Επιλογή Σελίδας



Της Νίκης Μπάκουλη

Ο Άντονι Έντουαρντς έγινε 19 χρόνων, στις 5 του περασμένου Αυγούστου. Στα 14, μέσα σε οκτώ μήνες, ‘έχασε’ τη μητέρα του (‘έως τότε κοιμόμασταν όλοι μαζί) και τη γιαγιά του (‘τη ραχοκοκαλιά της οικογένειας. Έκανε τα πάντα για εμάς’). Η τελευταία του έλεγε κάθε μέρα ‘ό,τι και αν συμβαίνει να χαμογελάς’. Εκείνος πέρασε από τη θεωρία στην πράξη, στο μεγαλύτερο σοκ της ζωής του -που δύσκολα μπορούν να διαχειριστούν μεγαλύτεροι σε ηλικία, άνθρωποι. Αν θες να μάθεις το λόγο που οι ειδικοί εκτιμούν πως μπορεί να εξελιχθεί σε έναν από τους πιο δυναμικούς σκόρερ του ΝΒΑ, μπορείς απλά να διαβάσεις την ιστορία του. Δεν χρειάζεται να είσαι ειδικός -στο χώρο της ψυχικής υγείας- για να καταλάβεις πως άνθρωπος που ‘χει τη δική του ‘φλόγα’ να καίει μέσα του, δεν μπορεί να αποτύχει. Και σε αυτό ‘επένδυσαν’ οι Γουλβς, όταν τον φώναξαν στο Νο1 του 2020 NBA Draft, στην πρώτη φορά που έγινε η διαδικασία μέσω teleconference.

Δες το ΤΟΡ10 των επιλογών και συνεχίζουμε

Νούμερο Οργανισμός Επιλογή
#1 Timberwolves Άντονι Έντουαρντς (SG)
#2 Warriors Τζέιμς Ουάισμαν (C)
#3 Hornets ΛαΜέλο Μπολ (PG)
#4 Bulls Πάτρικ Ουίλιαμς (SF)
#5 Cavaliers Άιζαν Οκόρο (SF)
#6 Hawks Ονιέκα Οκόνγκου (PF)
#7 Pistons Κιλιάν Χέιζ (PG)
#8 Knicks Όμπι Τόμπιν (PF)
#9 Wizards Ντένι Αβντίγια (SF)
#10 Suns Τζέιλεν Σμιθ (PF)

Τη συνέχεια μπορείς να τη δεις εδώ.

Η Μινεσότα έκανε δικό της και τον (γεννημένο στην Αργεντινή, κάτοχο ιταλικού διαβατηρίου) Λιάντρο Μπολμάρο, παίκτης της Μπαρτσελόνα (τώρα που μιλάμε -όχι για πολύ ακόμα) και ‘ο επόμενος Τζινόμπιλι‘ στα μπλοκάκια των scouts. Τον διάλεξαν οι Νικς στο Νο23 και τον παρέδωσαν στoυς Γουλβς, στο πλαίσιο συμφωνίας που έδωσε στη Νέα Υόρκη το Νο25 (Ιμάνουελ Κουίκλι, Kentucky, 21, SG) και Νο33 (Ντάνιελ Οτουρού, 21, C).

“Τον Ποκουσέφκι για τον Ρούμπιο”

Μια στιγμή όμως, γιατί δεν τελείωσαν εκεί οι κινήσεις αυτών που μίλησαν πρώτοι. Σε αυτά που έκαναν, ενεπλάκη και ο Αλεξέι Ποκουσέφσκι. Ο παίκτης του Ολυμπιακού (που θα πάρει το ΝΒΑ out) άκουσε το όνομα του στο Νο17. Το είπαν οι Γουλβς. Αμέσως τον έδωσαν στους Θάντερ (βάσει του αριθμού στον οποίον επιλέχθηκε, το τετραετές συμβόλαιο δίνει 14.349.113 δολάρια, εφόσον δεν τον αφήσουν στην Ευρώπη), στο πλαίσιο deal που είχε ως βασικό άξονα τη μετακόμιση του Ρίκι Ρούμπιο από την Οκλαχόμα Σίτι, στη Μινεσότα.

