Επιλογή Σελίδας

«Ροχιμπλάνκος» εναντίον «μπλαουγκράνα» σήμερα στη Μαδρίτη και ο Δημοσθένης Γεωργακόπουλος θυμάται κάποια χαρακτηριστικά τέρματα, που έχουν σημειωθεί στις μεταξύ τους αναμετρήσεις.

Το “phantom goal” του Κρόιφ
Από κάτι τέτοιες επινοήσεις εντός αγωνιστικού χώρου είχε το παρατσούκλι «ιπτάμενος Ολλανδός». Ο Κρόιφ πήγε στην Μπαρτσελόνα το καλοκαίρι του 1973 και τρεις ημέρες πριν τα Χριστούγεννα του ίδιου έτος τέθηκε αντιμέτωπος για πρώτη φορά με την Ατλέτικο Μαδρίτης για τη La Liga. Στο συγκεκριμένο ματς, οι Καταλανοί επικράτησαν με 2-1, με τον Ολλανδό να σημειώνει ένα από τα πιο εντυπωσιακά γκολ στην καριέρα του. Σε μία σέντρα, σήκωσε το πόδι του… στο Θεό και με κάτι σαν τακουνάκι έστειλε την μπάλα στα δίχτυα των «ροχιμπλάνκος». Ένα τέρμα που πήρε την ονομασία “phantom goal”, λόγω της στάσης του σώματος του σκόρερ.

Πάντιτς για νταμπλ
Το καλοκαίρι του 1995, ο Μιλίνκο Πάντιτς άφησε τη χώρα μας και τον Πανιώνιο, προκειμένου να φορέσει τη φανέλα της Ατλέτικο Μαδρίτης και από την πρώτη κιόλας σεζόν του στο Βιθέντε Καλντερόν έκανε… απόσβεση. Ο Σέρβος μεσοεπιθετικός ήταν ένας από τους μεγάλους πρωταγωνιστές στην κατάκτηση του πρώτου νταμπλ στην ιστορία της Ατλέτικο, ενώ ένα δικό του γκολ χάρισε το κύπελλο στους «ροχιμπλάνκος». Στον τελικό απέναντι στην Μπαρτσελόνα, στη Σαραγόσα, ο Πάντιτς με κεφαλιά πέτυχε το μοναδικό γκολ της αναμέτρησης στην παράταση και χάρισε στην ομάδα του το Copa del Rey, κάνοντας το πρώτο βήμα για το ιστορικό νταμπλ.

Η «λόμπα» του Ριβάλντο από το κέντρο
Ένα παιχνίδι ανάμεσα στις δύο ομάδες που ήταν εξ’ αρχής αδιάφορο, καθώς στην προτελευταία στροφή της σεζόν 1997-98 η Μπαρτσελόνα είχε ήδη εξασφαλίσει με άνεση τον τίτλο. Η Ατλέτικο Μαδρίτης μπορεί να νίκησε με το εντυπωσιακό 5-2 στο Βιθέντε Καλντερόν, όμως το ματς δεν έμεινε στην ιστορία για την εντυπωσιακή νίκη των «ροχιμπλάνκος», αλλά για το εντυπωσιακό γκολ που σημείωσε ο Ριβάλντο. Στο ξεκίνημα του αγώνα, ο Βραζιλιάνος σούπερ σταρ της Μπαρτσελόνα είδε τον Μολίνα εκτός εστίας και με μία «λόμπα» από το κέντρο του γηπέδου έστειλε την μπάλα στα δίχτυα.

Το «ψαλιδάκι» του Ροναλντίνιο
Ένα ακόμη παιχνίδι ανάμεσα στις δύο ομάδες, που έληξε με νίκη για τους «ροχιμπλάνκος» στο Βιθέντε Καλντερόν (4-2), όμως ένα γκολ της Μπαρτσελόνα έμεινε στη μνήμη όλων. Ένας ακόμη Βραζιλιάνος σούπερ σταρ των «μπλαουγκράνα», ο Ροναλντίνιο, άνοιξε το σκορ με εκπληκτικό ανάποδο ψαλίδι μέσα στη μεγάλη περιοχή, έπειτα από σέντρα του Τσάβι. Ήταν τη σεζόν 2007-08 και το συγκεκριμένο τέρμα ήταν «σημαδιακό», αφού ήταν το τελευταίο του σπουδαίου «Ρόνι» με τη φανέλα της Μπαρτσελόνα.

Το γκολ-τίτλος του Γοδίν
Η κορυφαία σεζόν στη σύγχρονη ιστορία της Ατλέτικο Μαδρίτης και το πιο σημαντικό γκολ του συλλόγου μέσα σε αυτό το διάστημα. Το 2013-14, οι «ροχιμπλάνκος» έφτασαν λίγα δευτερόλεπτα μακριά από την κατάκτηση του Champions League, όμως ο Γοδίν ήταν αυτός που τους χάρισε το ισπανικό πρωτάθλημα, για πρώτη φορά μετά το 1996. Στην τελευταία αγωνιστική, η Μπαρτσελόνα ήθελε μόνο νίκη για να κατακτήσει τον τίτλο, αντίθετα με την Ατλέτικο που βολευόταν και με την ισοπαλία. Ο Αλέξις Σάντσες άνοιξε το σκορ για τους γηπεδούχους, όμως ο Ουρουγουανός αμυντικός διαμόρφωσε το τελικό 1-1 για την ομάδα του Ντιέγκο Σιμεόνε και της χάρισε το πρωτάθλημα.

Πηγή: Gazzetta – Planet Football

Pin It on Pinterest

Shares
Share This