Επιλογή Σελίδας

Της Νίκης Μπάκουλη

Το ‘πληρώνονται για να κάθονται’ θα ήταν κάπως άδικο. Αυτό που ισχύει με τους πέντε παίκτες που ακολουθούν είναι πως αμείβονται πλουσιοπάροχα για υπηρεσίες που δεν παρέχουν. Όχι απαραίτητα γιατί φταίνε οι ίδιοι. Θέλω να πω ότι ένας παίκτης δεν μπορεί να σηκωθεί από τον πάγκο και να μπει στο ματς, όποτε το νιώσει. Πρέπει να τον φωνάξει ο προπονητής του. Με τους πέντε που ακολουθούν υπάρχει ένα ζήτημα σε αυτό το κομμάτι. Όχι για τον ίδιο λόγο.

 

Δείτε αυτή τη δημοσίευση στο Instagram.

 

Η δημοσίευση κοινοποιήθηκε από το χρήστη Mesut Özil (@m10_official)

Από το ‘ο προπονητής μου δίνει αυτοπεποίθηση και η ομάδα είναι πάντα δίπλα μου. Οπότε αισθάνομαι πολύ καλά εδώ όπου είμαι’ έως τη διαγραφή του Μεσούτ Εζίλ από το ρόστερ της Άρσεναλ στην Premier League και το ‘αν θες παίξε στην U23’ συνέβησαν πολλά. Όπως μπορείς να δεις στο Trasfermarkt η σεζόν 2019-20 άρχισε με το not in the squad και έκλεισε με πρόβλημα στη μέση. Φέτος όλα τελείωσαν λόγω μιας πολιτικής τοποθέτησης που έκανε και αφορούσε την καταπάτηση ανθρωπίνων δικαιωμάτων στην Κίνα. Την άποψη του την εξέφρασε στα social media (μόνο στο Twitter έχει 25.200.000 followers), με την ομάδα του να διαχωρίζει αμέσως, τη θέση της -για να προστατεύσει τα εμπορικά της συμφέροντα- και μετά να τον θέτει εκτός ρόστερ. Πριν μια μέρα, ο Εζίλ απάντησε στο τελευταίο σχόλιο του Πιρς Μόργκαν, σύμφωνα με το οποίο ο παίκτης πρέπει να φύγει από τους ‘Κανονιέρηδες’ άμεσα, καθώς στοιχίζει μια περιουσία και δεν κάνει τίποτα.

Πόσα στοιχίζει; Το συμβόλαιο του Γερμανού είναι στα 18.487.000 ευρώ το χρόνο και μάλλον δεν απείλησε τη ζωή κάποιου για να τα πάρει. Του τα πρόσφεραν και τα δέχτηκε. Στα 32 και ενώ έχει κατακτήσει πρωταθλήματα, κύπελλα, όχι όμως και τις κορυφαίες διοργανώσεις δεν φαίνεται διατεθειμένος να καθίσει να σκάσει.

 

Δείτε αυτή τη δημοσίευση στο Instagram.

 

Η δημοσίευση κοινοποιήθηκε από το χρήστη Gareth Bale (@garethbale11)

Η διετία που πέρασε στους πάγκους ο Γκάρεθ Μπέιλ έχει γίνει πολλά διαφορετικά άρθρα στο Contra, με το πιο χαρακτηριστικό -για την περίπτωση μας- αυτό που είχε για τίτλο το ‘ο πανάκριβος εφιάλτης για Ρεάλ και Πέρεθ‘. Στις 19 του περασμένου Σεπτέμβρη, συμφώνησε να επιστρέψει στην Τότεναμ για ένα χρόνο -ως δανεικός. Το συμβόλαιο του με τους Blancos λήγει το 2022. Το ‘εβδομαδιάτικο’ του πιο ακριβοπληρωμένου γκολφέρ ήταν και παραμένει στα 393.732 ευρώ. Φέτος το πληρώνουν οι Σπερς, με τον Ζοσέ Μουρίνιο να τον αφήνει εκτός στον αγώνα με τη Μάντσεστερ Σίτι, για να βάλει στη θέση του τον Στίβεν Μπέργκουιν. Ο κόουτς εξήγησε ότι άφησε εκτός τον 31χρονο, καθώς έπαιξε για πολλά λεπτά στα δυο ματς της εθνικής Ουαλίας. Ως εκ τούτου, θα χρειαστεί να περιμένει λίγο ακόμα για να κάνει την πρώτη, εντός έδρας εμφάνιση στην Premier League, μετά την επιστροφή στην Τότεναμ και τις 6 συμμετοχές (από 3 σε αγγλική λίγκα και Europa League). Πέρυσι είχε 16 σε LaLiga,3 σε Champions League και 1 σε Copa del Rey, ενώ τη σεζόν 2018-19 είχε 42 παρουσίες, με όσες του έλειπαν να σχετίζονταν με τραύματα και δυο με το γεγονός ότι δεν σηκώθηκε από τον πάγκο -κάτι που εν πολλοίς του συνέβαινε κάθε σεζόν.