Μέσα σε όλα, ήλθε και η επιβεβαίωση για τη μετακόμιση του Φακούντο Καμπάτσο στο ΝΒΑ, από τον εκπρόσωπο του, σε συνέντευξη που έδωσε σε ραδιοφωνικό σταθμό της Μαδρίτης. Το παιχνίδι της Ρεάλ με τη Φενέρμπαχτσε (20/22) θα είναι το τελευταίο του στην Ευρώπη. Mένει να δούμε αν θα πάει και αυτός στη Μινεσότα ή θα τον κερδίσει το Ντάλας.

Άρα, τα ξημερώματα οι Γουλβς (που είναι προς πώληση, με την τιμή να ‘χει οριστεί στο 1.2 δισεκατομμύρια δολάρια) πήραν α) τον Άντονι Έντουαρντς (SG), β) τον Ρίκι Ρούμπιο (PG) και γ) τον Λιάντρο Μπολμάρο (SF).

Τι άλλο όμως, πήραν οι Θάντερ πέραν του Ποκουσέφκι. Εκεί κατέληξε ο Τεό Μαλεντόν, o oποίος αγωνίζεται σε ανδρικές ομάδες από τα 14, είναι διεθνής από τα 15 και κυκλοφορεί ως ο ‘νέος Τόνι Πάρκερ‘. Τον Γάλλο ‘τράβηξαν’ οι Σίξερς στο Νο34, με την Οκλαχόμα Σίτι να κάνει όντως, αυτό που είχε κυκλοφορήσει προ ημερών και αφορούσε την ‘παράδοση’ του Ντένις Σρέντερ στους Λέικερς με τον Ντάνι Γκριν να κάνει την αντίθετη διαδρομή.

Βέβαια, ο Γκριν δεν έμεινε πολύ στην Οκλαχόμα, αφού αμέσως ‘μπήκε’ σε συμφωνία με τους Σίξερς, για τον Αλ Χόρφορντ. Τα υπόλοιπα κομμάτια του deal ήταν τα δικαιώματα του Βασίλιε Μίτσιτς (που ξέρεις πού βρίσκεται) και το Νο34 της χθεσινής διαδικασίας. Δηλαδή, τον Μαλεντόν.

Τουτέστιν, οι Θάντερ πήραν α) τον Αλ Χόρφορντ, β) τον Ποκουσέφσκι (19, PF) και γ) Τεό Μαλεντόν (19, PG).

Στα εξηγώ ωραία;

Μετά τη δημοσίευση της είδησης για τη μετακόμιση του Χόρφορντ, η οικογένεια του παίκτη χαρακτήρισε τους φαν της Φιλαδέλφεια ως ‘τους πιο μίζερους του ΝΒΑ’. Δεν ξύπνησαν και είπαν ‘τι να κάνουμε; Δεν βρίζουμε τους φιλάθλους;’. Προηγήθηκε αυτό.

Ας περάσουμε και σε κάποια άλλα, επί μέρους ζητήματα που προέκυψαν παράλληλα με τη διαδικασία της επιλογής. Όπως την ‘προσποίηση’ του Μπογκντάνοβιτς στους Μπακς.

Σε έχουμε ενημερώσει για το ρίσκο που υπάρχει στο να κάνουν οι Μπακς όσα έχουν αποφασίσει, για να δείξουν στον Γιάννη Αντετοκούνμπο πως είναι ο αρχηγός τους, εκείνον θέλουν(ε). Στις ‘γενναίες αποφάσεις‘ υπήρχε ο Μπόγκνταν Μπογκντάνοβιτς. Οι πληροφορίες ανέφεραν ότι θα έπαιρναν τον Σέρβο μέσω διαδικασίας sign-and-trade. Ενώ γινόταν το 2020 NBA Draft (δυο μέρες πριν αρχίσει η free agency) ο Μπογκντάνοβιτς ενημέρωσε πως θα γίνει restricted free agent. Γεγονός που σημαίνει είναι ανοιχτός στο να ακούσει ό,τι πρόταση εμφανιστεί στα χέρια του -και όποιον άλλον θέλει να τον αποκτήσει μέσω του sign-and-trade με το Σακραμέντο, που τα είχε βρει με τα ‘Ελάφια’.

