καλή επιστροφή που τον βοήθησε να επιτεθεί με το forehand του. Το match point ήρθε στο μέρος του Έλληνα παίκτη και ο Rublev έκανε το λάθος στο ράλι του πόντου, στέλνοντας τη μπάλα στο φιλέ, με τον Στέφανο να πανηγυρίζει τη μεγάλη νίκη του έπειτα από 1 ώρα και 56 λεπτά στο court.

Πηγή: Tennis News

Pin It on Pinterest

Shares
Share This