 

Δείτε αυτή τη δημοσίευση στο Instagram.

 

Η δημοσίευση κοινοποιήθηκε από το χρήστη Eden Hazard (@hazardeden_10)

Ο Εντέν Αζάρ πήγε στη Ρεάλ ως ο σωτήρας-λυτρωτής-διάδοχος του Κριστιάνο Ρονάλντο, τον Ιούνιο του 2019 με τους ‘μερένγκες’ να δίνουν στην Τσέλσι 100.000.000 ευρώ -που μπορούσε να φτάσει στα 146.100.000, με το μισθό του να προσδιορίζεται στα 450.000 ευρώ την εβδομάδα. Τον ‘έφαγαν’ όμως, οι τραυματισμοί, με τα εξτρά κιλά που ‘έβαλε’ πριν την εκκίνηση της φετινής σεζόν, να εκνευρίζουν τους διοικούντες Εκείνος ‘έπιασε’ το υπονοούμενο, αδυνάτισε και στις 27/10 έκανε ντεμπούτο -από τον πάγκο- στην ήττα από της Γκλάντμπαχ, πριν βάλει το πρώτο του -φετινό- γκολ, στις 31/10 με την Ουέσκα. Μετά βρέθηκε θετικός σε Covid-19, ανάρρωσε και στο παιχνίδι του Σαββάτου 21/11 με τη Βιγιαρεάλ του έλειπε η έκρηξη και η ταχύτητα, αλλά έδειξε κάποια από τα πράγματα που τον είχαν χρίσει ‘σωτήρα’ το 2019. Η ελπίδα είναι πως θα καταφέρει να βρει το δρόμο του το 2021. Στην εκκίνηση της σεζόν έχει δυο συμμετοχές σε Champions League και άλλες τόσες στη LaLiga -λόγω χτυπημάτων, μυικού τραυματισμού και Covid-19.

H Mπαρτσελόνα έχει γενικά, θέματα (με σοβαρότερο αυτό της επιβίωσης), έχει να ασχολείται και με την αδυναμία του Αντουάν Γκριεζμάν να ανταποκριθεί στις προσδοκίες. Παίκτη για τον οποίον είχαν πάρει οι Καταλανοί ‘παικτοδάνειο‘. Ο Ριβάλντο προσδιόρισε το πρόβλημα του Γάλλου “όχι στο ότι παίζει σε λάθος θέση, αλλά στο ότι δεν έχει αυτοπεποίθηση, προκειμένου να αποδείξει την ποιότητα του”. Την πρώτη σεζόν είχε 9 γκολ στη LaLiga και φέτος 2 σε 8 ματς. Στο Champions League δυο φορές σηκώθηκε από τον πάγκο και μια όχι.

Σύμφωνα με τα ισπανικά media παίρνει 19.336.000 ευρώ το χρόνο και δεν έχει δικαιολογήσει ούτε το λήγοντα. Παρ’ όλα αυτά, οι της διοίκησης απέρριψαν προσφορά της Ατλέτικο Μαδρίτης, που είχε να κάνει με ανταλλαγή ‘τρεις για έναν’. Μετά προέκυψε η φήμη πως έχει διαπληκτιστεί με τον Μέσι (βασικά ο θείος του Γάλλου είπε κάτι σχετικό), με τους φαν του Αργεντινού να τον πλησιάζουν πριν τρεις μέρες για να απαιτήσουν να σέβεται το είδωλο.

O Ντόνι φαν ντε Μπεεκ στοίχισε στην Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ 39.376.000 ευρώ που έδωσε στον Άγιαξ και 5.882.000 ευρώ που έδωσε στον ίδιο, ως ετήσιο μισθό. Έως τώρα ο πρώην playmaker του Άγιαξ δεν έχει μπει ως βασικός σε ματς. Γενικά έχει παίξει σε 11 παιχνίδια (Premier League, Champions League και EFL Cup). Στην περίπτωση του ως ‘πρόβλημα’ αναφέρεται η άρνηση του Όλε Γκούναρ Σόλσκιερ να του δώσει ευκαιρίες -πόσο μάλλον από τη στιγμή που ο Πολ Πογκμπά πονάει στον αστράγαλο και έχει πει πως θέλει να φύγει. Στην ίδια μοίρα είναι και ο Χοάν Μάτα, των 6.722.000 ευρώ το χρόνο και των επτά συμμετοχών φέτος (4 στην Premier League).

 

Δείτε αυτή τη δημοσίευση στο Instagram.

 

Η δημοσίευση κοινοποιήθηκε από το χρήστη Donny van de Beek (@donnyvdbeek)

Πηγή: Contra

Pin It on Pinterest

Shares
Share This