Σε άλλα νέα, οι Μπακς προχώρησαν τη δουλειά με τους Πέλικανς, για τον Τζρου Χόλιντεϊ, ενώ οι Ουέσλι Μάθιους και Ρόμπιν Λόπεζ ενημέρωσαν το Μιλγουόκι πως δεν θα κάνουν χρήση του opt-out.

Η μοίρα τα έφερε έτσι, ώστε ο Μάικλ Τζόρνταν να συνεργαστεί με το γιο του τύπου που επέμενε πως θα τον ‘σκότωνε’ αν έπαιζαν μονό (ναι, του ΛαΒαρ Μπολ, τον ΛαΜέλο, o oποίος ‘έπαιξε’ στην εμφάνιση του με το μαύρο και το χρυσό -χρυσά ήταν τα παπούτσια και το κέντημα στην πλάτη που έγραφε Νο1, αλλά δεν επαληθεύτηκε τουλάχιστον στην παρούσα φάση).

Ο πρώτος Ευρωπαίος που επιλέχθηκε είναι Γάλλος και είναι ο Κιλιάν Χέιζ, ‘προϊόν’ της Βιλερμπάν του Τόνι Πάρκερ. Τον πήραν οι Πίστονς, στο Νο7.

Η εμφάνιση της βραδιάς ανήκει στον Ταϊρίζ Χάλιμπαρτον, τον οποίον ‘πήραν’ οι Κινγκς, στο Νο12. Αποθεώθηκε και από το League Fits του SLAM.

Από όσους επιλέχθηκαν στον α’ γύρο, οκτώ κλήθηκαν από ομάδες που τελικά τους έδωσαν αλλού, με 13 ανταλλαγές να συμβαίνουν την ώρα των εξελίξεων. Η πρώτη ήταν αυτή του Αϊζάια Στιούαρτ, τον οποίον φώναξαν οι Μπλέιζερς στο Νο16, μετά τον έδωσαν στους Ρόκετς και κατέληξε στους Πίστονς. Ήταν μέρος της συμφωνίας που αφορούσε την ανταλλαγή που συμφώνησε το Χιούστον με τους Μπλέιζερς (ο Ρόμπερτ Κόβινγκτον για τον Τρέβορ Αράιζα, συν τα δικαιώματα του Νο16 που μετά ανταλλάχθηκε με το Ντιτρόιτ, για τον Αϊζάια Στιούαρτ).

Ο ΛεΜπρον Τζέιμς θύμισε πόσο τεράστιος είναι

Ενώ ήταν σε εξέλιξη η μεγάλη βραδιά του ΝΒΑ (δηλαδή, η πρώτη που ‘χε κάτι να ‘δώσει’ μετά τους τελικούς), ο ΛεΜπρον Τζέιμς απέδειξε -για μία ακόμη φορά- πόσο τεράστιος επιχειρηματίας είναι, παρουσιάζοντας στα social media (την ώρα του απόλυτου traffic) τη Lobos 1707, το νέο brand τεκίλα που δημιούργησε με φίλους -στους οποίους είναι και ο Τζορτζ Κλούνεϊ. Το ##AllForThePack που ήταν το σχετικό hashtag μπήκε ‘σφήνα’ μεταξύ των trends που αφορούσαν τις επιλογές και τις αποκαλύψεις που έκαναν οι ρεπόρτερ.

Πηγή: Contra

Pin It on Pinterest

Shares
Share This